If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Thursday

Dygta - Kesepian

Kurindu disayangi

Sepenuh hati
Sedalam cintaku
Setulus hatiku

Kuingin memiliki
Kekasih hati
Tanpa air mata
Tanpa kesalahan

Bukan cinta yang melukai diriku
Dan meninggalkan hidupku.. lagi

Tolonglah aku dari kehampaan ini
Selamatkan cintaku dari hancurnya hatiku
Hempaskan kesendirian yang tak pernah berakhir

Bebaskan aku dari keadaan ini
Sempurnakan hidupku dari rapuhnya jiwaku
Adakah seseorang yang melepaskanku
Dari kesepian ini


Dygta - Karena Ku Sayang Kamu

Seandainya kau ada disini denganku

Mungkin ku tak sendiri
Bayanganmu yang selalu menemaniku
Hiasi malam sepiku
Kuingin bersama dirimu

Ku tak akan pernah berpaling darimu
Walau kini kau jauh dariku
'Kan slalu kunanti
Karena ku sayang kamu

Hati ini selalu memanggil namamu
Dengarlah melatiku
Ku berjanji hanyalah untukmu cintaku
Takkan pernah ada yang lain

Adakah rindu dihatimu
Seperti rindu yang kurasa
Sanggupkah ku terus terlena, tanpamu di sisiku
Ku 'kan slalu menantimu

'Kan selalu ku nanti, karena ku sayang kamu


...thanx... :-*


Wednesday

Pening

Wah.. Tiba2 rasa pening.. Mungkin sebab cuaca sini yang panas.. Tadi hujan tapi masih panas.
Huhuhu.. Sudah lah saya nie kalau panas terus jadi 4 kali ganda lagging. Orang cakap 1 patah perkataan pun saya boleh2 tidak faham. Ni semua sebab panas.








wuhuhu.. Kalau lama2 begini demam la saya nanti, biasanya dalam 3 - 4 hari saya jadi ok sudah. Boleh kasi sesuai diri sudah sama cuaca. Di johor pun panas juga, tapi saya sudah tinggal 3 tahun di sana, tiada kesan lagi. Sini? huhuhu.. pernah tinggal d ukm juga dulu 3 bulan masih xboleh kasi sesuai diri. Huhuhu.. 


Besok mau pg jalan2 ni :D lalala...~


Mau check game facebook dulu baru tidur puas2..


p/s: lama sudah x update blog secara serius.. Panas ni buat saya jadi hilang idea :p





(01:32)

Tuesday

Monday

Geisha - Jangan Pernah Lelah Menunggu


Jangan lelah menunggu cintaku di sana

Di sini ku juga menunggu
Tiada alasan cinta
Jauh kau di sana
Di sini ku juga berharap

Mungkin saatnya cinta diuji
Tak lagi di sini
Kini berbeda
Tunggu saatnya
Ku akan kembali

Reff:
Jangan pernah kau lelah
Menungguku di sana
Ku takkan menyerah
S’lamanya..

Jangan lelah menjaga cintaku di sana
Di sini ku juga menjaga
Tiada pengganti cinta
Untukmu di sini
Ku harap kau juga begitu


Friday

Lupakan semua yang LALU

Yihhhaaaa........ dabidabidabiduu~~ hepi tahap dewa sudah berjaya menghabiskan semester ni dengan gembira. Tadi jam 11 pagi paper last. Haish, orang lain semua sudah balik + bahagia + senyum2 sebab sudah habis paper 1 minggu yang lalu. *ada juga yang sudah habis 3 minggu yang lalu!!* cizzzss... jeles..


Ada beberapa paper yang saya tidak dapat jawab dengan bagus tapi saya still masih happy sebab esok sudah boleh lari dari UTM. Bye2 utm.. kehehehhee,... Lari pg kL dulu.. Nanti baru balik Sabah.. Hehehhe... KL here I come~~


Ok.. Kenapa lupakan semua yang lalu? Sebab hari ni dan selepas ni, saya mau kasi lupa semua yang sudah lalu.. EXAM, SEMESTER NI YANG STRESS, EX-BF, SEMUA PERKARA YANG  BUAT SAYA SEDIH OR MARAH... Saya mau kasi lupa semua... SEMUA yang saya tidak suka.. Yang saya suka, tidak mau lah kasi lupa.. lalalala~ Saya mau mula sudah hidup baru.. Mau cari boypren baru sudah.. wkakakakaka.....


Esok pg kL.. Sudah gak sabar2 nech.. :))
Ok.. Saya tidak tahan juga mau balik Sabah.. huhuhu... Birthday pun mau dekat suda..:)) Kepada kawan2, jangan lupa hantar hadiah k... love u all..~ muacchhh.. :D





(17:42)

Tuesday

hilang..menemukan dan mencari..


