If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Friday

Saya cuti dari UTM 3 hari~

Huhuhu.. Hari ni saya on9 d cyber cafe.. Punya la laju internet sini ^^.
Ya, betol~~ saya stay out hari ni.. esok awl pagi mau pg Selangor.. huhu. Penatnya mau jalan jauh.. 4 jam tu~ wuhuhu.. Balik utm Ahad ni.. Kalau xda prob, rabu ni pg Agensi Nuklear Malaysia lagi *betul kn? rabu ni kan?* wawawa.. Rasa penat ni jalan jauh~

Ok la.. Hari ni hari yang sedih, saya harap saya boleh lalui semua ni *cheh, ayat minta puji*. Tapi mmg betul.. hari ni n semalam hari yg sedih betul2.. Xpayah la kasitau npa, juz mau kasitau saya sedih sedih sedih sedih hari ni.. wuhuhu ;(

Saja mau update blog ba.. Xtau mau tulis apa. Rasa lemah ja hari ni, mgkn sbb xtidur semalam. Memang ni masalah betul2 berat. Lagi berat dari masalah putus cinta! :D

Ok.. masa utk sambung online.. ^^

elbo(11:01)

Thursday

D'Masiv

Wednesday

Cinta Pertama

Wawawa.. saya baru habis tngo movie Indonesia. Ya, tajuk dia Cinta Pertama. Pelakon utama dia Bunga Citra Lestari. Macam besa, cerita BCL msti la cerita sedih. Macam cerita dia lagi 1, tajuk Kangen ^^ *movie febret saya*.. wakakkaa...

Cinta Pertama: jalan cerita dia mmg ringkas ja, pelakon pun xbanyak. Macam Kangen juga ^^. Hujung ni movie, yg couple2 ni xda yg sama2 juga. Sama macam Kangen. Salah 1 mesti pass away n dorang xdpt sama2.. bak kata kawan saya, dipisahkan oleh takdir. Ya la, bukan jodoh dorang tp dorang sudah xblh dipisahkan sbb saling menyintai *yukZZ!! jiwangnya ayat*.. 1 ja jalan ialah kematian. Ini yg dinamakan dipisahkan oleh takdir. wakkakakak.. jiwang2~ OOuh, sambung sinopsis: Ni movie mengisahkan tentang Alia (BCL) yg ada cinta pertama d sekolah dulu tapi dia xpernah meluah perasaan sama tu lelaki. Dorang bepisah lepas habis ja ting 5. Dia masih xblh kasi lupa tu lelaki walupun betahun2 sudah dorang xjumpa n walaupun dia sudah betunang sama 1rang lelaki yg sangat3 la baik~ *wahhh*. Tapi Alia sakit n koma. Hah, masa ni la tunang dia jumpa diari dia n tebaca semua kisah tentang zaman2 muda c Alia.. Dia pun pg la cari tu lelaki *cinta pertama alia yg nama dia Sunny*.. errr.. adeii, bnyk mau cerita. Hujung dia tngo sendiri laa ahh~ penat mau taip. Tapi yg saya respek btl sini tu tunang c Alia. Yalo, dia sanggup sakit hati yg ptg Alia hepi. yaii~

Apa itu Cinta Pertama? Tiba2 saya tefikir ni soalan~ wahahha.. Saya baca 1 blog kawan, dia tulis camni :
Cinta pertama itu memang hebat, meskipun kebanyakkannya boleh dikira sebagai cinta buta. Tatkala seseorang itu disapa cinta pertama dia akan merasa sesuatu yang sukar untuk diungkapkan. Bertuahnya jika cinta pertama ini berakhir di jinjang pelamin. Tetapi realitinya bukan selalu begitu. Kebiasaannya percintaan ini putus di tengah jalan atas pelbagai sebab.

Ni lagi salah satu ayat2 jiwang yg bekarat~ wakakka.. *salah 1 dalam ni movie*

"Aku merasa ada yang hilang tanpa tau apa yang sudah kutemukan
Aku merasa menemukan tanpa tau apa yang ku cari
Dan aku masih seperti mencari tanpa tau apa yang sudah hilang
Manusia memiliki mimpi
Ada yang mengejar dan mewujudkannya
Ada yang mundur dan membuangnya
Ada pula yang diam dan hanya menyimpannya sepanjang sisa hidupnya
Dan aku akan menjadi manusia yang terakhir itu..."

