If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Sunday

Kuala Penyu

Genap 1 minggu 1 hari di Kuala Penyu.. Must said Kuala Penyu I'm in love. Tempat yang super menarik. Sekarang dalam van kskb, otw balik kolej. Dalam perjalanan memang line on off, tulis blog pun entah save or tidak. Tapi perlu update juga.. Sebelum ni posting di Klinik Desa Kawang, lepas 3 minggu sana, kami kena buang lagi pg Hoslital Kuala Penyu *besar ni hospital*. Walaupun satu minggu ja, bnyak benda saya belajar. Setiap persinggahan kan mesti ada pengalaman baru. Posting kami harini, banyak sy belajar tentang persahabatan. Kalau pasal kejar kes di dewan bersalin, seriously kurang orang bersalin *dua orang ja dapat kes*. Lagipun sudah biasa keadaan ward, so rasa awkward to memang tidak akan ada. Ini ja sy mampu tulis... line slow..

Thursday

Day 19

Tidak sedar 19 hari sudah posting di sini. 2 hari lagi, mau pindah pg tempat baru lagi. Rasa sedih pula mau kasi tinggal ni tempat. Pagi tadi datang CI (Clinical Instructor) pg klinik, ni antara ci yg paling famous. Famous sebab tidak disukai oleh pelatih2. Gaha. Kena marah2 n *maki2?* tadi sebab banyak kerja yang tidak dibuat betul2, dengan tidak makan saman nya saya senyum2 bila kena marah. Staff sini support saja kami. Tiada pula pernah marah2 macamtu.. Paling saya tersentuh kunun bila kakak D cakap, "mana suda tu anak2 sy?", masa dia cari kami tadi. Huhuu. Apa la perasaan si ci dgr tu ah?

Haish. *mengalir air mata* paling malas bila mau packing barang lagi. Pindah pindah pindah. Jalan jauh lagi tu, harap2 saya tidak mabuk jalan. Saya kan travel sicker paling tegar. *org cakap, kalau selalu mabuk jalan, jodoh kita tu orang jauh..betul ka??*. Zzzzz...

Day 5

Day 5
Hari ni kakak S pula ada kursus. So, kami bertiga sama kakak D. Best sama dia, banyak cerita dia. Pasal pengalaman dia kerja di pedalaman. Siokk cerita2 dia.. Memang dia orang yang kuat n tabah! Salute sama kakak D. Oya, kami report pasal tu suis yang 'kena tendang', rupanya suis utama ada di klinik lama sebelah kanan rumah kami. Klinik kayu yang kena kasi tinggal lepas ada bangunan klinik baru. Kami pg lah masuk sana. Tidak lah besar tu klinik, lantai pun berlubang sudah, banyak sampah, banyak habuk, banyak sawang. Suis dia di hujung ni. Kami cari kayu atau apa2 ja yang boleh sampai di suis. Jumpa besi n kami berjaya kasi on balik tu suis. Kami try balik tu heater n memang itu la penyebab 'kena tendang' tu suis. Kami balik lagi pg sana klinik lama mau pasang tu suis untuk kedua kalinya. Harini saya yang pasang. Masa saya pasang, tiba2 c eli terhidu bau hangit (bau terbakar). Dia suruh saya off tu suis balik. Bila kami pg check di rumah, tiada apa2 pun yang terbakar. Kami balik pg klinik n kami pasang tu suis lepas habis kerja. Risau juga masa mau pasang ni, tapi hujung2 tiada apa2 juga. Mungkin bau tayar lori yang limpas tadi ba tu kan.

Friday

Day 4

Day 4
Kerja bertiga juga, saya, eli n kakak S. Kakak S ada kursus, 2 hari dari Day 3 lagi. Petang kami pg lawatan rumah, tapi tu ibu tiada di rumah so kami direct pg beli kuih n jeruk. Balik rumah macam biasa tidur, jam 8pm bangun n pg mandi. Keluar ja dari tandas, punya lah bikin tekejut. Pintu depan rumah (di dapur juga tu pintu,maklum la tiada ruang tamu kan) terbuka luas. Saya ingatkan c eli keluar, tapi bila nanpak grill masih kunci, cepat2 saya tutup pintu. Takut2 ada penjahat bawa parang di luar. Pg bilik, c eli sedang baring2 main handphone. Omg! Saya kasi cerita lah sama c eli. Mungkin tu tombol ada rosak, jadi kami try2 lah pg buka. Sebab kami tidak pernah buka kunci ni tombol. Kami selalu keluar ikut pintu belakang. Masih tagap pula tu pintu, tombol pun tidak rosak. Tgk2 kejap di luar, tapi tiada orang juga. Ok fine. Sambung buat kerja masing2. Eli sambung baring, saya buat kerja sendiri di dapur. Cari mamam :). Sedang2 pakai mask *banyak jerawat saya..tidakkk*, rasa macam mau pg masak air. Sudah isi air dalam jug heater, soket sudah sambung, tinggal mau tekan suis lagi. Bila saya tekan ja.. omg blackout. Wahhh.. nasib ada cahaya lampu dari klinik. Saya kasi bangun c eli yang tidur nyenyak sudah. Kami try tgk suis utama di atas pintu. Bukan itu suis utama dia, tidak berfungsi pun tu suis. Saya mau keluar tgk di luar tapi c eli tidak mau. So, malam tidur bergelap n tidur berpanas la. Sabarr ja la. Zzz.

Day 3

Day 3
Hari ni kerja bertiga ja sama kakak S. Baik orang dia. Biji mata dia warna coklat. Kalau senyum sama macam sn Julia. Banyak juga lah orang harini, bagi2 kami sama c eli sama kakak. Dalam 4 orang juga saya jaga. Tidak sedar sudah masa rehat. Balik :). Di sini best time petang. Tiada orang ni. Tiada kerja n boleh la santai2 goyang2 kaki. *tolong lah vera, buku purple ko belum update*

Day 2

Day 2
Datang klinik dalam 7.30 am, jumpa kakak JMK (kakak D) n lapor diri. Macam garang ja -_-. Lepas orientasi pasal klinik, cerita2 sikit sama tu kakak. Rupanya c kakak nampak ja garang tapi baik orangnya.. Macam biasa lah, kerja3, ramai jg la orang tapi tidak seramai macam di KK Telipok dulu. Kira standard lah untuk KD. Dalam busy2 kerja tu, datang satu lagi kakak JM (kakak S). Nampak muda lagi n cantik orang dia. Oya, kakak D tu agak berumur sudah tapi cantik juga orang dia. Petang kami buat lawatan rumah, ni mother baru bersalin semalam. Oya, dengar2 ada orang tua meninggal di kampung ni. Tu kampung di belakang klinik ja. Luas la kawasan ni kampung, kami lawatan rumah pun guna kereta kakak S. Ada stesen keretapi pula sini kampung. Punya siok.. Sampai ja rumah yang kami lawat tu, fuyoh rumah.. *maksud saya rumah jiran dia* Cantik.. Rumah orang kaya kan. Macam stail2 rumah orang putih. Rumah yang kami lawat tu di belakang ni rumah mewah. Rupanya, di belakang rumah mewah ni tidak la cantik macam di depan. Mungkin dorang jaga depan ja, tidak sedar belakang rumah tidak dijaga. Sebelum balik, kami singgah pg beli kuih n jeruk d kedai2 dalam tu kg. Rata2 penduduk kampung ni bangsa Bajau. Mesra penduduk2 dia..