Aku merasa ada yang HILANG tanpa tau apa yang sudah ku TEMUKAN
Aku merasa MENEMUKAN tanpa tau apa yang ku CARI
Dan aku masih seperti MENCARI tanpa tau apa yang sudah hilang...



Ada yang mengejar dan mewujudkan
Ada yang mundur dan membuangnya
Ada pula yang diam dan hanya menyimpannya sepanjang sisa hidupnya
Dan aku.. akan menjadi manusia yang terakhir itu...



*nah..ambik ko ayat2 jiwang..stress msh ada 1 paper :D*


(23:29)

Saturday

Akhirnya dapat on9 dengan tenang :)

Yoohooo... Walaupun ada 1 paper lagi *paper susah*. Tapi rasa sikit tenang la dari sebelum2 ni..

Kepada kawan2, sowie lama tidak lawat blog kamu semua.. Saya akan lawat balik blog2 anda :)
Thanx juga datang lawat blog saya.. :)
Have a nice day...


Thursday

Scott's Emulsion

Scott's Emulsion Cod Liver Oil (kiri) *original*


Baru-baru ni rasa macam mau demam. Tidak suka makan ubat n tidak suka makan panadol. Suka makan Vitamin :). Tu sebab beli Scott's Emulsion Cod Liver Oil. Suka perisa oren tapi kesan Scott's Emulsion Cod Liver Oil lagi cepat.. Baru minum 2 3 hari, demam pun tidak jadi. Walaupun rasa tidak sedap n warna cecair yang mengelikan, terpaksa minum demi exam. :((


Masa kecil2, bapa selalu bagi saya minum SE cod liver oil. Ok, memang tidak sedap..
Bapa cakap, makan ni untuk tambah selera makan n untuk elak dari kena demam.


Kandungan dalam Scott's Emulsion Cod Liver Oil:
Vitamin A, Vitamin D, Kalsium Hipofosfit, Natrium Hipofosfit, Kalium Sorbat.


Apa kebaikan Scott's Emulsion Cod Liver Oil?
Untuk pertahanan tubuh (elak demam mcmtu la)
Ada DHA - bagus untuk ingatan
Bagus untuk mata
Bagus untuk tulang n gigi *terutama untuk anak-anak yang sedang membesar*


Memang bagus la Scott's Emulsion Cod Liver Oil.. Huish macam promoter pula :D
Tapi satu yang saya tidak suka ambil Scott's Emulsion Cod Liver Oil, saya jadi GEMUK! waaahhhh.... Baru makan 2 minggu, sudah menjadi sihat dan gemuk. ;p. 


Ops.. Satu lagi info penting, Tidak boleh ambil secara berlebihan sebab ada vitamin A n D. Nanti free2 keracunan vitamin..
Kalau untuk orang dewasa, 3 sudu 1 hari la..


Hehehe.. Patut saya sihat dari kecil, sebab makan Scott's Emulsion Cod Liver Oil pula..
Thanx Bapaku~ :))


Wednesday

Apa yang menarik di Sabah Cik Elvy?

emm..bnyk tempat..
Hotspring Ranau dkt ngn umah, dtg la..nnti sy jd pmandu pelancong :)
xpun pg la kt Simpang Mengayau, mmg xkan menyesal punya..:)

Ask me anything

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/elvyramait

Monday

TIME: HANDLE WITH CARE

If you had to buy time, would there be any difference in the way you would spend it? Would you use the minutes, hours, and days of your life more wisely?

Of course, we can’t put a price tag on the minutes and hours we possess. They are given to us freely. But that doesn’t excuse us from using them carefully and wisely. The giver of time is God Himself, and that places a far greater value on our time than any monetary figure could suggest. We must therefore take advantage of the opportunities time provides to serve the Lord and to do His will.

This doesn’t mean that we have to be working every single moment. It’s necessary to take a break every so often, to stop and smell the roses along the way, or to enjoy the beauty of a sunset. We use our time wisely when we combine the appropriate “stops” with the proper “steps”. According to Solomon, there is a time for all of God’s purposes to be accomplished (Ecclesiasters 3:1).

I’m so grateful that the Lord doesn’t sell time. He provides it as gift of His grace. So let’s spend our days “redeeming the time” using the opportunities to live for God (Colossians 4:5).
Yes, time is precious. Handle with care! -- Richard De Haan


We do not know how long we have
Till time for us is past,
So let us live as if this day
Is going to be our last.


Sunday

Occupational Health (OH)

OH-The promotion and maintenance of the highest degree of physical, mental and social well-being of workers in all occupations.


Hahaha.. Apa yang saya sedang merepek ni..

