If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Sunday

Hepi mepi Sunday ^_^

Semalam saya tidur lambat.. huhu.. hampir2 tidak bangun tadi pagi.. mama yg sudah tau sikap lambat bangun anaknya ini akhirnya telah menciptakan satu teknik baru mengejutkan anaknya yang dibuai mimpi. Mama miskol henpon saya tepat2 jam 9. Dengar bunyi vibrate henpon yang cukup kuat (bunyi ok~ vibrate pun blh bunyi? kpd kawan2 yg sudah pernah dengar, msti drang tau bunyi vibrate nokia 1100 saya yg cukup kuat mau kasi bangun 1 penghuni rumah.. huahuahua..)


Dengan malasnya buka mata mau tngo henpon yg sudah 4 tahun sama2 saya *dengan suka duka dan.. ok. cukup2. ni bukan masa bejiwang~* dengan mata kabur2 sebab tidak pakai spek, nampak 1 miskol by "mama". aiyo.. hebatnya mama, siap miskol2 lagi mau kasi bangun.. tidak sampai 30 saat, mata tutup balik.. mimpi yg tergendala@to be continue akhirnya bersambung dengan episod terbaru iaitu "Elbo Kehilangan Selipar Jepun". tidak sampai 1 minit sama ni mimpi yg aneh, dgr mcm ada guruh@guntur(bahasa sabah kali) d langit~ takut3..bila dengar betul2 kan, bunyi vibrate henpon pula.. cizz.. baru mau takut2~ tngo henpon lagi, nmpk 1 new message by mama tulis mcm nie : bgn *yup2~ 1 patah ja, teda titik pun..* huahuahua... saya pun dengan malasnya membangunkan diri.. rasa hebat la sebab blh bangun jam mcmni (09:06)..


Yuhuu.. pagi yg indah.. sempat lagi pg koridor, kasi lenggang lenggok sikit badan. Hiyakkk~
Dengar bunyi2 loceng d koridor, pagi2 sudah ada angin. kasi segar mata tngo pokok2 hijau.. maklumlah tinggal d kg kan, banyak pokok2 yang menyihatkan mata... org cakap, tumbuhan hijau blh kasi elak mata rabun.. *napa saya rabun juga? elbo2, tidak sedar diri btl.. sapa sruh men game ja.*

ok, diteruskan cerita.. saya belari pg toilet, lambat sudah ni.. huhu. mama pun tidak habis2 dengan pot pet pot pet nya.. saya ok ja, lama sudah tidak dengar kena pot pet pot pet kan, so rindu jg.. huahua.. lepas mandi, sarapan dengan bahagianya.. wahhhh~ xtau cmna mau cakap..

Sebenarnya ada tujuan mau cepat2 nie, jm 10 pagi ni mau pg church.. lalala~ church dekat ja sama rumah ba.. kalau belari mgkn tidak sampai pun 1 minit.. keluar dari pagar rumah, belok pg kiri, jalan naik~ sampailah d church SIB Kibbas ^_^.. church d atas bukit.. kalau bunyi loceng church, 1 kg blh dengar~ waahhhh... ^_^


ok, lpas habis ja kebaktian d church.. saya sempat lagi betegur sapa dengan org2 tua d church.. malu juga kna ckp dusun tapi balas melayu~ huhuhu.. tapi sy paham juga tau~ hehehe.. pandai cakap sikit2 tapi malu mau cakap.. huahauahua..


Dlm pjalanan balik rumah, sempat lagi kunun saya menghayati pemandangan.. memang cantik. hehehe.. kiri kanan jalan kna pagar, bukan pagar konkrit o tu pagar dawai besi, tapi pagar kayu.. di skeliling tu pagar ada bunga2 warna warni.. wahhhhh~ saya xdapat cakap mcmana cantik tu bunga2. mmg padan sama pagar kayu.. huhuhu... nanti sy ambil gambar n upload la..

Sampai ja d kawasan rumah, saya belari2 anak kunun *perasan budak2 =p*.. main sama anjing sy yg comeloteh kjap~(gundodop nama dia).. 
lpas tu pigi dapur.. tidak lama lagi masa makan tengah hari.. tunggu mama masak la, sambil tu on9.. hehehe... mmg bahagia la hari nie.. cuaca cerah.. 


p/s: oya.. ada fun fair d Ranau.. mama ckp, kalau da masa minggu depan, mau pg... sy, adik n mama ja pg mgkn.. yihhaaa....~ lalalala~ lama sudah sy xpg fun fair sm famili.. last sy pg, ms tu sy kecil lagi.. kami 1 famili pg.. adik belum lahir masa tu.. ok2.. nanti cta pasal fun fair~ huhuhu.. dengar mcm sudah masak tu.. makan2~



gambar church (nie kna ambil thn 2007~ nanti la sy ambil gmbr terbaru ^_^)







plaieway(12:25)