-eL yang tulis ni-

Day 1

Day 6 tinggal sini aka Day 5 working. Banyak benda lucu n banyak benda pelik di sini. Biasalah tempat baru kan. Orang cakap sini tempat pedalaman, susah mau cari kereta untuk keluar pg pekan. Siapa cakap tu? Sangat lah pelik tu orang yang cakap macam tu. Sini bukan pedalaman la. Depan ni jalan raya pula, main road pula tu untuk pg Keningau. Selalu bas besar lalu depan rumah, lori pun banyak. Ada rasa takut pula sebab tempat laluan kan, hari2 kereta lalu. Nanti tiba2 ada penjahat. *sepatutnya kasi sedia kayu besball ba ni*.

Day 1
Sampai di rumah terus kasi kemas. Ok lah rumah dia. Kecil ja tapi ok lah untuk dua orang. Ada bilik, ada dapur n ada tandas. Peti sejuk n dapur gas pun ada. Klinik tu di sebelah rumah saja, rasanya dalam 5 langkah ja. Kalau besar langkah, dalam 3 langkah ja kali ah. Dalam beberapa jam kami mengemas, tiba2 datang pula ni kereta kancil. Ingatkan siapa, rupanya orang yang kana kasi gaji potong rumput. Dia datang sama 2 orang anak dia.

-eL yang tulis ni-

Sunday

Pindah Lagi..

Cuti 5 hari di rumah. Kasi raya birthday 2 tahun Chloe. Jalan2 cari makan di pekan Ranau. Tidur, makan, movie, game.. Paling best la home sweet home :).

Kemarin balik hostel, punya la tidak best perasaan dia. Boring sudah hidup pindah2 ni. Boring sudah jauh2 dari rumah. :( Penat packing barang semalam, harini pula pindah luar. Sakit tangan angkat barang. Adeii.

Suasana sekarang yang riuh dalam bas, macam2 perasaan saya rasa. Sedih, happy, risau.. Saya sepatutnya rasa bersyukur sebab saya kena bagi peluang pusing2 Sabah. Itu pernah jadi impian saya dulu. Tapi saya rasa penat sudah. Packing unpacking packing unpacking. Sabar lah wahai hati.

New place, new people, new environment.. Wait for me :). Thanks Lord..

Tuesday

Cerita Hari Ini

Yahoo. Boleh relax sudah lepas ni. Exam untuk ni semester sudah berlalu *bye2*. Tidak tau lah result tu macamana, tunggu la 1 bulan lagi.

Dari semalam lagi start packing barang. Belum siap packing lagi. Macamana juga, mata saja bergerak, tangan diam2. Ya, mau pindah lagi. Boring pula hidup secara nomad ni. Actually Ahad ni baru pindah luar, konon2nya outstation la *muntah nasi*. Tapi besok bye2 hostel sudah. Pagi besok masuk kelas, petang balik rumah. Kasi habis cuti di rumah sebelum pindah luar. Penempatan ni kali, saya akan kasi habis masa 1 bulan di luar untuk 2 tempat yang berlainan. Berdebar2 n excited mau mengembara lagi. Harap2 semua berjalan lancar. Nanti lepas habis penempatan di sana, saya akan kasi post nama tu tempat n suasana di sana.

Tadi outing sama kawan.. helen, mira n jie. Rancangan keluar harini untuk makan saja. Tu rancangan berjalan dengan jayanya. Macam mau terburai isi perut sekarang. Sanggup saya terima tu peribahasa sekarang, biar pecah di perut jangan pecah di mulut. Silakan kasi pecah perut saya *apa lah kaitan*. Lepas besok, kami akan jumpa hari Sabtu malam n Ahad pagi sebelum berpecah. Penempatan kami tidak sama. Kawan2, kita jumpa lagi 1 bulan kemudian. Zzzz.

El (00:03)

4 Signs He’s Worth Marrying

Copy from The Daily Positive
Nice to read :)

1. You share important core beliefs and values: This is number one for a reason. Connecting on a spiritual and emotional level is just as critical as the physical. To be frank, if you don’t align on the things that truly matter, it’s better to cut your losses now and start the search for the man who does.

2. You have fun together: Now we all have fun on the first 20 dates, but I’m referring to the hundred that follow. Are you able to laugh, have meaningful conversation, and truly enjoy each other for years to come? If so, you might have a keeper.

3. He’s beyond honest: If you catch a scent of dishonesty, watch out! A man’s need to lie is a telling clue about his character and emotional health. It can indicate real insecurity, lack of integrity, or lack of moral standards. And if lying shows up consistently while dating, it’s possible to get worse duringcmarriage. The flip-side: a man who consistently tells the truth is a man who doesn’t have something to hide. This is the type of guy worth marrying.

4. He fights fair (most of the time): After being married for over 4 years now, I can tell you arguing is a part of every relationship. Of course there will be days where the both of
you leave the house in a fit, but we must remember arguments should end with either an agreement, a compromise or a solution to move the relationship forward. But at the end of the day, he must fight fair – not getting angry with each disagreement, not always needing to get the last word in or dropping to the level of throwing insults in place of mature discussion. If your man can fight fair at least most of the time, it’s a good sign he’s worth marrying.

Sunday

Saya jatuh cinta lagi!

Semalam jalan2 d Centre Point KK untuk shopping barang. Cari casing n screen protector untuk handphone juga. Jalan punya jalan, masuk kedai Sony. Rindu pula handphone lama (Xperia J) yang sekarang tempat adik. Tukar handphone sama adik kejap, sebab main game di hanphone dia lagi best! Besar screen.

