If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Monday

Award : Beautiful Blogger

yeeeayyyy!!! dapat Award dari lye^^dia 


Lama sudah dapat ni award, saya baru sedar masa melawat2 blog kawan... Terima kasih sama lye^^dia.. Hehehee... Macam betul2 dapat award pula.. Perasan pula.. Hahahaa...


7 things to share :
1. Saya suka warna purple. Kadang-kadang tidak sedar pakai baju purple, beg purple + barang purple selalu. Sampai kawan-kawan pun cakap, "ehh.. purple lagi!" >.<

2. Saya makan ikan dengan syarat orang tidak tanya saya "kau ada pelihara ikan emas kan?".. terus rasa mau buang saja tu ikan goreng jauh2 *sedap jadi tidak sedap*. Rasa bersalah sama ikan! wawawa...

3. Saya tidak suka subjek Fizik tapi sebab stress study Fizik time form 5 sampai matrikulasi, saya balas dendam dengan ambil balik Fizik masa masuk U. Adusss.. Rasa macam buat kesilapan terbesar dalam hidup pula T_T

4. Saya mau melancong pg Paris suatu hari nanti! *apalah, Singapore yg berapa kilometer ja pun belum pernah pg* :D

5. Saya tidak pernah nampak meteor @ taik bintang depan-depan mata. Dulu 1 family stay up malam semata-mata mau tengo meteor. Semua nampak kecuali saya! Lain kali jangan suka tidur.. Mesti sabar tunggu taik tu bintang! adoiiii...

6. Nama samaran yang kawan-kawan panggil : Elbo. Biasanya kalau mereka tau nama sebenar saya Elvyra, dengan muka terkejut mereka datang tanya saya sendiri. "nama kau Elvyra kah pula? Elbo tu bukan nama kau? Kenapa Elbo?" Hahahaa... Saya sudah biasa sama ni soalan...:))

7. Saya tidak pandai bawa basikal.. Wuwuwu T_T... Kesian kan?

Sekarang saya mau tag semua perempuan yang baca blog saya.. Kita semua kan cantik :)

[21:19]

Thursday

A letter from Mom and Dad

Huuu... ni video betul buat saya sedih. Rasa macam mau balik rumah sekarang pun ada.

*sila off lagu blog baru play, muzik ni video best..

Saya anak ke-4 dari 5 orang adik beradik, dan saya pernah jadi anak bongsu selama 6 tahun sebelum saya dapat adik. Masa saya masih kecil, saya la anak paling manja sama mama n bapa. Suka nangis. Kalau saya mau minta satu benda, saya mesti nangis3 sampai dapat. Mesti mama n bapa menderita jaga saya kan. Lepas dapat adik, saya tidak lagi terlampau manja sama mama n bapa. Terus terang saya cakap, tidak banyak benda saya share sama bapa n mama masa saya meningkat dewasa. *hal-hal sekolah, peribadi* saya lebih berdikari dari yang lain. Kalau ada masalah pun, saya diam ja. Tidak kasitau bapa n mama. Saya bukan macam orang lain, orang cakap anak bapa or anak mama yang tiap hari call rumah. Report apa yang dibuat tiap hari. Tapi saya still anak bapa n mama yang nangis2 call bapa n mama kalau ada masalah yang betul2 berat n saya tidak boleh simpan sendiri lagi :P. Kalau ikut hati, saya mau cakap sama dorang tiap hari. Tapi saya tidak kuat bahagian sana, semakin selalu saya cakap sama bapa n mama, makin kuat rindu saya sama dorang. Nanti saya kana HOMESICK. Nanti boleh demam tu.. Kadang2 saya terfikir, macamana la kalau kita kerja sudah? Tinggal jauh dari rumah. Macamana kalau kita hidup dengan family sendiri sudah nanti? Siapa jaga bapa n mama? T_T
Huhuhu... Saya tidak mau jauh2.. Saya mau tinggal di Ranau juga... Saya sayang bapa n mama.

p/s: adehh.. apa la saya merapu ni~ elbo study!

[01:07]

Wednesday

speechless

You know I like you. I even care for you. Sometimes I even think you're more than just a friend knowing na iba na ang nararamdaman ko para sayo. What if mahalin kaya kita? Wag na lang siguro. Di yata masayang magmahal mag-isa!

Friday

Pangarap ko ang ibigin ka


Tuwing ikaw ay nariyan
Sabay kong nadarama ang kabag at ligaya
Ang 'yong tinig wari ko'y di marinig
'Pagkat namamangha 'pag kausap ka

Kaya nais kong malaman mo
Ang sinisigaw nitong aking puso

Pangarap ko ang ibigin ka
At sa habang panahon, ikaw ay makasama
Ikaw na lang ang siyang kulang sa buhay kong ito
Pangarap ko ang ibigin ka

Ikaw kaya ay nais din
Akong makapiling at ibigin
O kay sarap namang isipin
Na tayong dalawa ay iisa ang damdamin

Aking hinihiling na sabihin mo
Ang nilalaman ng 'yong puso

Pangarap ko ang ibigin ka
At sa habang panahon, ikaw ay makasama
Ikaw na lang ang siyang kulang sa buhay kong ito
Pangarap ko ang ibigin ka

O kay tagal ko nang naghihintay
Na sa akin ay mag-aalay
Ng pag-ibig na tunay at di magwawakas

Pangarap ko ang ibigin ka
At sa habang panahon, ikaw ay makasama
Ikaw na lang ang siyang kulang sa buhay kong ito
Pangarap ko ang ibigin ka

Pangarap ko ang ibigin ka
At sa habang panahon, ikaw ay makasama
Ikaw na lang ang siyang kulang sa buhay kong ito
Pangarap ko ang ibigin ka

FRIENDS

[00:20]

Thursday

Tilu - Ku Bukan Aku

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu


"Indah Pada WaktuNYA"


Ada waktu tuk berduka
ada waktu tuk bersuka
ada waktu tuk berdiam
ada waktu tuk berkata

Namun diatas s'galanya
ku tahu Allah ku bekerja
mendatangkan kebaikan bagi yang mengasihiNya

Di saat yang kualami
tak sp'erti yang kuingini
di saat tiada jawaban
mengapa harus terjadi

Namun diatas s'galanya
ku tahu Allah ku bekerja
mendatangkan kebaikan bagi yang mengasihiNya

Reff:
Mungkin tak kupahami
apa yang kini aku alami
namun ku tahu pasti
Kasih Allahku takkan berhenti...
kan ku s'rahkan semua pergumulanku padaMu Yesus
kar’na ku tahu pasti semuanya kan jadi indah pada waktunya...

[03:05]

Tuesday

I'm sorry!

"I have waited for you for 2 years and I will wait for you for the rest of my life. Even if that means I have to give you up for the rest of my life, I will wait for you. I love you that much and nothing will ever change that."
-no baru-

you wonder why I don't talk to you anymore and please believe me when I say it's not that I don't want to, it's just that everything I want to say I can't tell you anymore.. I made a choice to finally let go, because I can't stand the pain, it's time for my last tear to fall and smile again.

you know what.. the hardest thing about growing up is that you have to do what is right for you even if it means breaking someone's heart. including your own.

why did I break up with him? well, it's like, once I sat down and looked at the situation, all the pieces lying on the floor, it just wasn't a puzzle anymore. none of the pieces fit together. and even if I tried really hard, the pieces, well they were two different puzzles. that's why I did it, he needs to understand that. I don't know which is worse, being the one with the broken heart or being the person that breaks the hearts.

 just forget about the past. we are never gonna make it.

[02:03]
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template