If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Tuesday

D'Masiv - Jangan Pergi



Tak bisa ku terima
Kau tinggalkanku
Saat ku butuh kamu

Apa tak kau rasakan
Betapa hancur
Hidupku tanpa kamu

Aku terlanjur..
Terlalu..
Bergantung padamu

Jangan pergi
Jangan pergi
Jangan kau pergi
Ku tak ingin sendiri
Ku tak sanggup
Ku tak sanggup
Sungguh tak sanggup
Hidup tanpa cintamu

Kau yang buatku tegar
'Tuk terus bertahan
Jalani hidup ini

Ku tak sanggup
Ku tak sanggup
Sungguh tak sanggup
Hidup tanpa cintamu

Sunday

Happy Anniversary laptop kesayanganku..

Hehehehe... sudah genap 3 tahun lappy kesayangan saya ni.. jangan ingat saya panggil lappy / laptop ja, bermakna tiada nama.. sebenarnya ada nama dia.. saya kasi nama dia eeyore.. kenapa eeyore? sebab lappy saya suka tidur tiba-tiba *bukan tidur sebenarnya, jadi putih tiba2*. macam eeyore dalam Winnie The Pooh.. selalu mengantuk kan? lagipun eeyore berkawan baik sama c pooh.. jadi kiranya lappy eeyore, saya pooh@boh.. Hehehehe... best pren 4eva :)

pooh & eeyore

saya sayang eeyore :). banyak dia bantu saya sepanjang 3 tahun ni.. tidak kira la buat assignment, online, bahkan study pun sama dia... dengar lagu, tengo movie n ym sama orang tersayang pun dengan dia. memang boleh cakap setiap hari dalam 3 tahun ni saya tidak pernah berpisah dengan lappy eeyore saya ni.. mungkin pernah format, bukan pernah lagi tapi sudah banyak kali format eeyore tapi dia masih bertahan sama saya.. saya tidak dapat kasi bayang kalau eeyore tiba-tiba rosak ;( mesti sedihh.... dan yang paling best, saya boleh main game guna eeyore.. eeyore ja yang tau, kalau saya tidak main game saya akan kena migrain.. kiranya, eeyore ubat migrain saya la.. hehehee.... 

saya di dalam eeyore :)

p/s: saya tidak pasti tarikh anniversary tp yg pasti saya beli hujung tahun 2007....

[23:32]

Geisha - Pilihan Hatiku

Berdiri ku di sini hanya untukmu
Dan yakinkan ku untuk memilihmu
Dalam hati kecilku inginkan kamu
Berharap untuk dapat bersamamu

Aku kan ada untuk dirimu
Dan bertahan untuk mu

Terlukis indah raut
Wajahmu dalam benakku
Berikan ku cinta terindah
Yang hanya untukmu…

Tertulis indah puisi cinta
Dalam hatiku
Dan aku yakin kau memang lah
Pilihan hatiku

Dalam hati kecilku inginkan kamu
Berharap untuk dapat bersamamu

p/s: penyanyi asal LAVINA tp GEISHA nyanyi lagi best..:)


GEISHA

Saturday

Demam


Demam adalah tindak balas normal badan terhadap sebarang jangkitan dan penyakit-penyakit lain. Ia bukanlah satu penyakit tetapi gejala yang selalunya menandakan anda mempunyai penyakit-penyakit yang ringan (tidak serius). Suhu badan normal adalah 37°C, jika melebihi tahap ini anda akan disahkan demam.

Rawatan dirumah
• Jika demam itu tidak teruk tiada rawatan yang diperlukan
• Minum air atau cecair dengan kerap untuk menambah kehilangan bendalir dalam badan.
• Makan makanan ringan dan mudah hadam seperti sup
• Cuba mandi dengan menggunakan air panas suam untuk meredakan demam.
• Berpakaian longgar, jangan berselimut kerana ini akan meningkatkan suhu badan.
• Makan ubat seperti paracetamol dengan jumlah yang tepat untuk meredakan demam

Bila Perlu Berjumpa Doktor?
• Jika suhu badan melebihi 39°C rawatan di rumah tidak akan membantu.
• Baru pulang dari perjalanan luar Negara.
• Mendapat gejala lain seperti ruam, pendarahan, sawan, sesak nafas, sakit sendi, atau bengkak-bengkak badan
• Sakit perut, mata atau tulang pipi.
• Mempunyai lain-lain penyakit seperti kencing manis dan barah.
• Tidak dapat mengambil makanan dan bendalir yang cukup.
• Sering buang air kecil dan mengalami kesakitan atau dengan kadar yang sedikit.
• Tidak ada perubahan selepas 4 ke 5 hari.
• Demam masih berlarutan walaupun dengan rawatan di rumah.
• Demam berkaitan dengan kecederaan

Pencegahan
• Elakkan dari mendekati seseorang yang sedang demam
• Mengamalkan kebersihan .
• Ambil diet yang seimbang dan sihat.

p/s: saya sudah sembuh dari demam! yeahhh....