Hohoho.. Ini semua disebabkan paper OH Isnin nanti n saya baru mula mau menghafal benda2 alah ni. Apa tujuan study ni subjek? Senang aja deh, kita perlu jaga keselamatan para pekerja di tempat kerja. Mungkin lepas ni saya boleh kerja di bahagian OH, bahagian radioaktif mungkin :).. Hehehe. 


ni la contoh2 bahaya di tempat kerja


Yang buat saya pusing sekarang, soalan exam tahun ni tidak akan sama dengan soalan2 tahun3 lepas. Kenapa tahun3? Sebab ketua kelas Health Physics aka Yana yang comey bagitau kami melalui facebook *meeting sekarang xperlu jumpa org face 2 face.. jumpa face to book* tips yg lecturer bagi:

(ergonomic, introduction, toxicology, thermal, occupational health, noise, biological monitoring n mane2 yang tak masuk for the past 3 years..) =copy from Yana's facebook=

Woah3~ Ini kurang adil!! *dalam fikiran elbo*
Tapi bila tngo balik soalan tahun3 lepas, memang tiada beza pun.. Sama or tidak tajuk yang akan keluar nanti masih perlu juga hafal segala2 definition sebab kata kunci untuk dapat A subjek OH ialah HAFAL DEFINITION!!...

Ok, sebelum menghafal sempat lagi merelease tension dengan menulis blog.. kehehehe.. Ok!! Masa untuk paksa otak hafal nota2~ *xsempat mau faham lagi*


p/s: definition OH di atas saya berjaya hafal dengan jayanya.. tu sebab saya tulis. yahahahhaha....


Saturday

exam exam exam

Ok.. Musim exam sudah bermula lagi n saya rasa pening sebab belum study 1 subjek pun.. Main games, tgk movie, masa macam dibuang macam tu ja.. Kalau la masa boleh dibuang di dalam recycle bin n boleh direstore semula, saya la manusia paling hepi mepi.. Tapi padan dengan muka saya yang pemalas n suka buat kerja last minit.


Ada beberapa  assignment lagi belum siap n perlu hantar minggu depan. Minggu depan ada 4 paper pula tu.
Isnin, Selasa, Rabu n Jumaat akan jadi hari yang menakutkan.. wawawa.. 


Buzy2 pun saya masih sempat Oting tadi n baru balik pula!! wahhh.. bila la mau insaf ni.. huhuhu..


Sekarang rasa mengantuk pula.. Xpa2, dengar nasihat orang yang lebih tua.. "cukupkan tidur" wakkakakka.. Alasan mau ZZzzzZZ sebenarnya..


kekekke... xtau apa mau tulis, saja update blog yang suda lama x update.. :)


Sepatutnya mimpi N bukan S... hehehe..


Monday

Melly Goeslow - Denting

Denting yang berbunyi dari dinding kamarku
Sadarkan diriku dari lamunan panjang
'Kan kurasa malam kini semakin larut
Ku masih terjaga

Sayang, kau di mana
Aku ingin bersama
'Kan kuputus semua untuk tapiskan rindu
Mungkinkah kau di sana merasa yang sama
Seperti dinginku di malam ini

Rintik gerimis mengundang
Kekasih di malam ini
Kita menari dalam rindu yang indah
Sepi kurasa hatiku
Saat ini oh sayangku
Jika kau di sini
Aku tenang

adeiii... lagu jiwang lagi~ uwekk.. *tapi sy suka* wakakkaka..

Saturday

Malas Study

kenapa lah buku buat saya jadi mengantuk..


It's Saturday oready~ wakakka.. Haish, bangun lambat sebab tidur lewat semalam.

Ok, Selasa depan mula exam sudah n saya belum study satu subjek pun. Memang study week 1 minggu ni tidak digunakan dengan baik!! Bagus xpayah ada study week oo kalau macam ni. Bukan jadi study week, jadi rehat week ada la.. huhuhu..

Test semalam (Jumaat) buat saya ketawa sorang2. Yala, dia bagi paper kosong n saya hantar paper kosong juga. kekekke.. xla kosong, macam tipu pula. Ada la conteng juga... :D

Ingatkan kalau ada test boleh la tolong saya sikit.. Study untuk test, lepas tu xpayah study untuk final exal lagi. Tapi tiada study pun untuk test, terpaksa juga study untuk final exam. Aiyo.. Padan muka saya kan. huhuhu..

