If I told you I missed you, would you care? If I told you I couldn't live without you, would you be there? If I told you I could be your everything, would you give me a chance? If I told you I could make you happy, would you give me the perfect romance? If I told you you're the only one I think about, would you keep track? If I told you I loved you...would you love me back?

Tuesday

sedih..='(

ntah la napa saya rasa sedih betul kasi tinggal rumah.. semalam naik fl8 pagi balik johor..
saya x rasa happy pun. sikit pun TIDAK!

"ish2.. elbo2.. kan balik sabah juga ni 17/12"
wuhuu.. tapi rasa lama betul nie..
huhuhu.. tiada mood mau study tapi rajin juga mau p kelas.. sudah janji sama mama kan, mesti rajin p kelas.. huhu. sangatlah saya homesick. huhu. sudah la laptop tinggal d rumah.. dengar mp3 dr henpon ja la tiap2 malam..

esok tiada kelas, tambah lagi rasa lama mau tunggu hari khamis.. huhuhu..
kalau sudah balik sabah rasa macam x mau balik johor lagi =)


plaieway (1413)

Sunday

Hepi mepi Sunday ^_^

Semalam saya tidur lambat.. huhu.. hampir2 tidak bangun tadi pagi.. mama yg sudah tau sikap lambat bangun anaknya ini akhirnya telah menciptakan satu teknik baru mengejutkan anaknya yang dibuai mimpi. Mama miskol henpon saya tepat2 jam 9. Dengar bunyi vibrate henpon yang cukup kuat (bunyi ok~ vibrate pun blh bunyi? kpd kawan2 yg sudah pernah dengar, msti drang tau bunyi vibrate nokia 1100 saya yg cukup kuat mau kasi bangun 1 penghuni rumah.. huahuahua..)


Dengan malasnya buka mata mau tngo henpon yg sudah 4 tahun sama2 saya *dengan suka duka dan.. ok. cukup2. ni bukan masa bejiwang~* dengan mata kabur2 sebab tidak pakai spek, nampak 1 miskol by "mama". aiyo.. hebatnya mama, siap miskol2 lagi mau kasi bangun.. tidak sampai 30 saat, mata tutup balik.. mimpi yg tergendala@to be continue akhirnya bersambung dengan episod terbaru iaitu "Elbo Kehilangan Selipar Jepun". tidak sampai 1 minit sama ni mimpi yg aneh, dgr mcm ada guruh@guntur(bahasa sabah kali) d langit~ takut3..bila dengar betul2 kan, bunyi vibrate henpon pula.. cizz.. baru mau takut2~ tngo henpon lagi, nmpk 1 new message by mama tulis mcm nie : bgn *yup2~ 1 patah ja, teda titik pun..* huahuahua... saya pun dengan malasnya membangunkan diri.. rasa hebat la sebab blh bangun jam mcmni (09:06)..


Yuhuu.. pagi yg indah.. sempat lagi pg koridor, kasi lenggang lenggok sikit badan. Hiyakkk~
Dengar bunyi2 loceng d koridor, pagi2 sudah ada angin. kasi segar mata tngo pokok2 hijau.. maklumlah tinggal d kg kan, banyak pokok2 yang menyihatkan mata... org cakap, tumbuhan hijau blh kasi elak mata rabun.. *napa saya rabun juga? elbo2, tidak sedar diri btl.. sapa sruh men game ja.*

ok, diteruskan cerita.. saya belari pg toilet, lambat sudah ni.. huhu. mama pun tidak habis2 dengan pot pet pot pet nya.. saya ok ja, lama sudah tidak dengar kena pot pet pot pet kan, so rindu jg.. huahua.. lepas mandi, sarapan dengan bahagianya.. wahhhh~ xtau cmna mau cakap..

Sebenarnya ada tujuan mau cepat2 nie, jm 10 pagi ni mau pg church.. lalala~ church dekat ja sama rumah ba.. kalau belari mgkn tidak sampai pun 1 minit.. keluar dari pagar rumah, belok pg kiri, jalan naik~ sampailah d church SIB Kibbas ^_^.. church d atas bukit.. kalau bunyi loceng church, 1 kg blh dengar~ waahhhh... ^_^


ok, lpas habis ja kebaktian d church.. saya sempat lagi betegur sapa dengan org2 tua d church.. malu juga kna ckp dusun tapi balas melayu~ huhuhu.. tapi sy paham juga tau~ hehehe.. pandai cakap sikit2 tapi malu mau cakap.. huahauahua..


