If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Wednesday

Dia Dia Dia

Selalu ku pikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan Saat engkau tak di sisiku lagi
Baru ku rasakan arti kehilangan

Ingin ku bicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Dan saat hari dimana kau tinggalkanku
Ku kira semuanya kan baik-baik saja
Dan kini baru ku sadari semua
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Ingin ku bicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Fatin Shidqia Lubis

Saturday

Harapan dan Impian

Lagi 2 hari saya bakal menduduki exam Bulan ke-14 KKM. Rasa penat, sikit stress sebab tidak cukup rehat. Perlu struggle pula sebab study week 1 minggu ja. Sebelum ni posting di klinikal, hari2 penat kerja sampai tiada masa untuk study. *konon la, padahal coc xpernah kana kc tinggal* gehee.

Masa penat dan stress ni, saya masih ambil masa untuk baca firman Tuhan. Macam kebetulan tapi bukan kebetulan, saya terbaca ayat bacaan harian yang memang sesuai@ngam untuk saya.

Bacaan untuk 15 Ogos 2014.
Ayat bacaan : Kisah Para Rasul 20:24 "Tetapi aku tidak mengambil berat sama ada aku hidup atau mati. Aku hanya ingin menyelesaikan tugas yang aku terima daripada Tuhan Yesus. Aku diberi tugas untuk mengkhabarkan berita baik tentang rahmat Allah"

Menyelesaikan tugas? Lama saya berfikir.. Menyelesaikan tugas yang diberikan? Selama ni saya berfikir pasal study study study, sibuk kerja, sibuk main coc dan saya semakin lupa tujuan semua pekerjaan yang saya buat. Menyelesaikan tugas yang diberikan.. Saya buat satu kerja untuk capai sesuatu, saya belajar struggle untuk jadi best student, saya kerja sebab sudah kena bagi roster untuk kerja. Saya lupa yang sebenarnya semua yang saya buat tu sepatutnya adalah untuk memuliakan Tuhan. Tuhan tegur saya di sini.

Apabila matlamat kita adalah memuliakan Tuhan, Dia pasti akan membimbing dan menjaga setiap langkah kehidupan kita. Apa pun harapan dan impian kita, apabila kita meletakkan semua ini ke dalam tangan Tuhan, kita tahu bahawa segalanya, termasuklah kegagalan dan kejayaan, adalah dalam kawalanNya.

Amen..

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template