Wahhhhhhh!! agak jiwang~~

esh.. Sudah la bsok ada test neutron, msh sempat lagi ba mau tngo movie. Wekekeke.. saja mau kumpul mood study ba. Lepas ni mau tidur, yala bsok ada kelas Radioterapi. Kelas yg saya xmau escape sama sekali. wawawa.. ok nite~



elbo(03:17)

Tuesday

D'Masiv Feat Kevin Aprilio – Rindu Setengah Mati

 D Masiv Feat Kevin Aprilio – Rindu Setengah Mati


Aku ingin engkau ada di sini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah
Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu

Reff:
Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati

Meski tlah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku rindu…

Lagu D'Masiv lagi ^_^

 D Masiv Feat Kevin Aprilio – Rindu Setengah Mati



Aku ingin engkau ada di sini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah
Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu


Reff:
Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati


Meski tlah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku rindu…

elbo(00:32)

Saturday

11

1. No man or woman is worth your tears, and the one who is, won't make you cry.

2. Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.

3. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart.

4. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can't have them.

5. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.

6. To the world you may be one person, but to one person you may be the world.

7. Don't waste your time on a man/woman, who isn't willing to waste their time on you.

8. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one,so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful.

9. Don't cry because it is over, smile because it happened.

10. There's always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around.

11. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you.

Friday

Tukar Dan Tukar Lagi~

Wawawa... Mau lebih 10 template juga sy try, baru jumpa ni template.
Ok2~ tidak cantik n tidak menarik tapi saya puas hati juga. *bukan puas hati tapi putus asa!!* :D

Haish. Study pun belom, ada hati lagi mau tukar layout. Study2!!

elbo(22:53)

Wednesday

*mood jiwang datang :D*

Jalan Terbaik
(klik utk lihat videonya)
Jiwang gila elbo :O
Damn. Sama betul. Napa la sy boleh jumpa video cmni. sodih2~
Tapi akhir ni videoklip saya suka ^^. Jalan yg terbaik~ kekekeke. jiwang2!!


Bersamamu
mau men game cm dulu~ lalala..


Jangan Menyerah
(klik utk lihat videonya)
Ni pun antara lagu besh sy jumpa..
"Syukuri apa yg ada, hidup ini adalah anugerah"
Gosh.. Ryan c vokalis sangatlah hensem~ suka2~




Jika Cinta Dia
(klik utk lihat videonya)
Ni lagu sedih..
"jika cinta dia, jujurlah padaku.. tinggalkan aku di sini tanpa senyumanmu~"
yaii.. jiwang tapi sedih!! serius.


elbo (06:07)

Saturday

piece of you

Have you ever been in love? Horrible isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means that someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses, you build up a whole suit of armor, so that nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you. They didn't ask for it. They did something dumb one day, like kiss you or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so simple a phrase like 'maybe we should be just friends' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. I hate love.

elbo (16:50)

Thursday

Mei


MEI

keras hati dan degil
kuat semangat dan bermotivasi tinggi
pemikiran tajam
mudah marah jika tidak dikawal
pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
perasaan yang sangat mendalam
cantik dari segi mental dan fizikal
tidak perlu dimotivasikan
tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
mudah dipujuk
bersikap sistematik ( otak kiri )
suka berangan
kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
daya khayalannya tinggi
pemikiran yang tajam
pandai berdebat
fizikal yang baik
suka sastera, seni, muzik dan melancong
tidak berapa suka duduk dirumah
tidak boleh duduk diam
tidak punya ramai anak
rajin dan bersemangat tinggi
agak boros


Batu Kelahiran Mei : Emerald
Emerald dipercayai membawa keberuntungan dan memberi peringatan kepada pemiliknya jika ada suatu hal buruk yang akan terjadi (warnanya akan berubah menjadi pucat).

Bunga Kelahiran Mei : lily of the valley dan bunga lily yg lain
Lily of the Valley diberi arti sebagai lambang kemurnian, kesederhanaan, pesona, kerendahan hati dan juga dipercayai membawa keberuntungan dalam dunia percintaan. Karena bunga ini pada umumnya tumbuh di bulan Mei maka bunga ini dinobatkan sebagai simbol bunga kelahiran bulan mei dan bunga ini sering disebut juga dengan “may lily”. Bunga alternatif lainnya untuk bulan mei adalah semua bunga lily jenis lainnya.

elbo(02:54)

Wednesday

enaknya blueberry ^_^

“If you reduce stress, eat a healthier brain diet [singling out foods like spinach, blueberries and salmon], get aerobic activity each day, that is going to protect your brain and possibly lower your risk for Alzheimer's disease or at least delay the outset,”

Saturday

Donate Blood, Save a Live



Hari ni saya dengan semangatnya telah menderma 360ml darah.
Sepatutnya 400ml tp ntah npa tiba2 stop. Tu nurse ckp, "darah kamoo dh beku, ckup la".. wakakkaka.. darah xkeluar lagi dr urat, darah pn kering suda time sy kna buka jarum. telebih limfosit mgkn.. Lawak ni saya rasa. Tp ok la.. yg lain ada yg derma 300ml *perempuan*. Lelaki derma dlm 450ml.

