If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Sunday

Hepi mepi Sunday ^_^

Semalam saya tidur lambat.. huhu.. hampir2 tidak bangun tadi pagi.. mama yg sudah tau sikap lambat bangun anaknya ini akhirnya telah menciptakan satu teknik baru mengejutkan anaknya yang dibuai mimpi. Mama miskol henpon saya tepat2 jam 9. Dengar bunyi vibrate henpon yang cukup kuat (bunyi ok~ vibrate pun blh bunyi? kpd kawan2 yg sudah pernah dengar, msti drang tau bunyi vibrate nokia 1100 saya yg cukup kuat mau kasi bangun 1 penghuni rumah.. huahuahua..)


Dengan malasnya buka mata mau tngo henpon yg sudah 4 tahun sama2 saya *dengan suka duka dan.. ok. cukup2. ni bukan masa bejiwang~* dengan mata kabur2 sebab tidak pakai spek, nampak 1 miskol by "mama". aiyo.. hebatnya mama, siap miskol2 lagi mau kasi bangun.. tidak sampai 30 saat, mata tutup balik.. mimpi yg tergendala@to be continue akhirnya bersambung dengan episod terbaru iaitu "Elbo Kehilangan Selipar Jepun". tidak sampai 1 minit sama ni mimpi yg aneh, dgr mcm ada guruh@guntur(bahasa sabah kali) d langit~ takut3..bila dengar betul2 kan, bunyi vibrate henpon pula.. cizz.. baru mau takut2~ tngo henpon lagi, nmpk 1 new message by mama tulis mcm nie : bgn *yup2~ 1 patah ja, teda titik pun..* huahuahua... saya pun dengan malasnya membangunkan diri.. rasa hebat la sebab blh bangun jam mcmni (09:06)..


Yuhuu.. pagi yg indah.. sempat lagi pg koridor, kasi lenggang lenggok sikit badan. Hiyakkk~
Dengar bunyi2 loceng d koridor, pagi2 sudah ada angin. kasi segar mata tngo pokok2 hijau.. maklumlah tinggal d kg kan, banyak pokok2 yang menyihatkan mata... org cakap, tumbuhan hijau blh kasi elak mata rabun.. *napa saya rabun juga? elbo2, tidak sedar diri btl.. sapa sruh men game ja.*

ok, diteruskan cerita.. saya belari pg toilet, lambat sudah ni.. huhu. mama pun tidak habis2 dengan pot pet pot pet nya.. saya ok ja, lama sudah tidak dengar kena pot pet pot pet kan, so rindu jg.. huahua.. lepas mandi, sarapan dengan bahagianya.. wahhhh~ xtau cmna mau cakap..

Sebenarnya ada tujuan mau cepat2 nie, jm 10 pagi ni mau pg church.. lalala~ church dekat ja sama rumah ba.. kalau belari mgkn tidak sampai pun 1 minit.. keluar dari pagar rumah, belok pg kiri, jalan naik~ sampailah d church SIB Kibbas ^_^.. church d atas bukit.. kalau bunyi loceng church, 1 kg blh dengar~ waahhhh... ^_^


ok, lpas habis ja kebaktian d church.. saya sempat lagi betegur sapa dengan org2 tua d church.. malu juga kna ckp dusun tapi balas melayu~ huhuhu.. tapi sy paham juga tau~ hehehe.. pandai cakap sikit2 tapi malu mau cakap.. huahauahua..


Dlm pjalanan balik rumah, sempat lagi kunun saya menghayati pemandangan.. memang cantik. hehehe.. kiri kanan jalan kna pagar, bukan pagar konkrit o tu pagar dawai besi, tapi pagar kayu.. di skeliling tu pagar ada bunga2 warna warni.. wahhhhh~ saya xdapat cakap mcmana cantik tu bunga2. mmg padan sama pagar kayu.. huhuhu... nanti sy ambil gambar n upload la..

Sampai ja d kawasan rumah, saya belari2 anak kunun *perasan budak2 =p*.. main sama anjing sy yg comeloteh kjap~(gundodop nama dia).. 
lpas tu pigi dapur.. tidak lama lagi masa makan tengah hari.. tunggu mama masak la, sambil tu on9.. hehehe... mmg bahagia la hari nie.. cuaca cerah.. 


p/s: oya.. ada fun fair d Ranau.. mama ckp, kalau da masa minggu depan, mau pg... sy, adik n mama ja pg mgkn.. yihhaaa....~ lalalala~ lama sudah sy xpg fun fair sm famili.. last sy pg, ms tu sy kecil lagi.. kami 1 famili pg.. adik belum lahir masa tu.. ok2.. nanti cta pasal fun fair~ huhuhu.. dengar mcm sudah masak tu.. makan2~



gambar church (nie kna ambil thn 2007~ nanti la sy ambil gmbr terbaru ^_^)







plaieway(12:25)

4 apa kata kamu:

Arya said...

Yeesss...Arya Comment duluan hahaha,,,,

ElboVyra said...

yess...Arya lah yg terbaik~ yuhuuu... hehehe...

ONN said...

Baruja sy pg tu funfair... huahuahua!!! Mmg mengalahkan adik2... sy yg minta paling banyak duit main umban gelang tp x sia2... dapat juga patung teddybear surai... pa bule buatla... yg penting ada hadiah kan...

ElboVyra said...

hahaha..tahniah2..sudi datang lagi..kah3..

 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template