If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Monday

Hachiko-[2009]

SINOPSIS
This heartwarming true story is an American adaptation of a Japanese tale about a loyal dog named Hachiko. This very special friend would accompany his master to the train station every day and return each afternoon to greet him after work. Sadly his master departs one day, passes away and never returns to the station. Hachiko faithfully returns to the same spot at the station the very next day, and every day for the next nine years to wait for his beloved master.
(Based on a True Story)


Hohuhu.. Lydia Esther suruh saya tngo ni movie. Semangat ni dia suruh tngo.. Saya pun semangat mau tngo juga sebab ni movie cerita pasal anjing. *i love dog*. Mula2 buka dengar sudah muzik2 sedih.. Bersedia la dengan tisu2 di sebelah. Biasa cerita macamni cerita sedih. Hahaha..
Malas sudah mau cerita, baca ja sinopsis di atas or paling bagus tngo terus ni movie bagi sesiapa yang belum tngo. Kalau tngo ni movie, mustahil lagi boleh tahan air mata. *kecuali orang yang tiada perasaan*. Hohoho.. Serius sedih oo~ Lagi sedih tidak dapat menangis berabis sebab malu rumate dengar. Wahahaha...
Yang paling saya sedih, 9 tahun Hachiko tunggu tuan dia balik. Sampai tua sudah ni.. wuwuwuuw :(


Kepada kawan2 sekalian yang rasa mau menangis, sila lah tngo.. Pasti tidak menyesal~






Terima kasih Lydia E bagi saya ini movie!! :)


elbo (00:21)

Saturday

Buta Warna

"Anjing melihat dunia yang sama ini dengan cara yang sangat berbeda dengan diri kita. Karena anjing tidak dapat melihat warna."

Menurut pakar, anjing ternyata tak dapat membedakan warna. Yang tampak, begitu kata ahli, hanya hitam, putih dan abu-abu. Di kulitnya tak ada lubang-lubang untuk perspirasi seperti pada manusia. Oleh karena itu jika dia kepanasan lidahnya dijulurkan keluar untuk perspirasi sehingga bisa menurunkan panas badan.

Anjing betina bunting sekitar 62 hari dan sekali melahirkan bisa beberapa ekor anak anjing . Anjing menjadi dewasa pada umur dua tahun dan dapat mencapai 10 atau 12 tahun, bahkan ada pula yang lebih dari itu. Yang membuat mereka bisa berumur panjang bukan cuma unsur makanan, tapi perhatian dari tuannya yang wajar.

Makanan yang kelebihan lemak atau kekurangan lemak, tak baik bagi kesehatannya. Pemberian yang pas atau sesuai anjuran dalam label makanan kaleng, sebaiknya diikuti. Sebab, itu standar gizi berdasarkan penelitian. Janganlah karena terlalu disayang, tiap kali si imut merengek diberi makanan. Dijamin bukan jadi sehat tapi malah penyakitan.

p/s: anjing yg overweight tidak sihat!! :O


My Dog.. <3 <3
Taro yg manja sama tuan, ganas sama orang lain tapi takut mandi.. hehehe.. *in memory n i miss my Taro so much*

Bulat yg nakal, aktif, manja n sombong... sayang bangat sama dia.. 

Gundodop yang kuat tidur, paling manja n pemalu, suka menyalak.. I like.. 
elbo (02:43)

Thursday

Melly Goeslow - Kekasih Terakhir

Ku tak pernah punya hati
Untuk meninggalkan engkau
Hanya kau sisa hidupku
Tanpamu lebih baik mati

Ku menahan rasa luka
Bila kau membenci aku
Bila kah Tuhan mendengar
Bisikan hatiku yang hancur

(Korus)
Mencintaimu hati hampa kini terisi
Didekatmu hatiku tenang
Hanya kau pelipur laraku
Mencium engkau bisa juga tenangkan jiwa
Seluruh yang ada di engkau
Bagiku ini karunia

Saat jiwaku terguncang
Pelukanmu menyembuhkan
Kau tak bisa digantikan
Bagiku kau kekasih yang terakhir

(Ulang korus)

Mencium engkau bisa juga tenangkan jiwa
Tak akan bisa digantikan
Bagiku engkau yang terakhir 

Wednesday

Masa rehat hilang

Ya~~ Semakin stress pula mengenangkan ada 3 test n 1 kuiz mggu ni~ Rasa mau karaoke sampai hilang suara lepas tu jatuh sakit sebab karaoke dan masih x insaf2.. hahaha...