Di kedai sony la saya jumpa ehemm.. Jeng jeng jeng. Sony Xperia C3!! Jatuh cinta dalam2 sama ni handphone terutama yang warna mint tu. Yang uniknya ni handphone, kamera depan 5MP + ada flash. Kamera belakang 8MP + flash juga. Dengan kata lainnya.. Untuk c kaki selfie. Screen pun besar, best lah main coc. Wawawa. Perlu kumpul duit suda, mesti mau beli. Mesti mesti mesti! Start kumpul duit bulan ni. Mungkin bulan depan tidak boleh beli, posting luar n perlu guna banyak duit. So November, please be good to me.. <3

Thursday

Just A Dream

Jangan tanya kenapa. Saya pun tidak tau kenapa. Siapa cakap saya tidak sedih. Berganda2 ni rasa di jantung, rasa macam otot jantung menebal. Palpitation. Tachycardia. Rasa jantung macam kena myocardiac infarction. Rasa macam mau collapse dan perlu cpr kejap lagi. Penatnya saya bawa ni perasaan. Sorry sedangkan hati sendiri pun saya tidak pandai jaga, apa lagi hati kau. Tolong faham. Fokus lah sama kerja. Jaga kesihatan. Ada 1 tahun 3 bulan lagi, saya perlu bertahan. Nampaknya perlu membiasakan diri lagi saturang. Perlu berdikari. Terlalu biasa ada kau. Sampai saya lupa apa itu sendirian. Sampai masa suda kita bangun dari mimpi. Mimpi kita terlampau jauh. Mimpi yang tidak akan jadi kenyataan orang bilang. Kau ikan dan saya burung. Kau tau kan macamana jauhnya bezanya tu? Please open your eyes, it was only just a dream.

Wednesday

Whenever it rains you will think of her

There are a hundred things she has tried to chase away the things she won't remember and that she can't even let herself think about because that's when the birds scream and the worms crawl and somewhere in her mind it's always raining a slow and endless drizzle.

You will hear that she has left the country, that there was a gift she wanted you to have, but it is lost before it reaches you. Late one night the telephone will sign, and a voice that might be hers will say something that you cannot interpret before the connection crackles and is broken.

Several years later, from a taxi, you will see someone in a doorway who looks like her, but she will be gone by the time you persuade the driver to stop. You will never see her again.

Whenever it rains you will think of her.

Monday

1 Tahun 3 Bulan

3 months until 2015 it's ridiculous how quickly this year has gone..

Tidak sedar oo. Tinggal 3 bulan lagi masuk 2015 suda. Dan automatically tinggal 1 tahun 3 bulan lagi habis sudah latihan saya. Dan saya akan mendapat lesen bidan! :)

Puan A*** membebel di kelas tadi. Saya suka kalau dia membebel, tersirat sindiran dia tapi penuh makna. Dia kenal J** dari tahun 1993 lagi, tu sebab dia faham dengan perangai J**.

Memang 1 tahun 3 bulan ni tinggi cabaran untuk kami. Kami akan posting di luar sepanjang 1 tahun depan dan hujung tahun ni. Ada beberapa orang sudah kandas n berhenti latihan *atas sebab2 tertentu yg dirahsiakan*.

Yang penting di sini, banyak2 berdoa n baca firman Tuhan. Ingat mama n bapa di rumah. Ingat masa depan. Bak kata Puan A***, kalau rasa GATAL2, ambil berus dawai kasi garu2 di badan. Hahaha. Ok budak2 sekalian, sila jaga diri anda. 1 tahun 3 bulan lagi.

Sunday

Lone Ranger 'again'?

Harini last dorang kakak, bapa, adik n chloe sini kk aka Kota Kinabalu. Dorang balik Ranau suda. Sepanjang kakak ambil post basic renal d kskb, ada juga geng saya jalan2 hujung minggu. Ada tempat saya melepak kalau saya sleep out cuti. Lepas ni tiada suda yang belanja saya makan, tiada suda tempat saya mau kasi tenang fikiran. Saya perlu berdikari lagi. Huhu. Si kakak mesej di whatsapp tadi, dorang suda sampai rumah. Home sweet home.. Entah kenapa saya rasa sedih betul. Rasa macam saturang. Perasaan sama macam saya di UTM Johor dulu. Walaupun banyak kawan di sini, masih saya rasa sedih. Keluarga lain, kawan lain. Ada orang beranggapan keluarga n kawan sama. Kalau rapat dengan kawan, boleh jadi macam keluarga sudah. Tidak kalau untuk saya. Keluarga tu keluarga, orang yang kita rapat. Kawan tu kawan. Lain orang lain pendapat kan?

Lepas ni, kalau ada cuti confirm balik Ranau la. Tiada sudah rumah d kk. Ok,1 bulan lagi baru ada cuti panjang sikit. Bertahan el! Bukan jauh pun kalau betul mau balik, 2 jam ja. 120 kM ja.. Tidak sama macam di Johor ok.

Gambar di bawah c libis (bigbro) ambil masa dorang otw balik Ranau tadi. Abang ipar n big bro yang datang ambil dorang tadi.

Tuesday

Kelaparan

Kelaparan sebab tiada sarapan. Bangun jam 9.00am, main coc sampai jam 12.10pm. Siap mandi dan cuci kain ja terus rasa hypo. Malas keluar ambil makanan. Makan maggie la jawapannya. Ikut selera lapar, dua bungkus maggie dibuka. Yakin dapat kasi habis. Tapi bila suda masak, yakin tidak dapat habis. Omg. Selamat lunch semua :).

Thursday

Try This :)

Meaning of color and your Birthday
Don't cheat, if you are honest, this tells the
truth. It's pretty good. Write your answers on a
piece of paper, and NO cheating!!
The answers are at the bottom.

1. Which is your favorite color out of: red, black, blue, green, or yellow?
2. Your first initial?
3. Your month of birth?
4. Which color do you like more, black or white?
5. Name of a person of the same gender as yours.
6. Your favorite number?
7. Do you like Flying or Driving more?
8. Do you like a lake or the ocean more?
9. Write down a wish (a real one). 

When you're done, scroll down. (Don't cheat!)

Answers
1. If you choose:
Red - You are alert and your life is full of love.
Black - You are conservative and aggressive.
Green - Your soul is relaxed and you are laid back.
Blue - You are spontaneous and love kisses and affection from the ones you love.
Yellow - You are a very happy person and give good advice to those who are down.

2. If your initial is:
A-K You have a lot of love and friendships in your life.
L-R You try to enjoy your life to the maximum & your love life is soon to blossom.
S-Z You like to help others and your future love life looks very good.

3. If you were born in:
Jan-Mar: The year will go very well for you and you will discover that you fall in love with someone totally unexpected.
April-June: You will have a strong love relationship that will not last long but the memories will last forever.
July-Sept: You will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good.
Oct-Dec: Your love life will not be great, but eventually you will find your soul mate.

