If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Monday

Merpati Band - Tak berteman dengan cinta



Thursday

Ada hati yang takkan terisi oleh sesuatu selain cinta darimu..

Ada hati yang takkan terisi oleh sesuatu selain cinta darimu..

Cheh, ayat jiwang kan! hahahaa... tapi saya suka ni quote walaupun agak jiwang, sampai gatal2 tapak kaki baca ni. wakakakaa. sebenarnya ini bukan untuk kekasih saja, ayat ni sesuai untuk cinta dari (dan untuk) semua orang. cinta keluarga, cinta saudara, cinta sahabat, cinta semua.. tapi saya jarang cakap cinta. *terutamanya saya cinta kau* susah mau cakap tu ayat. mungkin kepada orang yang saya rasa betul2 layak baru saya ucap sama dia. hahaa. satu lagi, untuk ayat LOVE, saya lebih suka translate jadi KASIH dan bukan CINTA. saya mengasihi kamu. ni ayat macam lagi sangat3 mendalam maksud dia.. :)

dalam bible tulis ni :
Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil, but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.[1 Corinthians 13:4-8]

atau dalam versi bahasa melayu :
Kasih itu sabar; kasih itu murah hati; ia tidak cemburu. Ia tidak memegahkan diri dan tidak sombong. Ia tidak melakukan yang tidak sopan dan tidak mencari keuntungan diri sendiri. Ia tidak pemarah dan tidak menyimpan kesalahan orang lain. Ia tidak bersukacita karena ketidakadilan, tetapi karena kebenaran. Ia menutupi segala sesuatu, percaya segala sesuatu, mengharapkan segala sesuatu, sabar menanggung segala sesuatu.[1 Korintus 13:4-8]

sweet kan ayat dia... dalam ayat 9 pula tulis LOVE NEVER FAIL. untuk siapa pun kawan2 yang baca ni blog, saya mau kasitau kamu semua, saya sangat mengasihi kamu semua. :) God Bless.. :-*


p/s: ada khabar2 angin saya dengar orang cakap, "orang Kristian mengamalkan budaya maksiat masa Valentine's Day." Betulkah? Saya seorang Kristian. Dari saya kecil sampai besar, kami tidak pernah merayakan Hari Valentine. Tapi sudah dalam kalender tulis, 14 February tu adalah hari Valentine, jadi xhairan la bila kita saling ucap Happy Valentine Day sama semua orang. Mengenai ayat maksiat tu budaya orang Kristian, saya sangat tidak setuju. Dalam Bible sangat2 melarang perbuatan maksiat itu. Dalam Keluaran 20:14 tulis Jangan berzinah. Ringkas tapi jelas maksudnya! Dalam 1 Korintus 6:18 Jauhkanlah dirimu dari percabulan ! Setiap dosa lain yang dilakukan manusia, terjadi di luar dirinya. Tetapi orang yang melakukan percabulan berdosa terhadap dirinya sendiri. Sebelum membuat sebarang kenyataan, sila siasat betul2 dulu.. bukan apa, takut silap, sendiri malu.. jangan memperlihatkan kebodohan sendiri. :)

[02:58]

Monday

Geisha - Cinta dan Benci

GEISHA

Wahhh.. Band Geisha sudah keluarkan album kedua yang dorang bagi nama 'Cinta dan Benci'. Tapi lagu2 dorang belum saya jumpa di internet. Baru satu lagu yang keluar, tajuk Cinta dan Benci *lagu yang main dalam blog saya sekarang*. Sebelum ni, album pertama Geisha 'Anugrah Terindah', ada 12 lagu semua dalam ni album. Lagu2 band Geisha memang best dan saya sudah berjaya download dari internet guna 4share *teda duit mau beli CD ori* termasuklah lagu single dari momo vokalis Geisha "Pilihan Hatiku". Wahhh.. saya suka semua. Lagu dalam album kedua tidak sama dengan album pertama dorang. Suara momo pun ada lain sikit. Momo cakap, lagu kali ini lebih soul *lagi jiwang kali ahh*. Tema album pun masih pasal cinta. 

Kenapa tajuk album 'Cinta dan Benci'? Sebab momo cakap;
Setiap orang yang pernah merasakan cinta, pasti juga akan merasakan benci. “Kalau kita benar-benar cinta pasti ada benci”

Ini salah satu lagu dari album Cinta dan Benci. Tajuk dia 'Cinta dan Benci' :)

CINTA DAN BENCI
Bagaimana cara membuatmu bahagia
Nyaris ku menyerah jalani semua
T'lah berbagai kata ku ungkap percuma
Agar kau percaya cintaku berharga

Tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
Namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

Apa kau mengerti ku sedih sendiri
Tanpa ada kamu ku merasa sepi

T'lah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
Setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff

woo ooo ku sakit karenamu

Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci

Sungguh aku tak bisa membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci ooo
Cinta dan benci ooo yang ku rasa

Sunday

A - Z survey


ARE you at school, work, or home?
home

BOUGHT anything from Spencer's?
no

COULD you bungee jump?
wakakkaa...tidak boleh~

DRAWING or painting?
painting

EXORCIST or SAW movies?
exorcist

FLOWERS or chocolate?
chocolate

GIVING or receiving gifts?
receiving :P

HAVING or adopting a baby?
having

INSTANT or regular coffee?
saya tidak minum cofee

JORDAN or Tiger Woods?
teda dua2 ?_?

KANGAROO or Camel?
kangaroo

LIQUOR or beer?
dua2 tidak

MONTH of choice?
May

NOTE to self:
be patience

OFFER to help old people?
yes

PAPER or plastic?
paper

QUIT my job for:
another job

RIGHT or left handed?
right

SIT or stand all day?
sit

TODAY is:
Sunday

USUALLY I sing:
Indonesia songs

VITAMINS you take?
vitamin C,B

WAFFLES or pancakes?
waffles

X-RAY you've had?
3 tahun lalu X-ray dada

YEAR you were born?
1988

ZOO you've been to?
zoo Labuan and zoo Johor

[23:11]
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template