Rabu: test Neutron dan Penjanaan Tenaga Nuklear

Khamis: test Fizik Moden & kuiz Fizik Moden (2 in 1 la katakan..)
Jumaat: Radioterapi
*yg ni paling menakutkan*

Belum ditambah dengan kebuzyan assignment.. Haish.. nmpknya semua org pun buzy sem ni.. Tidak dilupakan juga dengan projek sarjana muda yg memeningkan kapla.. Buzy2 pun, masih sempat update facebook n tulis blog. yezaaa.. itu la elbo~ sempat lagi buang masa..
*masa itu emas elbo!!*..

Lepas habis test ni masih tidak boleh santai sebab study week sudah datang mengacau~ Tidak lama lagi EXAM!!! wahhhhh... ok elbo.. makan2..lapar ni.. study2~

elbo (01:34)

Saturday

Sherina - Cinta Pertama Dan Terakhir


sebelumnya tak ada yang mampu

mengajakku untuk bertahan di kala sedih
sebelumnya ku ikat hatiku
hanya untuk aku seorang
sekarang kau di sini hilang rasanya
semua bimbang tangis kesepian

kau buat aku bertanya
kau buat aku mencari
tentang rasa ini
aku tak mengerti
akankah sama jadinya
bila bukan kamu
lalu senyummu menyadarkanku
kau cinta pertama dan terakhirku

sebelumnya tak mudah bagiku
tertawa sendiri di kehidupan
yang kelam ini

sebelumnya rasanya tak perlu
membagi kisahku saat ada yang mengerti
sekarang kau di sini hilang rasanya
semua bimbang tangis kesepian

bila suatu saat kau harus pergi
jangan paksa aku tuk cari yang lebih baik
karena senyummu menyadarkanku
kaulah cinta pertama dan terakhirku


Wednesday

Blink 182 - I Miss You

Hello there the angel from my nightmare
The shadow in backround of the morgue
The unsespecting victim of darkness in the valley
We can live like Jack and Sally if we want
Where you can always find me
And we'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends
We'll wish this never end

Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness comes creeping on so haunting everytime
And as I stared I counted the webs from all the spiders
catching things and eating their insides
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
stop this pain tonight

Don't waste your time on me your already the voice inside my head
I miss you miss you


Friday

Gigi Geraham Bongsu or Gigi Tidur

Baru saya tau nama tu gigi, gigi geraham bongsu. Ingatkan Gigi tidur. Yala~ suka tumbuh n masuk balik dalam gusi. Pandai lagi tu pilih masa. Selalu tumbuh masa saya tengah stress test or exam. haish... Gigi oo gigi, jangan lah ko tumbuh sekarang. Saya ada degree ++ hujung minggu ni.. huhuhu...

Ok2.. apa tu gigi geraham bongsu @ gigi tidur saya bilang :D ?
kalau mau tau apa tu, tengo lah gambar dibawa di bawah.






Ok.. ni saya baca artikle pasal gigi geraham bongsu.

Geraham bongsu sebenarnya tidak banyak berbeza daripada gigi yang lain. Ia adalah gigi yang tumbuh di hujung mulut. Geraham bongsu biasanya tumbuh apabila anda berusia antara 18 hingga 25 tahun. Kerana kelewatan itu ia dikenali sebagai geraham bongsu (wisdom teeth).

Geraham bongsu boleh mendatangkan masalah dan kesakitan jika ia tidak tumbuh dengan betul. ish.. macam mana mo tumbuh betul. Sudah la tiada ruang di hujung gusi. Kalau tumbuh ja mesti kena gusi di atas. Punya lah SAKIT.

Geraham bongsu yang tumbuh separuh menimbulkan kesakitan.

Keadaan ini dikenali sebagai ‘impacted’. Geraham bongsu ini tersekat pertumbuhannya kerana rahang tidak memiliki ruang yang cukup untuk semua gigi. Ini disebabkan gigi anda tidak tumbuh dengan susunan yang betul. Mungkin sebahagiannya senget atau tidak teratur. Atau mungkin juga rahang tidak cukup luas untuk kesemua gigi.

Masalah geraham bongsu yang begini memang sangat biasa ditemui. Begitupun masih ada mereka yang tidak mengalami masalah. Malah mungkin langsung tidak menyedari, gigi geraham bongsunya sedang tumbuh! bertuahnya dorang yang tidak rasa sakit~

Kenapa tumbuh? hehehe...
Kononnya, selagi ia tidak tumbuh, selagi itulah anda belum ‘dewasa’. Geraham bongsu selalu dikaitkan dengan kesakitan dan dianggap penanda kedewasaan seseorang.

