If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Friday

Update Yang Entah Apa

Lama tidak update blog guna komputer/lappy. Yang baru2 tu tangan telebih rajin update guna handphone ja. Try log in Blogspot guna Google Chrome di handphone, tapi dia minta verification code (Google Authenticator) pula. So, dapat post tapi tidak dapat komen blog orang dan blog sendiri juga! Cheii menyusahkan. Salah sendiri pula, tu lah mau privacy sangat. Wakakaa. Lappy yang saya guna 3 tahun, sehidup semati kononnya dulu, rosak skrin. Tu la sebabnya hanya mampu post guna handphone. 

Best pula macamni, duduk di ruang tamu depan komputer sambil bergegar kesejukan dan mengupdate blog. Best kaitu? Macam mau pengsan kesejukan ja. Ni la best bila jadi student balik, bila cuti boleh rehat puas2. Bila mau balik hostel sudah, mau menangis beguling2. Tadi tiba2 rajin baca post lama. Rasa rindu pula time study d UTM dulu. Bila cuti semester, boleh sampai 2 bulan juga cuti *dalam 1 bulan setengah la*. Kalau sekarang ni, cuti semester 1 minggu ja. 1 MINGGU? SATU M I N G G U? Kesiannnn.. Ni semua gara2 posting.. Tapi kan, tidak sabar mau minta posting pg Labuan. Banyak kenangan sana tu. 1 tahun pula saya kana kurung sana dulu *di kolej matrikulasi Labuan*.. Entah masih mengurung orang ka tu ah? Haha! 

Banyak betul benda saya rindu.. Tapi saya pun tidak tau apa tu.. Kalau boleh balik pg masa lalu, banyak benda saya mau buat dan banyak benda yang saya mau ubah. Terutamanya masa di Labuan, masa saya kenal sama tu orang. Boleh kah kalau saya mau rewind balik masa dan saya tidak mau balas sms dia. Sebab reply tu sms saja, saya rasa masih terikat sama dia sampai sekarang. 4 tahun tu bukan sekejap hoi. Sekarang suda 7 tahun saya kenal dia dan sudah 3 tahun lost contact. Masing2 sudah tukar nombor telefon sebab ego masing2. Tapi no 1st dia tu still jadi password saya sekarang. Sebab tu satu2nya nombor yang saya tidak akan lupa sampai bila2.. Adeii.. Hebat juga ayat2 saya ni. Hahaa. Apa2 pun "segala sesuatu indah pada waktunya". Tidak perlu ulang masa, tidak perlu ubah masa lalu, tidak perlu menyesal. Hidup mesti diteruskan. Chaiyok2!! *ikat kepala.angkat tangan sambil begegar2 kesejukan*. 

Ni lah kalau tidak tau apa mau post, mengantam ja taip. Jomm Zzzz....


-blackCat yang tulis ni!-

Monday

It's the loneliest feeling in the world - to find yourself standing up when everyone else is sitting down . To have everybody look at you and say " what's the matter with her? " I know what it feels like . Walking down an empty street , listening to the sound of your own footsteps . Shutters closed , blinds drawn , doors locked against you . And you aren't sure whether you' re walking toward something , or if you' re just walking away .

Sunday

Pain of Yesterday

Masih rasa bersalah sama dia. "I rasa better kita jadi kawan dulu" ayat yang paling berat sy mo ckp. 1 malam tu saya tidak dapat tidur. Masih ingat sampai sekarang. Sorry. Kau busy, saya pun busy. Buat sementara waktu, i think single is better.

Saturday

Pluviophile

Friday

RAIN

The rain is my favourite instrument and only the sky can play it.

“Heaven knows we need never be ashamed of our tears, for they are rain upon the blinding dust of earth, overlying our hard hearts.”

Thursday

Yang Terbaik - Ari Lasso

Di dalam kehidupan ini
Kita pasti mempunyai Impian
Tetapi tak selalu terjadi
Terkadang saat aku merasa
Impian itu diambang nyata
Sang waktu membuatku terjaga

Dan disaat engkau pergi
Ku rasa hatiku remuk redam
Namun kucoba 'tuk bersyukur
Bahwa itu yang terbaik 'tuk kita

Oh...Tuhan ternyata hidup ini
Adalah perjalanan panjang
Yang harus kita jalani

Yang pasti ada hikmah tersembunyi
Dibalik semua ini
Yang bisa membuatku lebih bijak
Dalam meniti hidup ini

Wednesday

Impian

Benarkah kita sudah terlalu lanjut usia untuk berimpian?