4. If you chose:
Black: Your life will take on a different direction, it will seem hard at the time, but will be the best thing for you, and you will be glad for the change.
White: You will have a friend who completely confides in you and would do anything for you, but you may not realize it.

5. This person is your best friend.

6 This i s how many close friends you have in your lifetime.

7. If you chose:
Flying: You like adventure.
Driving: You are a laid back person.

8.. If you chose:
Lake : You are loyal to your friends and your lover and are reserved.
Ocean: You are spontaneous and like to please people.

9. This wish will come true only if you send this to five people in one hour. Send it to ten people, and it will come true before your next birthday.

I must thank god to have such friend like u! Send this to 15 people. U can send it to me too if i am one. In 60 mins, something will make u very happy if u tell 15 people.
I hope i will get one back! The time will start once u see this thing.

Ni la jawapan saya.. Gehe.
Green - E - May - black -diana (my sister) - 3 - flying - ocean - ******

Wednesday

Dia Dia Dia

Selalu ku pikir bahwa aku tegar
Aku tak pernah menyangka kan begini
Dan Saat engkau tak di sisiku lagi
Baru ku rasakan arti kehilangan

Ingin ku bicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Dan saat hari dimana kau tinggalkanku
Ku kira semuanya kan baik-baik saja
Dan kini baru ku sadari semua
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Ingin ku bicara, hasrat mengungkapkan
Masih pantaskah ku bersamamu
Tuk lalui hitam putih hidup ini
Saat engkau pergi, tak kau bawa hati
Dan tak ada lagi yang tersisa
Dia dia dia telah mencuri hatiku

Fatin Shidqia Lubis

Saturday

Harapan dan Impian

Lagi 2 hari saya bakal menduduki exam Bulan ke-14 KKM. Rasa penat, sikit stress sebab tidak cukup rehat. Perlu struggle pula sebab study week 1 minggu ja. Sebelum ni posting di klinikal, hari2 penat kerja sampai tiada masa untuk study. *konon la, padahal coc xpernah kana kc tinggal* gehee.

Masa penat dan stress ni, saya masih ambil masa untuk baca firman Tuhan. Macam kebetulan tapi bukan kebetulan, saya terbaca ayat bacaan harian yang memang sesuai@ngam untuk saya.

Bacaan untuk 15 Ogos 2014.
Ayat bacaan : Kisah Para Rasul 20:24 "Tetapi aku tidak mengambil berat sama ada aku hidup atau mati. Aku hanya ingin menyelesaikan tugas yang aku terima daripada Tuhan Yesus. Aku diberi tugas untuk mengkhabarkan berita baik tentang rahmat Allah"

Menyelesaikan tugas? Lama saya berfikir.. Menyelesaikan tugas yang diberikan? Selama ni saya berfikir pasal study study study, sibuk kerja, sibuk main coc dan saya semakin lupa tujuan semua pekerjaan yang saya buat. Menyelesaikan tugas yang diberikan.. Saya buat satu kerja untuk capai sesuatu, saya belajar struggle untuk jadi best student, saya kerja sebab sudah kena bagi roster untuk kerja. Saya lupa yang sebenarnya semua yang saya buat tu sepatutnya adalah untuk memuliakan Tuhan. Tuhan tegur saya di sini.

Apabila matlamat kita adalah memuliakan Tuhan, Dia pasti akan membimbing dan menjaga setiap langkah kehidupan kita. Apa pun harapan dan impian kita, apabila kita meletakkan semua ini ke dalam tangan Tuhan, kita tahu bahawa segalanya, termasuklah kegagalan dan kejayaan, adalah dalam kawalanNya.

Amen..

Kenangan Terindah

Yeah.. Berjaya kasi habis posting di KK Telipok dengan berjayanya. Hari ni saya rasa gembira + sedih + kecewa. Gembira dapat kasi habis posting dengan super duper berjaya. Sedih mau kasi tinggal staff2 bilik 4, sedih kasi tinggal kawan2. Kecewa sebab TERPAKSA BANGUN AWAL sebab lepas ni kami posting d HWKKS. K e c e w a lah yang paling besar saya rasa ni.

Last masuk klinik tadi and seriously rasa sedih mau kasi tinggal Bilik no 4. Huhu :(. Harap2 dapat balik posting sini time sem 5.

Sedih mau kasi tinggal kawan2. Harap kita jumpa lagi lepas ni. Sepanjang 'pengembaraan' kami, sini lah salah satu tempat 'persinggahan' paling best n jumpa kawan yang sporting macam kamu. Hopefully kita akan jumpa lagi di persinggahan kita yang lain. Ni lah kalau orang yang hidup nomad. :)

Thursday

Memasak?

"Jangan kawen selagi kau tidak tau masak" bilang c kakak E dengan nada marah.

Hahaha. Tidak ganjil kah? Selalunya kalau tanya sama perempuan, apa hobi dia. Confirm memasak adalah salah satu darinya kan? Tiada pun masuk dalam senarai hobi saya. Kalau makan memang lah hobi saya ba. Belum layak mau mendirikan rumah tangga ni -_-.

Macamana juga kalau sudah terbiasa. Mama n bapa n sister n 2 my brothers, semua pandai memasak. Masak sedap2 pula. Saya balik rumah tinggal buka mulut lagi. Bukan mama tidak ajar. Serius, hampir tiap hari kena bebel sama mama. Masak masak masak masak n masak. Ohoo. Saya minta maap. Lepas ni saya akan bersungguh2 belajar memasak yang sedap2. Mama, saya mahu kahwin. Wakakaa!!

Tuesday

KKIA Telipok

Tidak sedar sudah 3 minggu posting di KKIA Telipok. Masih ingat lagi perasaan 1 bulan lepas time puan baca roster untuk semester ni. Rasa stress pun ada. Kami posting 4 orang. Mungkin sbb ada sikit konflik sebelum ni. Rasa macam tidak sedap hati ja. Lain yang saya harap, lain yang didapat. Mungkin Tuhan ada sesuatu untuk saya di sini. Dan memang betul pun. Minggu 1, ok.. Minggu 2 ok.. Dan minggu 3, sangat ok. :( bukan macam yang saya fikirkan. Huhu. Jumpa kawan2 baru + hubungan dengan kawan lain pun semakin ok. Ini lah rencana Tuhan. Mungkin Tuhan mau kasi cair balik hati saya yang keras macam batu. Sorry kawan2. Hehe.. Apa saya mencarut ni. Hahaha.

Monday

Oh Jantung

Kenapa jantung saya dup dap dup dap bila kau dekat. Sorry menjauh dari kau. Tidak dapat tahan ni jantung pam terlampau laju. Gehe.