Dlm pjalanan balik rumah, sempat lagi kunun saya menghayati pemandangan.. memang cantik. hehehe.. kiri kanan jalan kna pagar, bukan pagar konkrit o tu pagar dawai besi, tapi pagar kayu.. di skeliling tu pagar ada bunga2 warna warni.. wahhhhh~ saya xdapat cakap mcmana cantik tu bunga2. mmg padan sama pagar kayu.. huhuhu... nanti sy ambil gambar n upload la..

Sampai ja d kawasan rumah, saya belari2 anak kunun *perasan budak2 =p*.. main sama anjing sy yg comeloteh kjap~(gundodop nama dia).. 
lpas tu pigi dapur.. tidak lama lagi masa makan tengah hari.. tunggu mama masak la, sambil tu on9.. hehehe... mmg bahagia la hari nie.. cuaca cerah.. 


p/s: oya.. ada fun fair d Ranau.. mama ckp, kalau da masa minggu depan, mau pg... sy, adik n mama ja pg mgkn.. yihhaaa....~ lalalala~ lama sudah sy xpg fun fair sm famili.. last sy pg, ms tu sy kecil lagi.. kami 1 famili pg.. adik belum lahir masa tu.. ok2.. nanti cta pasal fun fair~ huhuhu.. dengar mcm sudah masak tu.. makan2~



gambar church (nie kna ambil thn 2007~ nanti la sy ambil gmbr terbaru ^_^)







plaieway(12:25)

Tuesday

home sweet home ^_^

huhuhu... telampaulah hepi d rumah sampaikan terlupa pula mau update blog..^_^

ouw.. x d sangka balik cuti sem ni lagi hepi dari sebelum2 nie.. *mungkin sbb lama sudah x balik rumah*
tiap hari tidur awal... *bukan macam d U, tiap hari tidur awal juga tapi bukan tidur malam~ tidur awal pagi~ huahuahua...*
bangun awal.. *awal la jm 10am tu kan??* huhu... lepas tu jadi suri rumah sepenuh masa.. hahaha.. kadang2 tggl sy n adik d rumah~ trpaksa la sy buat kerja2 rumah.. mau harap adik mmg tunggu kucing betanduk la.. hihihi


antara kerja2 yang terharu saya buat:
# masak untuk makan tengahari *ntah sedap ka x, hentam ja la..* sengaja masak lambat.. kalau lapar konfem dorang x tegur masakan x sedap.. hehehe #
# cuci kain *guna mesin jg pun.. lpas tu paksa adik pg sidai kain.. huahuahua* #
# basuh pinggan mangkuk #
# bagi anjing makan.. nasib baik la c bulat n dodop pandai dgr cakap.. suruh duduk, duduk.. huhu #
# menyapu *huhuhu..jarang2 berlaku ni.. try la tanya rumate n Xrumate2 sy, brp kali sy menyapu sepanjang d u... malunya~..* #
# kemas rumah.. sudah kemas tiap hari pun rasa macam mau kasi kemas lagi.. apakah~ #
# dengar lagu2 sambil menari2 buat kerja *ni pun kerja yg mengharukan juga bagi saya* .... #
# goreng ikan.. *baru tadi, utk makan malam* huahuahua.. #


yg cambest lagi kan, sepanjang 1 minggu nie sy jarang lepak d bilik..*kecuali tidur*
selalu lepak di dapur.. mmg suri rumah sepenuh masa la...

bapa buzy renovate dapur.. huhu.. xlama lagi ada dapur baru... ^_^ hepi2... biar la sy bergembira dgn ni dapur lama dulu~ huhuhu

mama duduk d rumah tp kadang2 pg kebun@dusun (nama standard dusun buah la.. tapi kami panggil kebun.. huhuhu).. maklum la sekarang kan musim durian... yuhuuuu... tiap hari makan durian~ lalalala~ bro libis n bro jiki yg tolong mama selalu sbb bapa buzy sama rumah.. hehehe...