Tuesday

home sweet home ^_^

huhuhu... telampaulah hepi d rumah sampaikan terlupa pula mau update blog..^_^

ouw.. x d sangka balik cuti sem ni lagi hepi dari sebelum2 nie.. *mungkin sbb lama sudah x balik rumah*
tiap hari tidur awal... *bukan macam d U, tiap hari tidur awal juga tapi bukan tidur malam~ tidur awal pagi~ huahuahua...*
bangun awal.. *awal la jm 10am tu kan??* huhu... lepas tu jadi suri rumah sepenuh masa.. hahaha.. kadang2 tggl sy n adik d rumah~ trpaksa la sy buat kerja2 rumah.. mau harap adik mmg tunggu kucing betanduk la.. hihihi


antara kerja2 yang terharu saya buat:
# masak untuk makan tengahari *ntah sedap ka x, hentam ja la..* sengaja masak lambat.. kalau lapar konfem dorang x tegur masakan x sedap.. hehehe #
# cuci kain *guna mesin jg pun.. lpas tu paksa adik pg sidai kain.. huahuahua* #
# basuh pinggan mangkuk #
# bagi anjing makan.. nasib baik la c bulat n dodop pandai dgr cakap.. suruh duduk, duduk.. huhu #
# menyapu *huhuhu..jarang2 berlaku ni.. try la tanya rumate n Xrumate2 sy, brp kali sy menyapu sepanjang d u... malunya~..* #
# kemas rumah.. sudah kemas tiap hari pun rasa macam mau kasi kemas lagi.. apakah~ #
# dengar lagu2 sambil menari2 buat kerja *ni pun kerja yg mengharukan juga bagi saya* .... #
# goreng ikan.. *baru tadi, utk makan malam* huahuahua.. #


yg cambest lagi kan, sepanjang 1 minggu nie sy jarang lepak d bilik..*kecuali tidur*
selalu lepak di dapur.. mmg suri rumah sepenuh masa la...

bapa buzy renovate dapur.. huhu.. xlama lagi ada dapur baru... ^_^ hepi2... biar la sy bergembira dgn ni dapur lama dulu~ huhuhu

mama duduk d rumah tp kadang2 pg kebun@dusun (nama standard dusun buah la.. tapi kami panggil kebun.. huhuhu).. maklum la sekarang kan musim durian... yuhuuuu... tiap hari makan durian~ lalalala~ bro libis n bro jiki yg tolong mama selalu sbb bapa buzy sama rumah.. hehehe...

adik lagi la hepi.. duduk santai2~ suda cuti sekolah kan.. rasa free la tu.. beberapa hari lalu sy ganti henpon sm adik.. best la guna henpon dia *k530i*.. tapi xdapat online sambung laptop sbb xtau cmna mau setting.. huhu.. on9 guna henpon ja la sepanjang sy guna henpon dia.. huhuhu

kakak belum balik lagi... nanti hujung tahun dia balik... wajib balik.. huahuahua.. kakak tunang bulan disember ni.. ^___^...

haish. mmg best la d rumah.. sukar utk digambarkan... cuma 1 ja problema~ huhuhu.. tiap2 malam tidur kesejukan walaupun guna selimut tebal2~ wuwuwu.. saya makan vitamin C tiap hari utk elak demam.. setakat nie belum da tanda2 mau demam... napa la hujung tahun musim hujan... sejukkk~ sekarang pun sejuk... owh.. sengaja buka cermin mau tengo bulan tapi mendung pula~ lepas tu malas mau tutup cermin..biar ja sampai pagi..huhuhu

huhuhu... dengar bunyi loceng2 yg kakak gantung d koridor.. kuat angin di luar sy rasa.. memang d rumah la paling best.. hihihihi

ok la... lewat sudah ni.. kalau d rumah, jam skrg lewat sudah mau tidur... nite2~




plaieway (02:47)

Keinsafan



menjadi insaf d jalan INSAF..huhuhu~


plaieway (06:20)

Wednesday

Ku jatuh cinta padamu...^_^



Hihi.. tajuk punya la mantap n jiwang..*tersipu2 malu*


Sudah 1 minggu lebih tidak jumpa kau.. rasa rindu banget sih.. tiap hari~ tiap malam hanya ingatkan kau.. tidur tidak teratur, makan tidak kenyang *tu sebab makan banyak*, mandi basah juga la..*nampak sangat tidak mandi kalau mandi tidak basah..* kah2...


Ok2.. sambung ayat jiwang~ menghitung hari, menghitung detik utk jumpa sama kau.. huhu..*blusher*


Bukan tidak mau jumpa kau cuma buzy sama paper2 exam yang memeningkan kepala. Huh. Kertas exam sendiri pun cemburu sama kau.. =p


Masa stress kau la yang menemani, masa lapar pun kau yang teman juga.. masa sedih, kau tetap setia.. masa marah..kau lagi happy datang dan menghappykan..


Memang 1 minggu tu cukup lama untuk berpisah....


Tapi jangan kau risau sebab lepas habis paper, saya akhirnya akan bertemu jua denganmu.. huhuhu..





MCDONALDS!!!! I MISZ YOU!!!!! 
Hahahahahahhaha.........
Sy mo makan mcD... tolong2...1 minggu sudah teda makan mcD..


plaieway (21:34)


 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template