[16:19]

Thursday

Kotak - Selalu Cinta



Kamu tanya, aku menjawab
Kamu minta, aku berikan
Ku sayangi kamu

Ku bicara, kamu yang diam
Ku mendekat, kamu menghindar
Separah inikah kamu dan aku

Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat
Sementara ku ada
Bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan
Aku selalu cinta, selalu cinta

Kamu hilang, aku menghilang
Semua hilang yang tak kukira
Jangan tanya lagi, tanya mengapa

Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat
Sementara ku ada
Bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan
Aku selalu cinta tapi kamu tidak
Tapi kamu tidak, tapi kamu tidak

Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat
Sementara ku ada, aku selalu ada
Bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan
Aku selalu cinta tapi kamu tidak
Tapi kamu tidak, tapi kamu tidak


Monday

Saat Ku Mencari... Kumendapatkan..


Kasih yang sempurna telah
ku trima dariMu
bukan karna kebaikanku, hanya oleh kasih karuniaMu
Kau pulihkan aku
layakkanku tuk dapat memanggilmu Bapa
Kau b’ri yang ku pinta
Saat ku mencari ku mendapatkan

Ku ketuk pintuMu dan Kau bukakan
S’bab Kau Bapaku Bapa yang kekal
Tak kan Kau biarkan aku melangkah hanya sendirian
Kau selalu ada bagiku
sbab Kau Bapaku
Bapa yang kekal

p/s: Thank You LORD JESUS

Saturday

Millionaire's First Love

Part last sudah.. Lagu dia best :))






A Millionaire’s First Love ialah sebuah komedi romantik yang berkisar mengenai Kang Jae-kyung yang merupakan seorang jejaka kaya yang bongkak dan dimanjakan. Dia memandu kereta mewah, melepak di kelab mewah dan menaiki motosikal di dalam kawasan sekolah.

Apabila harijadi yang ke-18nya kian dekat, dia bakal mewarisi harta datuknya, tetapi datuknya telah menetapkan syarat. Beliau tidak akan mendapat hartanya dengan sewenang-wenangnya. Jae-kyung dipindahkan ke sebuah sekolah yang baru di Gangwondo sebuah daerah terpencil.

Beliau terpaksa menjalani kehidupan sebagai seorang remaja biasa di mana dia tidak boleh menduduki rumah yang mewah dan kesemua kad kreditnya dihentikan. Dia tidak mempunyai pilihan lain lalu menuju ke kawasan kampung tersebut untuk menjalani kehidupan yang tidak pernah dialaminya.

Jae Kyung bertemu dengan Eun Hwan (Lee Yeon Hee) di sebuah kota yang kecil di mana beliau merasa sesuatu perasaan yang berbeza, sesuatu yang istimewa dan sesuatu yang mungkin boleh mengubahkan sifatnya yang bongkak dan mementingkan diri.

Huhuhu.. Cerita selanjutnya sila lah tengo sendiri.. Sedihhh T_T. Sedih tapi tidak sempat pun mau menghayati. Yala, tengo movie masa dalam makmal.. Balik2 tengo sampel, takut tiba2 ada yang tidak betul. Free2 ulang balik semua. T_T bagus kamu tengo ni...

[21:59]

Thursday

Selipar Jepun

Saya rasa semua orang Malaysia tau apa itu selipar Jepun kan? Mungkin ada yang tidak tau *aneh~*
Ini la dia gambar Selipar Jepun..



 Masih tidak tau lagi? Nah, bagi satu lagi selipar paling klasik.. *saya suka yang ini*

(terima kasih maza.photo dan taufanphotography: minta maap guna pic kamu)


Kita mungkin biasa pakai selipar jepun tapi masa pakai2 tu, kamu tidak fikir ka kenapa nama dia selipar jepun? Saya tidak sempat fikir pun. Hari ni tiba-tiba saya rasa curious mau tau asal-usul selipar jepun. Saya pun macam biasa, melakukan hobi surf2 d internet mencari cerita c selipar jepun ni.

Ini satu blog saya jumpa: Kenapa selipar di Malaysia dipanggil selipar jepun? (macam telampau kejam pula sebab dia ni).. Ada lagi saya jumpa ni: Forum Selipar Jepun. Baca la sendiri.. Malas mau taip, lagipun tidak baik ciplak post orang.. Ada juga saya jumpa blog Geng Selipar Jepun. Hahahaa...

