If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Tuesday

8 June 2015

8 June 2015
Hari berkabung bagi rakyat Sabah.

Kerja syif pagi n rasa penat betul ni badan. Beberapa hari insomnia. Balik dari kerja tadi ingat mau tidur, ganti balik tidur2 sebelum ni. Masih terbayang2 kejadian 5 Jun 2015. Gempa bumi yang berpusat d Ranau. Sedangkan saya yang berada d Kota Kinabalu pun boleh rasa kuat tu gegaran, apa lagi di Ranau n apalagi di Gunung Kinabalu.

Tiba2 rasa masuk habuk di mata. 3 hari tahan hati baca setiap post orang, harini serius can't tahan. Cuba kasi bayang apa perasaan dorang masa di puncak gunung? Kebetulan ada lagi aktiviti budak sekolah untuk naik gunung. Omg. Tunggu berjam2 di atas sana dalam keadaan sejuk dan lapar. Menangis, takut, risau dalam keadaan badan yang lemah. Tunggu dari jam 7.15am *start gempa bumi* sampai ke malam? Perih betul ni hati bila tau apa yang dorang alami.

Sempat jadi pergaduhan di bawah sana, kononnya segelintir pihak tidak mau kasi terus usaha menyelamat sebab cuaca tidak mengizinkan. Tapi hati mana boleh tahan bila tau ramai lagi orang di atas sana memanggil2 minta untuk diselamatkan. Tidak dengar cakap 'pihak tertentu' dan dengan bekalan makanan yang penduduk kampung Bundu Tuhan kasi sedia, 30 orang mountain guide nekad mau naik gunung. Dorang buat jalan baru, potong2 ranting yang menghalang jalan.. ya Tuhan, punya la kuat semangat dorang. Tiap kali baca cerita dorang, ni air mata mesti mau jatuh. Bayangkan perasaan orang di gunung bila dengar suara orang memanggil, suara penyelamat.. Bekalan makanan yang dorang bawa, dorang bagi sama orang di atas sana. Mulia betul hati dorang..

Dan kasi bayang lagi mereka yang cedera n meninggal di sana. Cedera, kesakitan, sejuk. Dan ahli keluarga yang berada di bawah mengharapkan dorang balik dengan selamat. Tapi ada satu yang buat saya tersentuh n will cry everytime I hear about their story. Jessica Veronica Sikta n Valerian Joannes. Couple yang bakal2 mendirikan rumah tangga n kini terpisah dalam dua dunia yang berlainan. Valerian the climber, terkorban dalam tu kejadian gempa bumi. Just imagine, the one you love died and leave you forever. You will never meet him again, cant hear his voice again.. May God bless u Jessica. Kuatkan semangat..

0 apa kata kamu:

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template