Sunday

Hal Kekuatiran

Matius 6:25-34
25 "Karena itu Aku berkata kepadamu: Janganlah kuatir akan hidupmu, akan apa yang hendak kamu makan atau minum, dan janganlah kuatir pula akan tubuhmu, akan apa yang hendak kamu pakai. Bukankah hidup itu lebih penting dari pada makanan dan tubuh itu lebih penting dari pada pakaian?
26 Pandanglah burung-burung di langit, yang tidak menabur dan tidak menuai dan tidak mengumpulkan bekal dalam lumbung, namun diberi makan oleh Bapamu yang di sorga. Bukankah kamu jauh melebihi burung-burung itu?
27 Siapakah di antara kamu yang karena kekuatirannya dapat menambahkan sehasta saja pada jalan hidupnya?
28 Dan mengapa kamu kuatir akan pakaian? Perhatikanlah bunga bakung di ladang, yang tumbuh tanpa bekerja dan tanpa memintal,
29 namun Aku berkata kepadamu: Salomo dalam segala kemegahannya pun tidak berpakaian seindah salah satu dari bunga itu.
30 Jadi jika demikian Allah mendandani rumput di ladang, yang hari ini ada dan besok dibuang ke dalam api, tidakkah Ia akan terlebih lagi mendandani kamu, hai orang yang kurang percaya?
31 Sebab itu janganlah kamu kuatir dan berkata: Apakah yang akan kami makan? Apakah yang akan kami minum? Apakah yang akan kami pakai?
32 Semua itu dicari bangsa-bangsa yang tidak mengenal Allah. Akan tetapi Bapamu yang di sorga tahu, bahwa kamu memerlukan semuanya itu.
33 Tetapi carilah dahulu Kerajaan Allah dan kebenarannya, maka semuanya itu akan ditambahkan kepadamu.
34 Sebab itu janganlah kamu kuatir akan hari besok, karena hari besok mempunyai kesusahannya sendiri. Kesusahan sehari cukuplah untuk sehari."

Diet!

Wah.. Diet la kononnya. Makan oat tengah malam. Nanti besok, makan banyak juga kalau sampai di hwkk. Kekeke.

Wednesday

Masa TUHAN Selalu Tepat

Bapa  mengetahui apa yang kamu perlukan, sebelum kamu memintanya. Matius 6:8

Bila saya dapat interview untuk jawatan Pegawai Sains Fizik dari SPA, saya rasa bersyukur sangat2. Malam sebelum interview saya berdoa "Tuhan, saya mau ni jawatan.. Berikan hambaMu ini kekuatan dan kebijaksanaan saat menjawab soalan2 penemuduga esok. Saya sangat2 mau ni jawatan Tuhan. Ni jawatan lah yang saya tunggu2 dari dulu." Dan bila dapat keputusan yang saya tidak dapat ni jawatan, saya rasa kecewa betul. Ok, mungkin Tuhan ada sesuatu yang lebih baik untuk saya. Tapi terus terang, saya punya hati yang tidak sabar. Saya selalu meminta2 dengan Tuhan.

Adakah kamu2 di luar sana pernah mengalami situasi yang sama? Kamu memerlukan sesuatu dan meminta kepada Tuhan. Bukan saja dari segi pekerjaan atau pasangan hidup tapi juga keperluan kamu dari segi rohani, emosi atau fizikal?

Semasa baca ayat Matius 6:8 "Bapa kamu mengetahui apa yang kamu perlukan, sebelum kamu memintanya". Saya rasa sebak.. Saya sedar Tuhan kita menjaga kita dengan begitu setia melalui pelbagai cara. Kita sering menghadapi pelbagai masalah, namun kita tidak pernah menghadapinya dengan sendirian. DIA amat memahami kita sehingga memilih masa yang sempurna untuk memberikan yang terbaik untuk kita.
"Meskipun demikian tidak seekor pun (burung pipit) dilupakan oleh Allah. Sebenarnya rambut di kepala kamu pun telah dihitung semuanya. Oleh itu, janganlah takut kerana bagi Allah kamu lebih berharga daripada burung pipit!" Lukas 12:6-7 -terjemahan Bahasa Melayu-

Janganlah kita risau akan apa pun. Berdoalah meminta kepada Tuhan dengan rendah hati dan dengan iman.. Dan sabarlah menunggu jawapan dariNya. Kerana Dia lagi faham dan tahu apa yang sebenarnya kita perlukan. MASA TUHAN SELALU TEPAT! :)

Sunday

Delivery KFC

Hello mister yg berambut & berjambang putih. Saya lapar. Snack Plate 1 set please. :)

Thursday

Change religious beliefs

Would you change your religious beliefs to marry the person you love?

My answer: If I had to change my religious beliefs, I would not marry the person I love. Because the first person I love is God who created me. And I have my faith, my principle. And this is what makes me, who I am. And if that person loves me, she should love my God too..

"bagi kami perpisahan ini adalah jalan terbaik untuk masa depan kami berdua"

I Love u so much.. But I love God more..

Wednesday

KISAH 3 POHON

Alkisah, ada tiga pohon di dalam hutan. Suatu hari, ketiganya saling menceritakan mengenai harapan dan impian mereka.

Pohon pertama berkata: "Kelak aku ingin menjadi peti harta karun. Aku akan diisi emas, perak dan berbagai batu permata dan semua orang akan mengagumi keindahannya".

Kemudian pohon kedua berkata: "Suatu hari kelak aku akan menjadi sebuah kapal yang besar. Aku akan mengangkut raja-raja dan berlayar ke ujung dunia. Aku akan menjadi kapal yang kuat dan setiap orang merasa aman berada dekat denganku".

Lalu giliran pohon ketiga yang menyampaikan impiannya: "Aku ingin tumbuh menjadi pohon yang tertinggi di hutan di puncak bukit. Orang-orang akan memandangku dan berpikir betapa aku begitu dekat untuk menggapai surga dan TUHAN. Aku akan menjadi pohon terbesar sepanjang masa dan orang-orang akan mengingatku".

Setelah beberapa tahun berdoa agar impian terkabul, sekelompok penebang pohon datang dan menebang ketiga pohon itu.

Pohon pertama dibawa ke tukang kayu. Ia sangat senang sebab ia tahu bahwa ia akan dibuat menjadi peti harta karun. Tetapi doanya tidak menjadi kenyataan karena tukang kayu membuatnya menjadi kotak tempat menaruh makanan ternak. Ia hanya diletakkan dikandang dan setiap hari diisi dengan jerami.