adik lagi la hepi.. duduk santai2~ suda cuti sekolah kan.. rasa free la tu.. beberapa hari lalu sy ganti henpon sm adik.. best la guna henpon dia *k530i*.. tapi xdapat online sambung laptop sbb xtau cmna mau setting.. huhu.. on9 guna henpon ja la sepanjang sy guna henpon dia.. huhuhu

kakak belum balik lagi... nanti hujung tahun dia balik... wajib balik.. huahuahua.. kakak tunang bulan disember ni.. ^___^...

haish. mmg best la d rumah.. sukar utk digambarkan... cuma 1 ja problema~ huhuhu.. tiap2 malam tidur kesejukan walaupun guna selimut tebal2~ wuwuwu.. saya makan vitamin C tiap hari utk elak demam.. setakat nie belum da tanda2 mau demam... napa la hujung tahun musim hujan... sejukkk~ sekarang pun sejuk... owh.. sengaja buka cermin mau tengo bulan tapi mendung pula~ lepas tu malas mau tutup cermin..biar ja sampai pagi..huhuhu

huhuhu... dengar bunyi loceng2 yg kakak gantung d koridor.. kuat angin di luar sy rasa.. memang d rumah la paling best.. hihihihi

ok la... lewat sudah ni.. kalau d rumah, jam skrg lewat sudah mau tidur... nite2~




plaieway (02:47)

Keinsafan



menjadi insaf d jalan INSAF..huhuhu~


plaieway (06:20)

Wednesday

Ku jatuh cinta padamu...^_^



Hihi.. tajuk punya la mantap n jiwang..*tersipu2 malu*


Sudah 1 minggu lebih tidak jumpa kau.. rasa rindu banget sih.. tiap hari~ tiap malam hanya ingatkan kau.. tidur tidak teratur, makan tidak kenyang *tu sebab makan banyak*, mandi basah juga la..*nampak sangat tidak mandi kalau mandi tidak basah..* kah2...


Ok2.. sambung ayat jiwang~ menghitung hari, menghitung detik utk jumpa sama kau.. huhu..*blusher*


Bukan tidak mau jumpa kau cuma buzy sama paper2 exam yang memeningkan kepala. Huh. Kertas exam sendiri pun cemburu sama kau.. =p


Masa stress kau la yang menemani, masa lapar pun kau yang teman juga.. masa sedih, kau tetap setia.. masa marah..kau lagi happy datang dan menghappykan..


Memang 1 minggu tu cukup lama untuk berpisah....


Tapi jangan kau risau sebab lepas habis paper, saya akhirnya akan bertemu jua denganmu.. huhuhu..





MCDONALDS!!!! I MISZ YOU!!!!! 
Hahahahahahhaha.........
Sy mo makan mcD... tolong2...1 minggu sudah teda makan mcD..


plaieway (21:34)


Yuna - Cinta Sempurna

Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu
Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna
Darimu

Bukan Aku Tak Pernah Mengerti Dirimu
Kusanjung Setiap Kata Cinta Kau Berikan Aku
Hilangkan Rasa Itu Akhirkan Semua
Dan Bila Kau Sedar Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung Sebuah Cinta Sempurna
Darimu

Monday

*terus berlari elbo*


 Ketika masih mengenyam pendidikan di bangku kuliah, saya bergabung dalam tim lari lintas-negara. Pada per-lombaan final pada musim itu, kampus-kampus kecil saling bertanding, dengan 75 pelari yang tergabung dalam lomba tersebut. Kami pun menjalani perlombaan lari "5K" itu di tengah cuaca hujan dan berlumpur, pada bulan November yang sangat dingin. 
Saat mendekati garis finis, saya mengincar seorang pelari dari sekolah lain, yang berlari tidak jauh di depan saya. Saya berniat untuk mengalahkannya. Sebab itu, saya berlari dengan sekuat tenaga dan berhasil mendahuluinya saat berada di garis finis. Pada detik-detik terakhir, saya berhasil mencapai garis finis di urutan ke-42, yang tampaknya jauh lebih baik daripada urutan ke-43! Hal itu berarti, tim kami telah mendapat posisi yang lebih tinggi satu tingkat daripada tim yang pelarinya baru saja saya kalahkan. Artinya? Saya tidak boleh menyerah -- saya harus terus berlari hingga mencapai garis finis. 

