If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Wednesday

Yuna - Cinta Sempurna

Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu
Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna
Darimu

Bukan Aku Tak Pernah Mengerti Dirimu
Kusanjung Setiap Kata Cinta Kau Berikan Aku
Hilangkan Rasa Itu Akhirkan Semua
Dan Bila Kau Sedar Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung Sebuah Cinta Sempurna
Darimu

Monday

*terus berlari elbo*


 Ketika masih mengenyam pendidikan di bangku kuliah, saya bergabung dalam tim lari lintas-negara. Pada per-lombaan final pada musim itu, kampus-kampus kecil saling bertanding, dengan 75 pelari yang tergabung dalam lomba tersebut. Kami pun menjalani perlombaan lari "5K" itu di tengah cuaca hujan dan berlumpur, pada bulan November yang sangat dingin. 
Saat mendekati garis finis, saya mengincar seorang pelari dari sekolah lain, yang berlari tidak jauh di depan saya. Saya berniat untuk mengalahkannya. Sebab itu, saya berlari dengan sekuat tenaga dan berhasil mendahuluinya saat berada di garis finis. Pada detik-detik terakhir, saya berhasil mencapai garis finis di urutan ke-42, yang tampaknya jauh lebih baik daripada urutan ke-43! Hal itu berarti, tim kami telah mendapat posisi yang lebih tinggi satu tingkat daripada tim yang pelarinya baru saja saya kalahkan. Artinya? Saya tidak boleh menyerah -- saya harus terus berlari hingga mencapai garis finis. 

Hal inilah yang barangkali ada dalam pikiran Paulus ketika menulis surat kepada Arkhipus, salah satu pelayan yang ia ajukan: "Perhatikanlah, supaya pelayanan yang kauterima dalam Tuhan kaujalankan sepenuhnya" (Kolose 4:17). Pada saat kita merasa lelah dan ingin menyerah, ingatlah bahwa Tuhan yang memercayakan kepada kita hak istimewa untuk melakukan pelayanan rohani akan memberikan anugerah dan kekuatan untuk menjalankan pelayanan tersebut. Mari "berlomba dengan tekun" (Ibrani 12:1) sehingga suatu hari kelak kita akan mendapat ganjaran "mahkota yang abadi" (1 Korintus 9:25)

berlari sampai tujuan ^_^


FLY AWAY (00:56)

Friday

(")~_~(")

punya la besh duduk sini~ santai2, on9.. lalala~





tiba2..

pot pet pot pet~ pot pet~

xguna punya org!! diam2 ko sana!! wahhhhhhhh!!!

*cerita sebenar*
----> oleh sbb xda intenet d bilik, sy pn pg la d bilik siswa mo on9.. laju ba intenet sini~ hehehe.. siok men game. ok2.. skip la pg 15 minit kemudian----> mula2 tenang benang jak~ tiba2 dtg la org yg muka mcm nenek2 *kejamnya =p* pastu becerita2~ *dgn suara mcm tu, bgs drang p ujibakat mnyanyi. ntah2 klu nyanyi terus banjir kilat. hah.* nenek oi, klu cakap tu kasi pelan sikit volume~ hilang ketenangan sy mo on9 dgn tenang! hue!

sabar elbo sabar.. nanti marah2 cpat pula jadi tua. free2 jadi mcm drang~ msh student sudah mcm nenek tua! hah~ minta maap.. telebih suda. =D

ya la ba kn.. klu mo bcerita, p la tmpt len.. ni bilik tempat utk study o discussion la. bukan tmpt mo becerita n mgumpat~ mo mgumpat, balik la bilik. haish.. ksian sy tngu tu apek~ dia pn msti stress sm kmu smua. cukup2. makin bnyk sy tulis, makin marah pula.


fly away (17:57)

Tuesday

*semangat*

Punya la sy semangat tadi bangun awal. *hehe..mksd sy bgn awl = 1:40pm..hehehe..* semangat mo pg kelas radiology protection jm 2pm la kununnya. Tapi ntah mcm ada yg x kena jak pasal kelas hari ni. Dlm fikiran = haish elbo~ jgn ikt perasaan, tu halangan mo p kelas tu. =D cheh.. semangat pula~


Sy pun p mandi n besiap~ masa balik dr mandi sy tngo jam 1:55pm.. owh~ msh sempat nie. prof masuk kelas jm 2:10pm jg tu. lalala~


Sebab mo cepat punya pasal, sy xpakai la segala apa krim muka n mekap2~ rambut yg mcm singa, sy ikat. baru x nmpk mcm singa~ takazut pula prof nanti =p


Sy n lydia punya la besemangat~ siap jalan laju lg tu. jumpa pula yana d tangga~ sempat la bertegur sapa "hai yana.." =D


sy dgr yana tanya sm lydia "korang nk pegi mane nie?"
wah3~ rupa2nya kelas RP xda hari nie.. nooooo~~ sia2 sy bangun awl. wuhuhu. =O


tu la skrg ni mbawa diri pg bilik siswi KRP~ *chehh.. sebenarnya mo on9* hehehe.. sapa suruh intenet d bilik hanya berkelajuan ketam yg baru mo belajar jalan depan. haish. 


p/s: len kali, dgr prof ckp. telampau semangat mo balik smlm smpi xdgr prof ckp xda kelas hari ni~ hehehe..




fly away (17:22)

Thursday

*beep beep*


*beep beep*
Text message received from: Hairel

Punya la sy tekejut dpt msg dia.. he just lost his father.. i’m sorry, so sorry.. its been a long time sy x contact kamu.. smua slps the butterfly fly away =p.. *ko ckp sy the 1st one org yg ko kasitau sbb ko xtau mo bgtau sapa lg..* rasa cm org ptg pla. ngeee~
now dia d kL, mbawa diri sbb sedih btl kali.. *ops.. mbawa diri n myvinya pg kL ok..* sy tau, dia xmgkn kasi tiggal myvi dia tu. oh God.. how i really want to meet him..really~ =p
Yala.. he need sum1 that he can trust rite now.. he can trust me =).. but i still rs bsalah sm dia,rasa bsalah sgt2.. SANGAT2. sorry.. sy blum bsedia mo jmpa balik =(..
Huhu.. terus terang.. i feel really sad ttg his father.. his father  is a good person.. ya, his father ada krisis wif his mum but he really care about anak2 dia.. terus =’( bila dia bgtau bapa dia dh pass away.. sy rasa kehilangan ok.
All thing pasal sy n dia la yg sy xdpt share dgn siapa2.. dgn mama pn sy xpnah share.. sbb sy rasa benda ni susah sgt utk d share.. heehe... sy bergumul sndiri mo kasi lpas dia dr hdup sy~ how stupid i am kn? my fren ada tnya sy ari tu "r u ok? wat happen wif u 2? dia kasi sakit ko ka?.." sorry fren. sy tau ko knal dia n u know he is a good guy. yes, he is a good guy. sy ja yg bukan good gurl utk dia, sy yg kasi sakit dia sbnrnya. cihhh. *sedikit kejiwangan.hee* But dun worry. we still fren. bukan skadar fren tp bFF.
know wat..  i miss him a little.. erm ok2... more~ heee.... haishh. elbo2. sudah 1thn++ blalu lor.. Hahaha. *rasa2 mcm down btl 1thn ni~* huh.
*Chit.. jiwang pula~ dr mna la sy pungut ni cta ni~ kah3...*


Fly away (01:31)
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template