Ahad la saya mula study, malas pula mau study sekarang. Huhuhu.. Laparr la pula.. Rasa mau makan mcD. Hehehe.. Apa la saya merepek ni~~

(16:18)

Friday

The Virgin - Cinta Terlarang

Kau kan slalu tersimpan di hatiku
Meski ragamu tak dapat ku miliki
Jiwaku kan s'lalu bersamamu
Meski kau tercipta bukan untukku
Tuhan berikan aku hidup satu kali lagi
Hanya untuk barsamanya
Ku mencintainya sungguh mencintainya
Rasa ini sungguh tak wajar
Namun ku ingin tetap bersama dia
Untuk selamanya
Mengapa cinta ini terlarang
Saat ku yakini kaulah milikku
Mengapa cinta kita tak bisa bersatu
Saat ku yakin tak ada cinta selain dirimu


Nuclear Medicine

Hahaha.. jam 10 nanti ada test Nuclear Medicine n saya masih bersantai tulis blog n facebooking! Woah. Habis la.. Test dulu pun sudah hancur berkecai, masih tidak insaf2 la elbo. Haiya..


Ok.. Sebab malas mau study, baru fotostet nota n baru tau beberapa jam yang lalu bab yang akan keluar time test nanti! Wah.. Ini memang kes parah sudah.. Hampir2 lupa petang nanti ada test Modern Physics lagi! Wahhhhhh!! Ok2, tenang2. Sekarang study. Masih sempat mungkin.. :-/ ermm..





elbo (03:36)

Thursday

Bridge to Terabithia

Best movie. Hubungan keluarga, persahabatan, fantasi... Semua ada di sini.
Permulaan ni movie, saya rasa happy. Penuh fantasi n angan-angan budak kecil. Mula tu rasa mcm movie biasa, ada problem n selesaikan tu problem. Tapi hujung ni movie memang x dijangka sama sekali *haish,skema ja bunyi*.

Bridge to Terabithia ni mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Jess. Dia ni kiranya budak skema la. Selalu kena buli, kurang kawan. Tambah lagi keluarga dia yang ada masalah kewangan. Kisah gembira hidup dia bermula selepas dia mula berkawan dengan sorang budak perempuan bernama Leslie yang baru masuk sekolah dia. Leslie duduk 1 kelas sama dia n juga duduk sebelah rumah dia a.k.a jiran.
Macam biasa la, time budak2 kan suka betul mau berangan. Dorang pun macam tu juga.
Mula tu dorang jalan2 di hutan. Dorang pun terjumpa la satu tali di atas pokok. Tali tempat kita suka begayut2 macam monyet tu. hehehe.. Tu tali yang bawa dorang pg satu dunia yang lain. Di bawah tu tali ada satu batang sungai, kiranya tu sungai yang kasi pisah dunia dorang sama dunia sebenar. Dunia dorang: kalau tngo dgn mata kasar, nampak hutan ja la.. Tapi fantasi budak kan hebat, dorang pun create la dunia dorang sendiri n dorang bagi nama tu tempat sebagai Terabithia. Di sana, semua yang kita mau buat or kita kasi bayang akan jadi real la kunun.. Fantasi budak2 kan..
Hampir setiap hari dorang datang pg kota Terabithia n itu jadi hari yang paling gembira bagi dorang 2.
Satu hari tu, Jess keluar pg muzium sama2 cikgu muzik dia. Cikgu dia tau bakat melukis yang ada sama Jess, tu sebab dia bawa Jess pg muzium lukisan. Masa otw pg tu, dia ingat pula janji dia mau pg kota Terabithia sama2 Leslie. Tapi dia diam2 ja, terus ikut cikgu dia pg muzium. Masa balik rumah, 1 famili dia risau. Mama dia siap nangis2 lagi.. Jess pun heran la kan, baru balik hepi2 tiba2 orang rumah nangis2. Dorang ingat Jess sudah mati. Jess pun dengan herannya tanya, camna dorang boleh fikir yang dia sudah mati. Di sana la part paling sedih.. huhuhu.. Bapa dia pun bagitau la, Leslie suda pass away sebab lemas masa mau pg kota Terabithia. Jess rasa sakit hati sangat3 n x percaya. Yang sedih kan, dia tidak menangis pun. Dia simpan ja dalam hati.. huhuhu.. lagi sakit simpan dalam hati kan. Dia pg kota Terabithia n panggil2 Leslie. Dia tiada pun gambar Leslie, ada lukisan ja.. Hujung2 dia nangis juga, kalau mau tau camna dia nangis, tngo la ni movie..

Bagi saya, ni movie memang sedih. Saya rasa hubungan persahabatan tu sangat hebat. Mungkin sebab ramai kawan dari kecil jadi saya rasa kawan tu memang penting. Satu lagi yang saya suka dalam ni movie.. Hubungan bapa n anak.. huhuhu :)

Hehehe..apa2 pun, ni movie memang best.. happy n sedih..
adeh, bsok ada test tapi masih sempat tngo movie ba.. haish.




elbo (23:02)
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template