Ni kali ke-2 saya derma darah, tu sbb x takut btl.. xsakit juga.. Dulu saya derma 300ml, tp hari ni drang ckp, sy bleh derma lebih.

Siap kna bagi amaran lagi tadi (masa menderma darah wajib saya, utk setiap bulan mgkn dlm mggu dpan :p).. Yala, dia ckp.. "kalau dtg bulan dlm masa terdekat, kemungkinan kamoo boleh kekurangan darah". Saya pn dengan yakinnya cakap "OK~ saya mau derma juga" :D

Lepas derma, x rasa pening. x rasa lemah. Blh belari lagi kalau kna suruh lari.. hehehe..
Tapi.. sampai d bilik jak.. dalam 1jam cmtu~ pening tiba2 datang.. Saya tau ni rasa pening, rasa kurang darah. Rasa mcm x makan langsung dlm 2hari. hahaha..
Entah la macamana xpening, balik2 ja terus tingu CSI.. ish3. 

Huhu.. mesti besok tgn saya jadi biru. xpa2.. yg penting, ni darah blh kasi selamat 1rang suda cukup..
mcm yg ditulis di dalam Bible, lebih baik memberi dari menerima.. hehehe.. ^_^


Tinggi: 160 cm
Berat: ** kg (minta maap..terpaksa dirahsiakan) :D
Tekanan Darah: haiya..lupa~yg ptg normal la..^^
Hemoglobin: 14.4 <--- dulu 11 lbh2 ja time PLKN.. xdpt mderma masa tu. skrg tinggi suda..

plaieway (21:12)

Friday

I laik vitamins n supplements~

Saya seorg pencinta vitamin.. lalalala~ ni la sbb utma sy x pandai mau kurus2 dari kecil.. sentiasa gemuk sihat kan.. kekeke.. saya slalu makan; vitamin B, Vitamin C n spirulina (skrg jarang suda mkn, mahal.. wohuhu)

Vitamin C mmg saya makan setiap hari *mo elak kna jangkit demam n selesma*. kesan mmg ok, saya jarang kana jangkit selesma ni *kecuali balik ranau* hehehe..

Sem ni saya tambah 1 lagi supplement; LECITHIN.
yup2.. saya ambil vitamin C n Lecithin..
mo tau kebaikan2 ni vitamin?? ok.. sila la rajinkan diri baca ^_^



Vitamin C, also called ascorbic acid, helps to maintain healthy collagen in the skin, repair damaged tissue, promote healthy teeth and bones, and boost the immune system.

Vitamin C is one of the more powerful and well-known antioxidants. Just as exposing a cut apple to air causes it to quickly turn brown, cells of the body can also suffer damage when exposed to oxygen, a process known as oxidation. Oxidation causes aging of the skin as well as all other organs and tissues of the body. Vitamin C, as a free-radical fighter, helps ward off wrinkles and many illnesses linked to oxidation, including cataracts, arthritis, heart disease, and cancer. 
How powerful is Vitamin C? Listen to what the experts have said about this remarkable nutrient. Dr. James Enstrom of UCLA has been quoted as saying that "A thirty-five-year-old man who eats Vitamin C-rich foods and takes Vitamin C supplements will slash his chances of heart disease death by two thirds and live 6.3 years longer". And according to the late Dr. Linus Pauling--a two-time Nobel Laureate and perhaps history's strongest advocate for the benefits of Vitamin C--supplemental doses of Vitamin C could add as much as twelve to eighteen years to our lives (Dr. Pauling also held the belief that ascorbic acid held the cure to the common cold).
Are such claims unfounded? Well, as of yet, there is no proof that vitamin C can cure the common cold, though, as an immune system strengthener, ascorbic acid can certainly help alleviate the symptoms of a cold. However, when it comes to longevity, life extension, antiaging, what have you, evidence has been produced to validate the claim that Vitamin C can improve life expectancy. One analysis of the dietary consumption of eleven thousand individuals found that getting 300 milligrams daily of Vitamin C could add as much as six years to the life of a man and as much as two years to the life of a woman.
Vitamin C functions as an anti-inflammatory, and helps the body fight inflammatory diseases, including arthritis, fibromyalgia, and chronic fatigue. A multitude of other conditions may be improved vitamin C, including angina, bronchitis, bruises, canker sores, constipation, diabetes, eyestrain, gingivitis, glaucoma, hangover, infertility, joint pain, rashes, rosacea, shingles, sore throat, sprains, sunburn, and yeast infections, urinary tract infections, and scurvy (a disease caused by vitamin C deficiency). Because vitamin C helps the body absorb iron, it is also useful in treating iron deficiency and anemia.
 *vitamin C kasi sbb selera makan.. bikin gemuk la sikit2.. kalau telebih makan, cirit birit.. sia2 la makan kan, ko xsempat pn serap vitamin dia~ jadi jgn telebih makan.. pmpuan pregnant pula xblh ambil telampau bnyk vitamin C sbb bleh sbb keguguran..*