Hehehe.. Saya pun sebenarnya peminat selipar Jepun seMalaysia. Dari kecik sampailah sekarang masih setia sama selipar Jepun.. Buktinya..:




Ini gambar saya masa kecil2 pada umur yang lain2 n tempat lain2 dengan selipar jepun lain2... Siap ikut warna baju lagi.. baju merah (selipar jepun merah).. baju hijau (selipar jepun hijau).. baju biru (selipar jepun biru)..


abaikan kaki saya~ tgk selipar jepun biru..:)) hehehee....


p/s: sebenarnya baru beli selipar tadi..sangat hepi sampai tiba2 post pasal seripal jipun pula...kah3!!!

[20:37]

Wednesday

videoklip Indonesia best

Videoklip lagu pun boleh sambung2 macam cerita..
Ini antara yang saya jumpa. Ada lagi lain tapi nanti saya post lagi~


Ungu: Seperti Yang Dulu --- > Demi Waktu

Seperti Yang Dulu




Demi Waktu





Seventeen: Jalan Terbaik --- > Cinta Tak Betuan *sedih ni..wuwuwuw*

Jalan Terbaik




Cinta Tak Bertuan






[21:30]

Tuesday

Wawawa... Ini post yg ke 16 tapi hari ni 17 Ogos sudah sepatutnya ada 17 post sudah..
Banyak betul kerja sampai lupa mau update blog.. Tidak tau mau tulis apa..
Yang penting update..



[21:07]

Sunday

Ungu - Doa Untuk Ibu

kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskan

hangat dalam dekapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan

reff:
oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan

oh ibu semoga Tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

ooohh putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

Wednesday

Kahwin Kahwin Kahwin

Sambungan dari post (perbincangan kami yang aneh).

Dari semua blog yang saya baca ++ lagi dengan pengalaman dari cousin and sis saya sendiri, saya dapat tau setiap orang pasti menginginkan satu majlis perkahwinan yang perfect. Sebab perkahwinan hanya sekali dalam hidup :). Bukan senang mau kahwin ni, banyak benda lagi mau difikir. Sebelum kahwin, perlu fikir bajet lagi *yang lelaki tu kerja la betul2, kumpul duit banyak2 baru fikir mau kahwin tau..kdg2 pempuan ni suka benda2 yg xmasuk akal..kah3...*.


Apa benda tidak masuk akal ni?..
1. WARNA TEMA
Mula-mula sekali, kena fikir warna tema.. Biasanya warna tema tu dipilih berdasarkan warna  kegemaran masing-masing. Kalau saya, mestilah purple. *Ni terjangkit dari sis la, c peminat purple sejati*. Dari blog gaj@hOren, saya dapat tau maksud warna kesukaan saya ni.. Warna purple: "seseorang yang luar biasa orangnya.. dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu. apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik.. pandai mengikuti perkembangan zaman. dalam percintaan... hanya mereka yang mempunyai mental yang kuat dapat mendekati dan menjadi kekasih kamu.."



2. PELAMIN/TEMPAT
Kalau suda temanya purple, pelamin pun mestilah purple kan? Setelah mencari-cari di internet, tiada pula pelamin yang tarik perhatian saya. Tapi saya ada jumpa yang ni:







Cantik kan tempat dia.. Dekat sama laut lagi tu..














Dan ini:
Ok, yang ni agak jiwang.. Tapi kalau kasi ganti sama ros purple mesti cantik kan?










3. KAD JEMPUTAN



Jangan lupa pula buat kad jemputan ke majlis kahwin anda. Free2 tiada orang datang nanti. Teringat pula gurauan kawan-kawan: "kami xmau dtg pg majlis kahwin ko kalau ko xbagi kad hardcopy.kami xmau kad dari fB" bukan itu saja, ada lagi permintaan yang luar biasa dari dorang: "kami mau warna pink, oren, ungu..." ikut warna kegemaran masing2 pula tu..

"saya mo font size 12 calibri, double spacing..." ini macam permintaan saya ja... kah3...





4. PAKAIAN KAHWIN







Hahaha..!! Ni part yang saya suka. Masa mau pilih baju kahwin, kalau boleh mau try semua kan. Semua cantik-cantik. Tapi pastikan tidak lari bajet oii.. Lelaki biasanya tidak perlu pilih banyak baju. Perempuan pula, 10 pasang pun belum tentu cukup.. kah3... Macam saya cakap tadi, pastikan bajet tidak lari la. Di tempat saya, biasanya 3-4 pasang pun sudah cukup untuk bersanding. Bukan apa, penat mau tukar baju. *belum termasuk baju2 untuk foto kawen tu*. Jangan lupa pilih baju untuk pengapit juga.. Mesti padan la sama pengantin.

