If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Thursday

Scott's Emulsion

Scott's Emulsion Cod Liver Oil (kiri) *original*


Baru-baru ni rasa macam mau demam. Tidak suka makan ubat n tidak suka makan panadol. Suka makan Vitamin :). Tu sebab beli Scott's Emulsion Cod Liver Oil. Suka perisa oren tapi kesan Scott's Emulsion Cod Liver Oil lagi cepat.. Baru minum 2 3 hari, demam pun tidak jadi. Walaupun rasa tidak sedap n warna cecair yang mengelikan, terpaksa minum demi exam. :((


Masa kecil2, bapa selalu bagi saya minum SE cod liver oil. Ok, memang tidak sedap..
Bapa cakap, makan ni untuk tambah selera makan n untuk elak dari kena demam.


Kandungan dalam Scott's Emulsion Cod Liver Oil:
Vitamin A, Vitamin D, Kalsium Hipofosfit, Natrium Hipofosfit, Kalium Sorbat.


Apa kebaikan Scott's Emulsion Cod Liver Oil?
Untuk pertahanan tubuh (elak demam mcmtu la)
Ada DHA - bagus untuk ingatan
Bagus untuk mata
Bagus untuk tulang n gigi *terutama untuk anak-anak yang sedang membesar*


Memang bagus la Scott's Emulsion Cod Liver Oil.. Huish macam promoter pula :D
Tapi satu yang saya tidak suka ambil Scott's Emulsion Cod Liver Oil, saya jadi GEMUK! waaahhhh.... Baru makan 2 minggu, sudah menjadi sihat dan gemuk. ;p. 


Ops.. Satu lagi info penting, Tidak boleh ambil secara berlebihan sebab ada vitamin A n D. Nanti free2 keracunan vitamin..
Kalau untuk orang dewasa, 3 sudu 1 hari la..


Hehehe.. Patut saya sihat dari kecil, sebab makan Scott's Emulsion Cod Liver Oil pula..
Thanx Bapaku~ :))


4 apa kata kamu:

sophie said...

kenapa kalaw makan scott emulsion leh jadi gemuk?

fatin Najihah said...

aah kan. kenapa? kalau amek jarang2 pun boleh gemuk ke?? sy umur dah masuk 20 tapi antibody sy selalu lemah . selalu dpat demam . selalu selsema teruk . pil dari klinik dah jemu sy makan tapi kalau amek scott emulsion ni agak2 boleh membantu immune sy okay tak?

fatin Najihah said...

aah kan. kenapa? kalau amek jarang2 pun boleh gemuk ke?? sy umur dah masuk 20 tapi antibody sy selalu lemah . selalu dpat demam . selalu selsema teruk . pil dari klinik dah jemu sy makan tapi kalau amek scott emulsion ni agak2 boleh membantu immune sy okay tak?

Elvyra Mait said...

Xla..ikut orang juga sebenarnya..sebab ada kawan yang makan scott ikan,tapi badan maintain kurus..tp kalau sy memang effect dia sangat 'memyihatkan'. Gemuk sihat mcmtu..hehehe..bukan gemuk yg bnyk lemak2 tu tau..try la fatin,memang membantu kalau pasal imun badan..

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template