Lecithin is a lipid that consists mostly of choline, but also includes inositol, phosphorus, and linoleic acid. Lecithin helps to prevent arteriosclerosis, protects against cardiovascular disease, improves brain function, helps keep the liver and kidneys healthy, aids in thiamin and vitamin A absorption, and can even help to repair liver damage caused by alcoholism--this nutrient is essential to every living cell in the human body.

The choline and inositol in lecithin protect against hardening of the arteries and heart disease by promoting normal processing of fat and cholesterol. Lecithin itself helps to bind fats and cholesterol to water so that they can pass through the body rather than cause a potentially harmful buildup in the heart or liver. Cell membranes, the protective sheaths surrounding the brain, and nerve cells also contain this essential fatty substance.

The choline found in lecithin helps the body produce acetylcholine, a substance that acts as a chemical messenger to parts of the nervous system, and is essential to the brain’s memory function. Studies have shown that people taking lecithin have significant improvement in memory test scores and fewer memory lapses than those who took the placebos. Dr. Safford, who conducted studies that showed lecithin and choline supplements seem to actually boost memory, also noted that the health benefits of lecithin are seen almost immediately. “ The fascinating thing about lecithin is that when it helps, it’s right away. It’s one of the few substances like alcohol, which crosses the blood-brain barrier and produces an immediate reaction.”*

Lecithin is found in a wide variety of foods. Good sources include cabbage, cauliflower, chickpeas, green beans, lentils, soybeans, corn, split peas, calves’ liver, eggs, brewer’s yeast, grains, legumes, fish, and wheat germ. It is also a common food additive to ice cream, margarine, mayonnaise, and chocolate bars.

Lecithin is also available in both natural and synthetic supplements. Taking one 1,200-milligram capsule before each meal can help the body digest fats and fat-soluble vitamins such as vitamin A, vitamin E, and vitamin D. Both soy lecithin and egg lecithin products are available. Egg lecithin may help ease symptoms of AIDS, herpes, chronic fatigue syndrome, and other autoimmune disorders, but research into this area of lecithin treatment is inconclusive at this time.

There is no Recommended Dietary Allowance (RDA) for lecithin, but most doctors suggest two tablespoons of lecithin granules be sprinkled on food each day (yogurt, soups, cereal, etc.). Excessive doses of lecithin can cause dizziness, nausea, and vomiting, so don’t take megadoses of this supplement without first consulting a physician.

*ada org ckp, lecithin ni boleh menguruskan badan sbb serap kolestrol dlm badan.. ada juga sy tebaca, lecithin ni kasi tambah metabolisme badan.. kalau mau kurus, try la makan lecithin..*


plaieway (13:54)

Monday

CSI Miami

Wawawa.. ini la kerja saya d masa lapang; tngo 2 episod csi miami dlm 1 hari. kadang2 3 episod.. ya2, mmg lmbt saya mau kasi habis. saya x sehebat onn yg blh tngo 7 episod dlm 1 hari!! *7 episod ba kn onn?? :p*

Saya baru habis tngo 2 season, hepi2~ lama2 tngo, xda perasaan lg nmpk mayat.. bleh pla makan maggie n makan nasi dgn berseleranya tngo mayat2 dengan isi2 badan dia.. wahahha..

Huhuhu.. ada ka patut sbb tngo csi, tiap mlm sy mimpi mayat2~ :D 
Ntah la kalau saya ada mengiggau cakap2 pasal DNA org ka apa.. hahaha~ minta maap rumateku, saya jadi crime scene investigator dalam mimpi! ;D

Lepas ni mo tngo csi New York pla.. kekeke~ ada hati mo tingu csi new york *ada 5 season csi miami lg sy belum tingu!!*

Ok! mo tngo 1 episod lagi *season 3 suda* sblm tidurrr~ jam 10 pagi juga kelas bisuk kn..hehehe 

plaieway (00:09)
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template