Hal inilah yang barangkali ada dalam pikiran Paulus ketika menulis surat kepada Arkhipus, salah satu pelayan yang ia ajukan: "Perhatikanlah, supaya pelayanan yang kauterima dalam Tuhan kaujalankan sepenuhnya" (Kolose 4:17). Pada saat kita merasa lelah dan ingin menyerah, ingatlah bahwa Tuhan yang memercayakan kepada kita hak istimewa untuk melakukan pelayanan rohani akan memberikan anugerah dan kekuatan untuk menjalankan pelayanan tersebut. Mari "berlomba dengan tekun" (Ibrani 12:1) sehingga suatu hari kelak kita akan mendapat ganjaran "mahkota yang abadi" (1 Korintus 9:25)

berlari sampai tujuan ^_^


FLY AWAY (00:56)

Friday

(")~_~(")

punya la besh duduk sini~ santai2, on9.. lalala~





tiba2..

pot pet pot pet~ pot pet~

xguna punya org!! diam2 ko sana!! wahhhhhhhh!!!

*cerita sebenar*
----> oleh sbb xda intenet d bilik, sy pn pg la d bilik siswa mo on9.. laju ba intenet sini~ hehehe.. siok men game. ok2.. skip la pg 15 minit kemudian----> mula2 tenang benang jak~ tiba2 dtg la org yg muka mcm nenek2 *kejamnya =p* pastu becerita2~ *dgn suara mcm tu, bgs drang p ujibakat mnyanyi. ntah2 klu nyanyi terus banjir kilat. hah.* nenek oi, klu cakap tu kasi pelan sikit volume~ hilang ketenangan sy mo on9 dgn tenang! hue!

sabar elbo sabar.. nanti marah2 cpat pula jadi tua. free2 jadi mcm drang~ msh student sudah mcm nenek tua! hah~ minta maap.. telebih suda. =D

ya la ba kn.. klu mo bcerita, p la tmpt len.. ni bilik tempat utk study o discussion la. bukan tmpt mo becerita n mgumpat~ mo mgumpat, balik la bilik. haish.. ksian sy tngu tu apek~ dia pn msti stress sm kmu smua. cukup2. makin bnyk sy tulis, makin marah pula.


fly away (17:57)

Tuesday

*semangat*

Punya la sy semangat tadi bangun awal. *hehe..mksd sy bgn awl = 1:40pm..hehehe..* semangat mo pg kelas radiology protection jm 2pm la kununnya. Tapi ntah mcm ada yg x kena jak pasal kelas hari ni. Dlm fikiran = haish elbo~ jgn ikt perasaan, tu halangan mo p kelas tu. =D cheh.. semangat pula~


Sy pun p mandi n besiap~ masa balik dr mandi sy tngo jam 1:55pm.. owh~ msh sempat nie. prof masuk kelas jm 2:10pm jg tu. lalala~


Sebab mo cepat punya pasal, sy xpakai la segala apa krim muka n mekap2~ rambut yg mcm singa, sy ikat. baru x nmpk mcm singa~ takazut pula prof nanti =p


Sy n lydia punya la besemangat~ siap jalan laju lg tu. jumpa pula yana d tangga~ sempat la bertegur sapa "hai yana.." =D


sy dgr yana tanya sm lydia "korang nk pegi mane nie?"
wah3~ rupa2nya kelas RP xda hari nie.. nooooo~~ sia2 sy bangun awl. wuhuhu. =O


tu la skrg ni mbawa diri pg bilik siswi KRP~ *chehh.. sebenarnya mo on9* hehehe.. sapa suruh intenet d bilik hanya berkelajuan ketam yg baru mo belajar jalan depan. haish. 


p/s: len kali, dgr prof ckp. telampau semangat mo balik smlm smpi xdgr prof ckp xda kelas hari ni~ hehehe..




fly away (17:22)