Pohon kedua dibawa ke galangan kapal. Ia berpikir bahwa doanya menjadi kenyataan. Tetapi ia dipotong-potong dan dibuat menjadi sebuah perahu nelayan yang sangat kecil. Impiannya menjadi kapal besar untuk mengangkut raja-raja telah berakhir.

Pohon ketiga dipotong menjadi potongan- potongan kayu besar dan dibiarkan teronggok dalam gelap.

**********

Tahun demi tahun berganti dan ketiga pohon itu telah melupakan impiannya masing-masing.

Kemudian suatu hari, sepasang suami istri tiba di kandang. Sang istri melahirkan dan meletakkan bayinya di kotak tempat makanan ternak yang dibuat dari pohon pertama. Orang-orang datang dan menyembah bayi itu. Akhirnya pohon pertama sadar bahwa di dalamnya telah diletakkan harta terbesar sepanjang masa.

Bertahun-tahun kemudian, sekelompok laki-laki naik ke atas perahu nelayan yang dibuat dari pohon kedua. Di tengah danau, badai besar datang dan pohon kedua berfikir bahwa ia tidak cukup kuat untuk melindungi orang-orang di dalamnya. Tetapi salah seorang laki-laki itu berdiri dan berkata kepada badai: "Diam!!!" Tenanglah". Dan badai itupun berhenti. Ketika itu tahulah bahwa ia telah mengangkut Raja di atas segala raja.

Akhirnya seseorang datang dan mengambil pohon ketiga. Ia dipikul sepanjang jalan sementara orang-orang mengejek lelaki yang memikulnya. Laki-laki itu kemudian dipakukan di kayu ini dan mati dipuncak bukit. Akhirnya pohon ketiga sadar bahwa ia demikian dekat dengan TUHAN, karena YESUS-lah yang disalibkan padanya.

KETIKA KEADAAN TIDAK SEPERTI YANG ENGKAU INGINKAN, KETAHUILAH BAHWA TUHAN MEMILIKI RENCANA UNTUKMU. JIKA ENGKAU PERCAYA PADA-NYA, IA AKAN MEMBERIMU BERKAT-BERKAT BESAR. KETIGA POHON MENDAPATKAN APA YANG MEREKA INGINKAN, TETAPI TIDAK DENGAN CARA YANG SEPERTI MEREKA BAYANGKAN. BEGITU JUGA DENGAN KITA, KITA TIDAK SELALU TAHU APA RENCANA TUHAN BAGI KITA. KITA HANYA TAHU BAHWA JALAN-NYA BUKANLAH JALAN KITA, TETAPI JALAN-NYA ADALAH YANG TERBAIK BAGI KITA, SELAMANYA. KATAKAN AMIN UNTUK KEMULIAAN TUHAN ! 

Saturday

Kisah Anjing Penjaga Rumah

Dikisahkan, di sebuah dusun tinggallah keluarga petani yang memiliki seorang anak masih bayi. Keluarga itu memelihara seekor anjing yang dipelihara sejak masih kecil. Anjing itu pandai, setia, dan rajin membantu si petani. Dia bisa menjaga rumah bila majikannya pergi, mengusir burung-burung di sawah dan menangkap tikus yang berkeliaran di sekitar rumah mereka. Si petani dan istrinya sangat menyayangi anjing tersebut.
Suatu hari, si petani harus menjual hasil panennya ke kota. Karena beban berat yang harus di bawanya, dia meminta istrinya ikut serta untuk membantu,agar secepatnya menyelesaikan penjualan dan sesegera mungkin pulang ke rumah. Si bayi di tinggal tertidur lelap di ayunan dan dipercayakan di bawah penjagaan anjing mereka. Menjelang malam setiba di dekat rumah, si anjing berlari menyongsong kedatangan majikannya dengan menyalak keras berulang-ulang,melompat-lompat dan berputar-putar, tidak seperti biasa. Suami istri itu pun heran dan merasa tidak tenang menyaksikan ulah si anjing yang tidak biasa. Dan betapa kagetnya mereka, setelah berhasil menenangkan anjingnya… astaga, ternyata moncong si anjing berlumuran darah segar.
“Lihat pak! Moncong anjing kita berlumuran darah! Pasti telah terjadi sesuatu pada anak kita!” teriak si ibu histeris, ketakutan, dan mulai terisak menangis.
“Ha… benar! Kurang ajar kau anjing! Kau apakan anakku? Pasti telah kau makan!” si petani ikut berteriak panik.
Dengan penuh kemarahan, si petani spontan meraih sebuah kayu dan secepat kilat memukuli si anjing itu dan mengenai bagian kepalanya. Anjing itu terdiam sejenak. Tak lama dia menggelepar kesakitan, memekik perlahan dan dari matanya tampak tetesan airmata, sebelum kemudian ia terdiam untuk selamanya. Bergegas kedua suami istri itu pun berlari masuk ke dalam rumah. Begitu tiba di kamar, tampak anak mereka masih tertidur lelap di ayunan dengan damai. Sedangkan di bawah ayunan tergeletak bangkai seekor ular besar dengan darah berceceran bekas gigitan. Mereka pun segera sadar bahwa darah yang menempel di moncong anjing tadi adalah darah ular yang hendak memangsa anak mereka. Perasaan sesal segera mendera. Kesalahan fatal telah mereka lakukan. Emosi kemarahan yang tidak terkendali telah membunuh anjing setia yg mereka sayangi. Tentu, penyesalan mereka tidak akan membuat anjing kesayangan itu hidup kembali. Sungguh mengenaskan. Gara-gara emosi dan kemarahan yang membabi buta dari ulah manusia, seekor anjing setia yang telah membantu dan membela majikannya, harus mati secara tragis. Saya rasa demikian pula di kehidupan ini. Begitu banyak permasalahan, pertikaian, perselisihan bahkan peperangan, muncul dari emosi yang tidak terkontrol. Sungguh, kita butuh belajar dan melatih diri agar disaat emosi, kita mampu mengendalikan diri secara sabar dan bijak.

Dari cerita ini kita belajar janganlah ceroboh dalam bertindak karena penyesalan selalu datang terakhir dan sayangi selalu hewan peliharaan anda karena hewan itu ternyata lebih setia daripada manusia.

Adeii.. Sedih saya baca ni cerita.. #copyFromWeChat

Wednesday

1 Hari Lagi.. Feel the moment

1 hari lg di Hospital Kota Belud. Tidak sangka saya berjaya kasi habis praktikal saya 5 minggu di sini. Hoho. Tepuk tangan untuk diri sendiri.