Saya sedang mengalami kedewasaan!! ish aneh ja tu.. dari sy form 5 lg ada ni gigi.. Memang ada di hujung gusi tapi selalu tu gigi tidur. Suka dia bangun time2 saya stress. Rasa macam mau bengkak ja pipi n gusi. Orang selalu cakap pg cabut, tapi x sampai 1 minggu, ni gigi masuk balik. Rasa bersalah pla mau cabut... hehehe... xpa la.. lgpun kakak pun sama juga ada gigi tidur.. skrg ok sudah mungkin.. Tunggu saya habis kedewasaan dulu la. kekeke...


elbo(01:23)

Tuesday

Geisha - Jika Cinta Dia

terlampau sering kau buat air mataku
tak pernah kau tahu dalamnya rasa cintaku
tak banyak inginku jangan kau ulangi
menyakiti aku sesuka kelakuanmu
ku bukan manusia yang tidak berpikir
berulang kali kau lakukan itu padaku

reff:
jika cinta dia jujurlah padaku
tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
jika cinta dia ku coba mengerti

teramat sering kau membuat patah hatiku
kau datang padanya tak pernah kutahu
kau tinggalkan aku disaat ku butuhkan mu
cinta tak begini selama kutahu
tetapi ku lemah karena cintaku padamu

jika cinta dia jujurlah padaku
tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
jika cinta dia ku coba mengerti
mungkin kau bukan cinta sejati dihidupku

Saturday

M2M - The Day You Went Away

Well I wonder could it be





When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time


Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do


Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been crying since the day
The day you went away


I remember date and time
September twenty second
Sunday twenty five after nine
In the doorway with your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces


And we were letting go of something special
Something we'll never have again
I know, I guess I really really know


Why do we never know what we've got 'til it's gone




How could I carry on
The day you went away
Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away



Friday

Gigi - Cinta Terakhir

Tak semestinya ku merasa sepi




Kau dan aku di tempat berbeda
Seribu satu alasan
Melemahkan tubuh ini

Aku disini mengingat dirimu
Ku menangis tanpa air mata
Bagai bintang tak bersinar
Redup hati ini

Dan ku mengerti sekarang
Ternyata kita menyatu
Di dalam kasih yang suci
Ku akui kamu lah cintaku

Aku disini mengingat dirimu
Ku menangis tanpa air mata
Bagai bintang tak bersinar
Redup hati ini

Dan ku mengerti sekarang
Ternyata kita menyatu
Di dalam kasih yang suci
Ku akui kamu lah cinta terakhir

Dan ku mengerti sekarang
Ternyata kita menyatu
Di dalam kasih yang suci
Ku akui kamu lah cintaku
Ku akui kamu lah cintaku

Thursday

Balik2 Test :(

Test malam ni buat saya pening + restless walaupun tidur lebih dari selalu~
wuhuhu.. cepat lah kau habis wahai test Instrumentation & Measurement.

Lepas habis test I & M, ada lagi test Nuclear Medicine~ wawawa.
Lepas habis semua test, ada exam pula!! wahhhhh!!!!

ok2 study elbo!

elbo(16:10)

Monday

Hatiku Tertinggal di Perak..


Wahaha.. mula2 ingt pg Selangor, tba2 blh smpi Perak pula.. wahaha. 6 jam tu~
Pagi Sabtu jalan jm 5.30 pagi n sampai dlm jm 11.30 pagi..
Kira laju juga la kna drive. Tu blh smpi cpt.

Sampai Perak ja, terus pg Felda Residence.. Ok la ni tempat ^^. Tempat tinggal pn ok.. Macam hotel tmpt penginapan dia. Mungkin hotel 2 bintang la. hoho..

Orang2 sana cakap, Perak ni ramai org asli. Memang saya tengo di felda, ramai ja org asli n semua suka senyum.. ^_^ i like.. Memang mesra la..

Petang tadi sebelum balik Johor, sempat lagi pg Hot Springs Felda Residence. Memang best la sana + cantik pemandangan. Sempat mandi manda juga sblm balik.. Huhu.. Sekarang suda sampai utm, rasa mau tulis bnyk ja tapi mengantuk tahap dewa~ Sudah la besok ada test n saya belum study 1 pun~.. Xpa2.. Yang penting dapat release tension untuk 3 hari ni.. Yeah. Besok ja la study~ nyte2.




elbo (00:40)
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template