Jangan lupa pilih kasut n bunga yang seswai untuk tema..












5. FLOWER GIRL dan RINGBOY







Pilih la flower girl yang comel macam ni..
comel kan :)



















Pastikan ring boy dia berani hantar cincin pg altar n pilih baju yang seswai untuk dia.. jangan macamni..












5. MAKAN-MAKAN






Biasanya kalau di tempat saya, lepas upacara berkat perkahwinan di church, mesti ada makan-makan di rumah. Tidak semestinya di rumah la, ada juga yang buat di hotel.. Seperti biasa, mestilah ikut warna tema juga.. Hahahaa... Ni gambar contoh. *purple lagi*










6. KEK








Pilih kek yang besar supaya semua orang boleh makan n supaya ada lebih n boleh makan sorang2 nanti.. kah3...
gabungan cupcake cantik kan :)












erkkkk!! 
napa pula post kahwin2 ni.. wei2, bukan saya mau kahwin tau. kah3.. saja2 post ni.. 




calon pun belum ada lagi ni..mana dia?


p/s: banyak lagi yang tidak termasuk ni.. belum lagi make-up, accessory n lain2.. oya, saya tiada sebut pasal cincin kan? napa? sebab bagi saya, xperlu la cincin mahal2.. yang penting tu cincin ikhlas dari dia.. wahhahahahahhaa!! jiwang2!!




[00:02]

Monday

What Is Love?




Ok, post sebelum ni saya ada tulis pasal Broken Heart. Suka betul saya post pasal broken-broken ni kan. Bukan apa, saya pun pernah mengalami. Jadi rasa macam mau tulis pula pasal benda ni bila saya jumpa dengan ramai orang yang broken heart. Huhu..







Biasanya orang yang Broken Heart *broken sebab luv la* mesti pernah fall in love juga dulu kan? Mungkin ada di antara kita yang masih ingat kisah lama dia sampai sudah lupa camana rasa fall in love lagi kan? Jadi saya mau kasitau balik sama kamu "what is love?". Macam saya tau kan? kah3...





WHAT IS LOVE? Sila lihat video ini..

*jangan lupa kasi pause dulu lagu d blog ni baru play, nanti xdapat dengar muzik2 best dia.*




Saya juga jumpa ni Quote yang best ;)
"One word frees us of all the weight and pain of life: That word is love." - Sophocles
"Love is the master key that opens the gates of happiness." - Oliver Wendell Holmes
"Maybe love is like luck. You have to go all the way to find it." - Robert Mitchum
"Love is like war: Easy to begin but hard to end." - Anonymous
"Love is like a violin. The music may stop now and then, but the strings remain forever." - unknown

"To love is to suffer. To avoid suffering one must not love. But then one suffers from not loving. Therefore to love is to suffer, not to love is to suffer. To suffer is to suffer. To be happy is to love . To be happy then is to suffer. But suffering makes one unhappy. Therefore, to be unhappy one must love , or love to suffer, or suffer from too much happiness. I hope you're getting this down." - Woody Allen.


Saya pun bukan tau betul ba ni.. Main cakap ja.. kah3.. Nanti saya post lagi, hilang idea tiba2...:))
Tapi satu yang saya tau di sini, kasih Yesus kepada kita tidak pernah berkesudahan.. Macam dalam Bible tulis macamni...

my heart belong to Jesus..:)


p/s: kalau la saya ada power untuk heal orang, saya akan buat semua hati yang pernah terluka sembuh supaya dia boleh terima semula cinta dalam hidup dia. *waduhh!!! jiwang pula kalau kasi BM kan!! hahahahhaa*


[23:50]

Sunday

Quote..






[12:29]


Thursday

Tema yang aneh...

ok2.. love merah tu telampau la jiwang sampai geli kaki bila masuk ni blog..
saya mau masukkan gambar sendiri tapi belum ada gambar yang berkenaan.. sementara mencari2 gambarku yang cantik ayu menawan, sila la anda menatapi gambar love ada plaster ni.. *macam banyak salah tatabahasa ja ayat sy ni*

seperti biasa, gambar atau ayat emo di dalam blog ni tiada kena mengena dengan penulisnya iaitu saya atau dengan nama lainnya elbo.. saya hidup dengan aman dan gembira jadi tidak perlu la plaster2 ni.. kah3...

saja mau pilih ni tema sebab tema begini banyak benda saya boleh tulis. gambar pun banyak yang smart. lagu pun best2 semua. lagu sedih kan best.. kah3...

[19:17]

Gambar di atas tiada kena mengena dengan tukang postnya~ :D

[15:11]

Wednesday

My Blog Is Under Construction




[16:58]
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template