Happy dan sedih mau kasi tinggal HKB. Happy sebab dapat lari dari 'dunia' yang panas. Oh seriously, saya tidak boleh hidup di tempat panas. Grrr. Sedih sebab start sudah mau biasa dengan staff-staff di HKB. Susah mau cari staff yang sporting macam dorang. "walaupun terdapat beberapa org yang kureng sportingnya". Gehee.

Banyak saya belajar di sini. Dulu saya cakap tidak berani buat tu prosedur, di sini semua saya berpeluang buat pula. Staff sini suka 'memaksa' saya buat benda yang saya takut mau buat. Tapi tu paksaan la yang kasi sebab saya c penakut akhirnya  berani buat.. Sangkiu very mucha kakak2 di Maternity Ward HKB :).

Hopefully one day saya akan posting di sini lagi. Dan masa tu saya sudah tau buat semua prosedur. Wohoo. Tidak sabar juga. Will miss you HKB especially Mat Ward :).

p/s: adeii Isnin depan start sudah mau bangun awal. Hohuhu. Ni yang kita tidak be'ngam ni HWKK. Yang penting cuti 3 hari balik rumah la.. Jangan jelos :)

Sunday

My Wish

Friday

Cinta Pertama

Aku merasa ada yang hilang,
tanpa tau apa yang sudah kutemukan.
Aku merasa menemukan,
tanpa tau apa yang ku cari.
Dan aku masih seperti mencari,
tanpa tau apa yang sudah hilang.

Manusia memiliki mimpi
-Ada yang mengejar dan mewujudkannya
-Ada yang mundur dan membuangnya
-Ada pula yang diam dan hanya menyimpannya sepanjang sisa hidupnya
"Dan aku akan menjadi manusia yang terakhir itu..."

dialogue from movie Cinta Pertama
Repost dari post lama.

Wednesday

Beautiful Story

A very poor man lived with his wife. One day, his wife, who had very long hair asked him to buy her a comb for her hair to grow well and to be well-groomed. The man felt very sorry and said no. He explained that he did not even have enough money to fix the strap of his watch he had just broken. She did not insist on her request. The man went to work and passed by a watch shop, sold his damaged watch at a low price and went to buy a comb for his wife. He came home in the evening with the comb in his hand ready to give to his wife. He was surprised when he saw his wife with a very short hair cut. She had sold her hair and was holding a new watch band. Tears flowed simultaneously from their eyes, not for the futility of their actions, but for the reciprocity of their love.

MORAL: To love is nothing, to be loved is something but to love and to be loved by the one you love,that is
EVERYTHING. Never take love for granted.

Kota Belud

Panas panas panas.. Hari hari mengeluh kepanasan. Omg omg. Tolonglah hujan. Tapi bila hujan, makin lagi panas, bukan makin sejuk. Pliss pliss jangan hujan. Hahaha.

Puan Z hantar kami posting 1 bulan sini Hospital Kota Belud. Start hidup berpanas dari 30 April lagi. Saya akan bertahan T_T *mengalir air mata bercampur peluh*. Dengar kawan cakap, posting di tempat lain bahagia. Terutama di Hospital Keningau. Oh jeles. Satu orang dapat satu bilik. Nanti macam zombie la kamu cakap satu2rang dalam bilik tiada kawan *nada jeles*. Sini KB, dalam bilik panas, di wad pun panas. Wawawa.. Bertahan la eL T_T.

1 Mei saya ada pg melawat rumah c Lydz Be. Wohoo bahagia seketika dapat lari dari 'penjara'. Hahaha. Jalan2 di KB, pg pasar KB sama pg pasar malam KB. Makan makan makan ja kerja kami. Odoi. Best becerita2 sama dorang mama n bapa c lydia n main sama c poppy nama dia Poliden. Thanks my friend :).

2 Mei sambut Birthday d sini ja. Wawawa. Mau balik rumah T_T. Homesick.. Umur berapa suda ni masih lagi mcam budak budak. Huahuaha. Tidak apa la kan, demi kejar kes mesti bertahan. Dalam 1 minggu d HKB, banyak benda baru saya belajar. Semua benda yang saya takut mau buat, saya sudah try buat. Bukan lah susah n bukan lah bikin takut sangat pun. Thanks God sebab saya masih bernafas hari ni.. Masa untuk mengejar cita-cita! Chaiyok2.

Monday

1 Minggu

Kalau betul tidak suka, please tell us(girl) early2 ba. *nah ambil ko Manglish sy* kesian ba kawan saya.. Punya lama sudah dia suka tu lelaki, yang lelaki ni pun tidak bagi apa2 respon, suka bagi harapan lagi tu. Hujung2 tiba2 cakap, saya sudah ada girlfriend. Tidak kah kasi luka hati orang tu.. Huhu, my friend, saya pun tidak pandai bagi nasihat, tu saya diam ja bila dengar cerita ko. Tunggu la dalam 3-4 hari. Ok la tu.. Pelan2 kasi lupa dia. Kasi kuat hati ok :)

1 minggu suda berlalu. 1 minggu saya rasa hidup saya macam tunggang langgang. Haha. Busy kerja, busy kejar kes, busy packing barang *nomad girl ba sy ni*, busy minta cross, busy mau jaga ni hati lagi. Rambut kusut, kulit makin gelap, berat menurun*kijap naik balik ni*. Prof d utm cakap tu tanda2 orang putus cinta tu.. Wakakaa. Harap2 kau bahagia di sana. Biar lah makan hati satu2rang.

Thursday

Let God write your love story :)

Many times people don't turn out to be who we thought there were, and the people we love are the one who hurts us the most. But we must keep moving forward, God puts people in our lives for a good reason and takes them away for even for a good reason. We may think it too hard to move on, and it is. To move on ALONE. But not with God's help. Remember we can do all things through Christ who strengthens us (Philippians 4:13). God can heal a broken heart, but you need to give Him all the pieces.

Wednesday

When I lost u, I found me

Tuesday

Pain or Happiness

Sunday

Quote of The Day.. 20 April 2014

Rather than turning the page, it's much
easier to just throw the book away. Raze the old to rise the new. 12 hari lagi genap umur suda eL.. Make a wish :).

The Power of Resurrection

Filipi 3:10-12
10 Yang kukehendaki ialah mengenal Dia dan kuasa kebangkitan-Nya dan persekutuan dalam penderitaan-Nya, di mana aku menjadi serupa dengan Dia dalam kematian-Nya,
11 supaya aku akhirnya beroleh kebangkitan dari antara orang mati.
12 Bukan seolah-olah aku telah memperoleh hal ini atau telah sempurna, melainkan aku mengejarnya, kalau-kalau aku dapat juga menangkapnya, karena aku pun telah ditangkap oleh Kristus Yesus.