"Cuba lihat ke langit, hitunglah bintang-bintang, jika engkau dapat menghitungnya." (Kejadian 15:5)

Lumpuhkan Ingatanku - Geisha

Tiap kali dengar ni lagu, mesti teringat sama tu orang.. Tidak mau dengar pun tidak boleh juga sebab ni lagu siok. Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia, ku ingin ku lupakannya :)

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Bertanya,
cobalah bertanya pada semua
Di sini ku coba untuk bertahan
Ungkapkan semua yang ku rasakan

Kau acuhkan aku
Kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku

Lumpuhkanlah ingatanku
Hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Lumpuhkanlah ingatanku
hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku
Jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Sunday

Falling in Love

Its not that I'm afraid of falling in love, I'm afraid of falling in love with the wrong person...again

He's never too far

Don't worry. God is never blind to your tears, never deaf to your prayers and never silent to your pain. He sees, He hears and He's never too far.

Saturday

Bising RM 1

"Kelas! Jangan bising!! Satu kali lagi kamu bising, bayar RM 1 sorang!!", amaran dari c ketua kelas JMP JULAI 2013.

Terus teringat zaman2 sekolah menengah. Tapi time tu ketua kelas pun satu kepala. Setiap hari ada ja games kami. Main regu, main pukul tangan guna kad manila, main lastik guna getah + kertas yang kana lipat2 *antara game yang paling diminati ramai tapi di banned sebab berunsurkan kekejaman.. Cikgu pun pernah kena lastik ni tapi tiada yang mengaku bersalah.. kekeke*, main kejar2 macam budak kecil n banyak lagi game. Selalunya 15 minit sebelum rehat, konon keluar pg tandas, tapi rupanya melepak d kantin gara2 tidak mau berebut2 beli makanan.

Paling best la time Form 5, 1 kelas 28 orang (14 lelaki 14 perempuan). Ada masa lapang, kumpul sama kawan, banyak lah cerita tidak habis tu. Tapi bila masa untuk study, punya hebat dorang semua. Sekarang semua ada diploma n degree. Ada yang jadi doktor, cikgu, pegawai farmasi, engineer, n macam2 lagi. Ada kerja gov n ada yang bukan gov. Setiap tahun wajib ada reunion kelas n saya lah salah satu yang selalu tidak terjoin reunion. Semua rapat sebab ada yang membesar sama2 dari sekolah rendah lagi sampai sekolah menengah n sampai kolej matrikulasi n ada juga yang sama2 sampai universiti. Kalau lah dorang tau yang saya rasa bertuah ada kawan2 macam dorang *walaupun saya yang selalu escape reunion :P*.

Elbo.. haha, tu la panggilan untuk saya. Sampai sekarang still dorang panggil saya elbo @ bo. Macam2 gelaran masa tu, nurul jadi roll, fidelia jadi bedilan, azieidah jadi ajinomoto, nurshafina jadi peanut, salnee jadi surti.. adeii, rindu kamu semua.

Back to 2014 (now) kadang2 keluar juga ni gaya keanak2an saya. Walaupun umur suda berapa.. kah3. Tapi kadang saya rasa annoying juga sama gaya keanak2an di kelas. Masa ada pengajar di kelas, boleh2 dorang buat bising *bukan semua, ada lah tu kumpulan2 dia tu*. Boleh2 keluar lepas tu buat gaya macam tiada pengajar ba. Omg. Kami nakal dulu pun, time study serius juga ba.

Imbas balik time sekolah menengah, tidak terkira sudah berapa kali dan berapa orang cikgu menangis n cakap tidak mau masuk kelas lagi. Kalau ingat balik, emmm macam kami tidak pernah buat apa pun. Tu cikgu2 yang emo2 sendiri. Hehehe. Ok la, mungkin kami salah. Tapi ada satu cikgu cakap, kelas kami kelas no 1, kira budak2 genius la konon *sy ni bernasib baik ja masuk sini*. Time cikgu mengajar, ramai student yang suka bertanya. Kadang2 ada cikgu yang tidak dapat jawab. Paling best time keluar sudah result exam n bincang sama2 jawapan, terutama subjek sains. Selalu ada jawapan yang kami rasa betul tapi cikgu kasi salah. Siap cari di buku teks lagi bukti jawapan kami betul. Cikgu pun terpaksa check balik n kasi tambah markah. Bukan satu ada dua soalan tu, banyak soalan yang dipertikaikan. Paling siok tu tingu muka cikgu masa tu. Hahaa. Time form 2 pula, ada satu cikgu BI yang selalu silap prounounce perkataan dalam BI. Ada kawan yang suka kasi betul, ada juga kawan yang kasi ketawa. 2 bulan ja mengajar, terus dia quit. Bayangkan sampai hujung tahun kami tiada cikgu BI. Kami pun tidak tau di mana suda dia. Cikgu Geografi form 2, cikgu sains form 3, pernah menangis di kelas n cakap tidak mau ajar kami lagi. Saya pun lupa lah apa sudah kes masa tu. Tapi bila masa exam, result student semua meletup. So pengetua masih sayang kami la kali. Haha. Oya, kami paling minat cikgu2 Matematik, saya rasa lah. Sebab saya suka cikgu Maths. Dan tidak pernah ada cikgu Maths yang rasa terbuli. Hehe.