Thursday

*beep beep*


*beep beep*
Text message received from: Hairel

Punya la sy tekejut dpt msg dia.. he just lost his father.. i’m sorry, so sorry.. its been a long time sy x contact kamu.. smua slps the butterfly fly away =p.. *ko ckp sy the 1st one org yg ko kasitau sbb ko xtau mo bgtau sapa lg..* rasa cm org ptg pla. ngeee~
now dia d kL, mbawa diri sbb sedih btl kali.. *ops.. mbawa diri n myvinya pg kL ok..* sy tau, dia xmgkn kasi tiggal myvi dia tu. oh God.. how i really want to meet him..really~ =p
Yala.. he need sum1 that he can trust rite now.. he can trust me =).. but i still rs bsalah sm dia,rasa bsalah sgt2.. SANGAT2. sorry.. sy blum bsedia mo jmpa balik =(..
Huhu.. terus terang.. i feel really sad ttg his father.. his father  is a good person.. ya, his father ada krisis wif his mum but he really care about anak2 dia.. terus =’( bila dia bgtau bapa dia dh pass away.. sy rasa kehilangan ok.
All thing pasal sy n dia la yg sy xdpt share dgn siapa2.. dgn mama pn sy xpnah share.. sbb sy rasa benda ni susah sgt utk d share.. heehe... sy bergumul sndiri mo kasi lpas dia dr hdup sy~ how stupid i am kn? my fren ada tnya sy ari tu "r u ok? wat happen wif u 2? dia kasi sakit ko ka?.." sorry fren. sy tau ko knal dia n u know he is a good guy. yes, he is a good guy. sy ja yg bukan good gurl utk dia, sy yg kasi sakit dia sbnrnya. cihhh. *sedikit kejiwangan.hee* But dun worry. we still fren. bukan skadar fren tp bFF.
know wat..  i miss him a little.. erm ok2... more~ heee.... haishh. elbo2. sudah 1thn++ blalu lor.. Hahaha. *rasa2 mcm down btl 1thn ni~* huh.
*Chit.. jiwang pula~ dr mna la sy pungut ni cta ni~ kah3...*


Fly away (01:31)

Tuesday

Just like the butterfly

 

Just like the butterfly, I too will awaken in my own time.

Saturday

KASIH MASIH ADA ^_^

Hanya yang pernah merasakannya
Tahu duri dalam dagingku
Ternyata KAUlah yang paling mengerti rahsia hatiku

Walau seakan tiada harapan
Kasih yang telah menjadi dingin
Ku suka caraMU memulihkan hatiku yang suram

Saat yang lainnya begitu mudah sirna
KasihMU ya TUHAN tetap bertahan
Engkaulah alasan hatiku percaya
Kasih masih ada dalam dunia...



Butterfly Fly Away

You tuck me in, turn out the light
Left me safe and sound at night
Little girls depend on things like that

Brushed my teeth and combed my hair
Had to drive me everywhere
You were always there when I looked back

You had to do it all alone
Make a living, make a home
Must have been as hard as it could be

And when I couldn't sleep at night
Scared things wouldn't turn out right
You would hold my hand and sing to me

Caterpillar in the tree
How you wonder who you'll be
Can't go far but you can always dream

Wish you may and wish you might
Don't you worry, hold on tight
I promise you there will come a day
Butterfly fly away

Butterfly fly away
Got your wings, now you can't stay
Take those dreams and make them all come true

Butterfly fly away
You've been waiting for this day
All along and know just what to do

Friday

PWTC i'm in love..

waduh.. penat juga ooo~ baru balik dr kL tdi (4:35am).. sy join kwn2 sabah pg majlis berbuka puasa di PWTC.. ^_^ wah~ saya rindu banget deh sama pwtc.. banyak kenangan di sana.. chewah2... hahaha... mula2 tu, saya xmau ikut.. tapi sbb rasa ingin pg PWTC tu sy pg~ wah.... teda berubah dari dulu.. wuwuw~

cerita pasal berbuka puasa... best2~ banyak makanan sodap2.. yang best lagi, jumpa kawan2 dari U lain.. saya ikut ni under PERMAS (persatuan mahasiswa sabah).. tu jumpa kawan2 sabah dr U lain~ kira jejak kasih la tadi.. wahaha..