Saturday

Learn From Someone

Congratulation for your engagement friend.. God is Great.. God Bless both of u..

Thursday

YOU

Dear GOD,

Tuesday

Bila anggota dan organ badan cuba berkomunikasi

Ganjil. Otak cakap bukan dia. Stop thinking about him. Ok full stop. Bye.
Tapi hati@heart pula tanya di mana dia? Sihat kah dia? Apa dia buat sekarang? Semua tentang dia c hati mau tahu, semua yang dia tgk c mata pun mau tgk, c telinga teringin mau dgr suara dia, c hidung rindu bau perfume dia, c mulut perlu cakap dengan dia, c tangan ingin pegang tangan dia, c kaki ingin jalan bersama dia. Kenapa ba ni anggota2 badan tidak mau dengar cakap c otak. Memberontak kah apa ni. Wahai anggota2 badan sekaliannya, tau ka kamu otak ni organ paling penting yang kawal kamu semua? Mmm. Tapi the problemo is kalau tiada hati@jantung, otak pun tidak boleh berfungsi.

Nah.. ni la kalau terlampau study anatomy n fisiology.

-blackCat yang tulis ni!-

Monday

Bersabarlah

Penderitaan itu buah,
Tuhan tidak akan membiarkannya
bertumbuh pada tangan yang
terlalu lemah membuahkannya.

Friday

Update Yang Entah Apa

Lama tidak update blog guna komputer/lappy. Yang baru2 tu tangan telebih rajin update guna handphone ja. Try log in Blogspot guna Google Chrome di handphone, tapi dia minta verification code (Google Authenticator) pula. So, dapat post tapi tidak dapat komen blog orang dan blog sendiri juga! Cheii menyusahkan. Salah sendiri pula, tu lah mau privacy sangat. Wakakaa. Lappy yang saya guna 3 tahun, sehidup semati kononnya dulu, rosak skrin. Tu la sebabnya hanya mampu post guna handphone. 

Best pula macamni, duduk di ruang tamu depan komputer sambil bergegar kesejukan dan mengupdate blog. Best kaitu? Macam mau pengsan kesejukan ja. Ni la best bila jadi student balik, bila cuti boleh rehat puas2. Bila mau balik hostel sudah, mau menangis beguling2. Tadi tiba2 rajin baca post lama. Rasa rindu pula time study d UTM dulu. Bila cuti semester, boleh sampai 2 bulan juga cuti *dalam 1 bulan setengah la*. Kalau sekarang ni, cuti semester 1 minggu ja. 1 MINGGU? SATU M I N G G U? Kesiannnn.. Ni semua gara2 posting.. Tapi kan, tidak sabar mau minta posting pg Labuan. Banyak kenangan sana tu. 1 tahun pula saya kana kurung sana dulu *di kolej matrikulasi Labuan*.. Entah masih mengurung orang ka tu ah? Haha! 

Banyak betul benda saya rindu.. Tapi saya pun tidak tau apa tu.. Kalau boleh balik pg masa lalu, banyak benda saya mau buat dan banyak benda yang saya mau ubah. Terutamanya masa di Labuan, masa saya kenal sama tu orang. Boleh kah kalau saya mau rewind balik masa dan saya tidak mau balas sms dia. Sebab reply tu sms saja, saya rasa masih terikat sama dia sampai sekarang. 4 tahun tu bukan sekejap hoi. Sekarang suda 7 tahun saya kenal dia dan sudah 3 tahun lost contact. Masing2 sudah tukar nombor telefon sebab ego masing2. Tapi no 1st dia tu still jadi password saya sekarang. Sebab tu satu2nya nombor yang saya tidak akan lupa sampai bila2.. Adeii.. Hebat juga ayat2 saya ni. Hahaa. Apa2 pun "segala sesuatu indah pada waktunya". Tidak perlu ulang masa, tidak perlu ubah masa lalu, tidak perlu menyesal. Hidup mesti diteruskan. Chaiyok2!! *ikat kepala.angkat tangan sambil begegar2 kesejukan*. 

Ni lah kalau tidak tau apa mau post, mengantam ja taip. Jomm Zzzz....


-blackCat yang tulis ni!-

Monday

It's the loneliest feeling in the world - to find yourself standing up when everyone else is sitting down . To have everybody look at you and say " what's the matter with her? " I know what it feels like . Walking down an empty street , listening to the sound of your own footsteps . Shutters closed , blinds drawn , doors locked against you . And you aren't sure whether you' re walking toward something , or if you' re just walking away .

Sunday

Pain of Yesterday

Masih rasa bersalah sama dia. "I rasa better kita jadi kawan dulu" ayat yang paling berat sy mo ckp. 1 malam tu saya tidak dapat tidur. Masih ingat sampai sekarang. Sorry. Kau busy, saya pun busy. Buat sementara waktu, i think single is better.

Saturday

Pluviophile

Friday

RAIN

The rain is my favourite instrument and only the sky can play it.

“Heaven knows we need never be ashamed of our tears, for they are rain upon the blinding dust of earth, overlying our hard hearts.”

Thursday

Yang Terbaik - Ari Lasso

Di dalam kehidupan ini
Kita pasti mempunyai Impian
Tetapi tak selalu terjadi
Terkadang saat aku merasa
Impian itu diambang nyata
Sang waktu membuatku terjaga

Dan disaat engkau pergi
Ku rasa hatiku remuk redam
Namun kucoba 'tuk bersyukur
Bahwa itu yang terbaik 'tuk kita

Oh...Tuhan ternyata hidup ini
Adalah perjalanan panjang
Yang harus kita jalani

Yang pasti ada hikmah tersembunyi
Dibalik semua ini
Yang bisa membuatku lebih bijak
Dalam meniti hidup ini

Wednesday

Impian

Benarkah kita sudah terlalu lanjut usia untuk berimpian?

"Cuba lihat ke langit, hitunglah bintang-bintang, jika engkau dapat menghitungnya." (Kejadian 15:5)

Lumpuhkan Ingatanku - Geisha

Tiap kali dengar ni lagu, mesti teringat sama tu orang.. Tidak mau dengar pun tidak boleh juga sebab ni lagu siok. Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia, ku ingin ku lupakannya :)

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Bertanya,
cobalah bertanya pada semua
Di sini ku coba untuk bertahan
Ungkapkan semua yang ku rasakan

Kau acuhkan aku
Kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku

Lumpuhkanlah ingatanku
Hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Lumpuhkanlah ingatanku
hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku
Jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Sunday

Falling in Love

Its not that I'm afraid of falling in love, I'm afraid of falling in love with the wrong person...again

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template