Kenapa lah tiba2 saya rindu zaman sekolah menengah.. padahal suda berakhir 9 tahun lepas ba. Haish.

-blackCat yang tulis!-

Thursday

I'm Leaving

Trying Not To Love You

Trying not to love you....
Only makes me love you...

Nurse?!

6 Bulan + 15 Hari. Seriously, saya masih tidak percaya saya sekarang adalah seorang student nurse! Saya sekarang otw untuk mencapai mimpi saya time saya budak. Iaitu menjadi seorang JURURAWAT. Sis saya pun nurse, staff nurse. Dia la idola saya ba tu mau jadi nurse *tapi kan.. sis cakap nurse tu cita2 terakhir dia -_-*

Dari dulu2 lagi saya selalu cakap sama mama, "ma, saya buring sudah ba mo study ni". Tapi entah kenapa ni jari jemari gatal betul pg klik "setuju terima tawaran" sana SPA8 yang bulan Mei 2013. Mau minta kaunseling ni jari2 ni tau.

Tingu ba perjalanan hidup saya yang paaanjang ni. Study study study (conjugate dia main main main) ja.
6 tahun _ Tabika Kemas Batu 2 Ranau
7-12 tahun _ SRK St Benedict Ranau (SK suda tu sekarang)
13-17 tahun _ SMK Mat Salleh Ranau (SMK Paduka Mat Salleh suda tu kunun sekarang. Entah kenapa juga mau tukar2 nama. Upgrading ka kunun? Ada2 ja)
18 tahun - PLKN *dgn x rela hati pg..*
18-19 tahun _ Kolej Matrikulasi Labuan
19-21 tahun _ Universiti Teknologi Malaysia
Berehat beberapa tahun.. (kerja bukan gov) lepas tu ikut kursus SPA Jururawat Masyarakat..

Emm mula tu tidak mau terima ni tawaran JM. Serius fikir berpuluh2 kali lagi. Yalah, sudah ada Ijazah n now ambil JM yang hanya SIJIL? Kebetulan saya ada isi untuk jawatan Pegawai Sains Fizik N41 *course sy masa d U ni..paling ngam da ni kerja*. Dan saya sedang tunggu panggilan temuduga. Tapi orang cakap rencana Tuhan lebih indah..

Mama tidak setuju time mula2 kasitau pasal tu tawaran tapi bapa yang sentiasa cool sokong ni anak perempuan bongsu dia habis2an. Saya tersentuh sama whatsapp yang sis hantar, panjang lebar dia tulis.. satu ayat dia saya ingat, "mungkin ada yang tidak setuju kalau kau ambil keputusan untuk ikut tu kursus, tapi jangan kau ikut orang lain, ikut hati kau.. saya n 'nama abg ipar' akan sentiasa sokong kau". Roomate saya masa tu, Christa pun cakap benda yang sama.. "jangan peduli cakap2 orang". Macam mau meleleh air mata ni tau.. 2 orang ni mampu pujuk saya ikut ni kursus.. Dan Tuhan pun buka balik fikiran n ingatan saya tentang impian saya time kecil2..

Cikgu, "Elvyra, apa kau mo jadi bila kau besar suda..bagi 3 cita2 la.."
Elvyra kecil, "erm erm.. sy mau jadi.. *bingung2* jururawat,polis,doktor.."

Walaupun jawapan bukan lah ikhlas n jawab tanpa fikir, tapi still nurse tu cita2 pertama c Elvyra Mait. :)

Masuk sini rasa aneh2 juga.. Yala, semua student rata2 masih muda, umur dalam lingkungan 19-23 tahun. *mau mintapuji dulu kijap, ada yang cakap umur saya 20 tahun*. Rasa macam mau belanja tu orang mcD ja ni. Haha! *muka bangga..ok2 suda2 la eL*. Start kelas ada janggal sikit, maklum la masa kelas Biologi Form 5 dulu saya selalu Zzz.. Begitu juga kejadian dia time ambil Anatomi & Fisiologi time d UTM *zzzzz*. Lagipun 3 tahun saya study Maths3, Fizik3, Nuklear3. Bingung2 juga sikit tapi akhirnya dapat kasi biasa juga. Biasa lah otak berkarat. Perlu kana injection ATT kali ni mau elak Tetanus.

Pengalaman super duper best tu masa klinikal. Setiap yang saya belajar, setiap yang saya buat, semua benda baru bagi saya n saya rasa enjoy.. Saya tidak pernah rasa begini time study d UTM dulu. Masa saya siok2 suda jadi JMP (Jururawat Masyarakat Pelatih) ni tiba2 saya dapat tawaran temuduga Pegawai Sains Fizik Gred N41!..

Nanti saya story2 pasal klinikal ahh.. Sama pasal tu tawaran temuduga.. Ngantuk eh.

-blackCat yang tulis ni!-

Wednesday

Wake up Elvyra.. You're dreaming..

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template