Yang ni paling best: dapat duit raya.. yeah.. hahaha... saja2 join tapi dapat pula duit raya~ bertuah punya badan.. =p

tadi jalan pg PWTC dlm jm 12:30pm.. pastu smpi 5:30++ pm.. dengar ucapan punya ucapan~ akhirnya tibalah waktu yang dinanti2kan iaitu waktu berbuka.. lalala~ walaupun x puasa tapi lapar tahap macam orang bepuasa.. wakkakak...

lepas tu pelayan letak makanan ja, terus habis dlm masa xkurang dr 15 minit.. wahahaha... memang meja kami paling kecoh la masa tu~ kuat makan kan semua.. =p adakah patut makanan di meja sebelah xhabis?? xlogik betul ni~ hahaha..

bila pusing2~ nampak pula lelaki hencem.. alamak~ *blusher* jatuh maruah.. xsempat pun kontrol makan tadi.. hahahaha~ xpa2.. makan lagi penting~ peduli la ko laki hencem.. wakkakka...

sempat lagi round2 PWTC*cari toilet sbnrnya* sms kawan2 pg tarawikh(betul ka eja ni?).. ambik gmbr lagi~ sabar onn,nnti sy ambik tu gmbr tmpt ko.. saya mo upload juga d blog.. wahahaha... 
dalam jm 11:oopm ada sesi bgambar bsama menteri~ *masa ni la dpt duit raya* rm50 sorg tue.. lalala~ lepas tu bsiap utk betolak balik utm.. saya xsempat ni jumpa kawan2 yg lain.. wuwu~ bas utm la tu.. mo jalan cepat ja~ =(

betolak dalam jm 12:10am la.. singgah lagi utk besahur*utk mereka yang berpuasa* xingt jm brp..sbb saya tidur nyenyaknya~ wakakka

adui..ngantuk2..mok tido dulu =)

GBU..(6:02 am)

Wednesday

*silent nite*

wah... lewat sudah ni ^^.. masih xdapat tidurr~ telebih tidur ptg mgkn ni.. =p

malam yg sunyi sepi ni baru saya dpt on9.. dari pagi tadi saya try on9~ xdpt2.. sodih2... semenjak dua menjak ada bazar, internet slalu xdpt.. wuwuw.. *xmau salahkan bazar sbb ada bnyk makanan sodap2*.. lalala~

malam2 camni~ dgr lagu yg sentimental pula.. tiba2, teringat pula zaman muda2 (wakakaka... skrg sudah tua ka elbo~~) opss... maksud saya, tym sekolah menengah ^_^.. tiba2 rindu pula zaman2 tu.. kalau boleh ulang waktu tu, x mau juga saya balik oo.. biarlah just jadi kenangan *uweekkk~ npa jiwank ni~*

cerita pasal silent nite atau dalam bahasa melayu nya~ malam yg sepi*betul ka?*.. buat saya rindu banget sama rumah.. rindu rumah yang meriah sbb kami semua balik.. rindu Christmas ^_^.. rindu musim sejuk hujung tahun.. rindu mau tidur di rumah di musim sejuk*lepas tu demam~setiap hujung tahun wajib demam~ ish3....* rindu Christmas tree kesayangan kami.. rindu biskut n kek Christmas mama*ini yg terpenting*.. 

pokok Christmas ku~~


sedihnya.. hujung tahun ni saya kasi raya Christmas di Johor.. waduhhh =(bukan xbalik cuti, balik juga tapi kena balik utm awal dari yang biasa~ wawawawa~*menangis tidak berlagu*.. xpa la, skali skala kasi raya Christmas di perantauan*wawawa~ xmau juga*

apa2 pun.. hjung tahun ni saya tetap balik~ sbb... hujung tahun ni akan jadi hujung tahun yg bermakna dalam hidup saya ^^.. kalau tepaksa Xtend cuti pun saya sggp.. wahhaha...

xpa2.. jgn bersedih elbo!! kuatkan semangat sbb lpas raya nanti, ramai kawan2 bawa kui raya.. wahhahaha... siap la kamooo semua~ bawa bnyk2 untuk kami yang xbalik *alasan xbalik: mau jaga pokok2 d utm =D*

aduii.. ngantuk~ mau sleep and dream makan mcD~ ^^

GBU..(2:24 am)

Friday

*boring*

adoi naa... sangat la boring *elbo2~ bnyk kerja belum siap lg oi*



kerja yg banyak tahap super duper la buat saya jadi boring~ walala~


bila la mau siap semua ni~~ wuhuhu... siap 1 kerja, dtg 1.. siap lagi 1 kerja, datang 2~ bertambah secara bereksponen skali..huhu



ok elbo~cukup2 on9!! skrg masa utk buat kerja!! esok akan jadi hari yg buzy.. xsiap pula kerja nanti..hehehe..



chiaw~

 
tidur pula~adoiii

Thursday

*homesick*

Menghitung hari~ detik demi detik~ masa ku nanti apa 'kan ada~
wawawawawa... rindu rumah~ mau balik rumah~ *air mata melimpah bak air terjun Sigura-gura*

Pelik tapi Benar: tahun 2009 ni saya xpijak tanah Sabah pun.. wuwuwu... inikah yg dinamakan takdir? *chih~apa saya melalut ni*
Dulu kol mama.. ni saya ambil 1 drpd 30 petikan dr perbualan kami masa tu:
bobo: maa~~ sy rindu kamuuu~~ (kamu= mama, bapa n adik d rumah)
mama: haishh~ apa mau rindu2 ni.. belajar dulu.. nanti2 la fikir kami sini.. kami semua ok jak pun~ xpayah la rindu2.. 
bobo: *xterkata**airmata sekali lagi mengalir (lebih deras) mcm air terjun Sigura-gura*
dlm fikiran masa tu mengharap mama ckp: "kami pun rindu kau~~".. jawapan tidak seperti yg dijangkakan~

Tapi.. hehehe... tu jawapan sudah cukup bagi saya semangat~ saya tau dorang rindu saya... woohoo~
semalam saya kol mama lagi.. ni petikan perbualan terbaru:
bobo: ma.. baru2 ni saya rasa penat betul~ saya xmau study lagi.. saya penat suda~ "banyak lagi sy cakap tapi dirahsiakan utk menjaga nama baik sendiri..hehehe*
mama: napa juga mcm ni?? dulu kan sudah janji mau stdy bagus2.. mau dapat kerja bagus2..
bobo: saya xmau lagi.. saya penat sudah mau stdy2 ni..*air mata betakung macam tasik utm*
mama: sia2 la stdy 15 tahun ni kan? apa yg sudah kau kasi mula, mesti kau kasi habis.. jangan kalah sama diri sndiri.. dari kecil pernah ka kami paksa kau stdy? xpernah kan... kami percaya jak sama kau.. kau boleh jak sampai d U kan?...*utk pengetahuan: dorang xpernah paksa saya stdy mcm dorang buat sama kakak, abg2 n adik saya...hehehe*
bobo: *silent mode*
mama: kau harapan mama n bapa.. kami tunggu kau ni.. 
wahwahwah...tu ayat yg mengharukan "harapan...kami tunggu kau".. saya jadi INSAF!! ... wahhhh....(perbualan seterusnya xperlu diceritakan.. sangat menyedihkan..kah3~)
ok2.. hujung tahun ni balik juga elbo! skrg masa utk stdy.. lpas ni jangan escape kelas lagi ok~ heee...

apa2 pun... saya still rindu rumah~ rindu mama n bapa n adik.. wuhuhu...

tunggu kepulanganku~ lalala....*napa la saya ni..sentimental betul..heee*

Saturday

semester baru?

Yuhuu~i'm back to utm..hehehe *buat2 nada hepi*


Sebenar-benarnya saya malas mau balik utm.. terpaksa bangun awal n pg kuliah lagi~ wah3..... tapi saya x mau pula lama2 di selangor.. selangor? cmna saya boleh pg selangor? kih3... saya buat latihan industri di Agensi Nuklear Malaysia *kembang pula hidung~ bangga la konon2.. haha*

10 minggu di sana buat saya menderita ++ bahagia *elbo oo elbo~ ada bahagia juga ka?*..

Balik pg johor naik fli8.. hehehe.. harga tiket punyalah murah~ RM39!!! hahaha... kalau la harga tiket macam tu pg sabah~ konfem sy pulang balik setiap minggu... hahahaha.....!!.. tapi.... *merah muka*... bayar overweight barang~ lagi mahal dari harga tiket!!!! bukan mahal ja, SANGAT mahal lagi tu!! aiyoo.... klu macam ni x mau saya balik sabah tiap2 hujung mggu~ haha...

Saya balik dengan lydia~ ada kawan ambil time d airport.. ^_^

Mula2 sampai pintu utama utm *bediri bulu roma*, rasa bangga pula.. yalakan, skrg saya adalah super duper senior... hahaha..... terubat juga rindu sama utm selepas kasi tinggal 10 minggu *alamak~ berjiwank lagi*.. utm x banyak berubah, itu2 juga.. student mall dekat sama blok pula dekat sudah mau siap~ oya, dendam saya sama student mall masih membara seperti dulu!!! berani dorang tebang pokok cempedak semata2 mau buat student mall??!! mana lagi penting? student mall or pokok cempedak? *Jawapan ramai: POKOK CEMPEDAK* xD

Nasib baik la utm ni pencinta tumbuh2an.. banyak lagi pokok cempedak *pulutan dalam bahasa sabah* d kawasan fakulti.. di masa lapang bleh la pg culik cempedak dengan rakan2 sekalian.. hahaha... c beth^biltiah la ketua operasi penculikan.. hahaha...,,, minta maap kawanku~ terpaksa promote nama kau d dalam blog saya.. hak3...

Minggu pertama d utm agak buzy la.. awal2 sudah ada kerja kn? *tu sbb sy malas2 mau balik utm*.. tapi saya berjaya kasi selesai semua hari ni.. hoyeah~ hantar report, tukar seksyen subjek.. auw~ rasa free pula skrg.. rasa macam mau makan eskrim vanilla banyak2~ nyum2, sodap2..

ops cerita pasal 16/07/09~ hari Jusco..... hahahaha..... bila cek dompet skrg, tinggal habuk2 lagi~ wah! napa jadi begitu??.. semua salah Jusco! *SALAHKAN JUSCO!*.. yala2, saya mngaku la saya x dapat kawal diri bila nampak barang2 yg ada 70% diskaun.. wuwuwuwu...*sambil angkat bendera putih*.. 

Gila la masa tu, saya pg jusco petang sudah tapi still ramai orang~ saya pun dengan rambut baru rebounding bejalan macam model masuk jusco~ sampai di dalam terpaksa besesak2 menyebabkan kemodelan saya hilang! cheh.. hahaha.... bila nampak 70% diskaun, belari xingt dunia.. nampak lelaki hensem pula~ haha.. peduli la kau lelaki hensem, sale lagi penting~ x masa mau control ayu lagi.. hahahaha....

Keluar dari jusco dgn baucher rm30.. haha..brp bnyk la kami guna duit?? *kami adalah saya, Lydia Be n Biltiah*.. guna 2 troli pula.. wawawa.. bila tngo dompet masing2, air mata mengalir dengan sendirinya~ masa naik teksi, pak cik teksi macam mau lari pula.. rasanya dia takut la nampak barang kami yg setinggi gunung~ ha3.. kalau la mama saya tau saya guna banyak duit *penuh 1 troli ba!!*, konfem kena hantar bom dari sabah ni~ hahahaha.... minta maap mamaku~

Bisuk mau outing lagi.. wah3... bw rm 10 ja la, untuk bayar teksi.. eh, xbleh2~ bawa rm20 untuk makan lagi pula.. haiya.. xbleh2~ mau beli banyak lagi.. wahhhhhh.. *cukup2*

Kabur sudah saya nampak ni.. ngantuk sudah mungkin *elboo... ko x pakai spek la, tu sbb kabur.. hahaha*
Tapi serius~ memang ngantuk sudah.. ni ja saya dapat tulis ari ni.. hohoho.. chaw~

Tuesday

Mo Cuba2 ba kunun ni...


wah... terharu2.. buat pertama kalinya sy buka blog sendiri.. menangis terbahak2 + beguling2 kerana terlalu terharu n gumbira... mula2 sy x mau ba buka blog, tp entah la baru2 ni sy minat btl p tngu2 blog org... rasa mcm mo ada blog sndiri juga.. hehehe... mcm publish diary pula... hahaha... tp sy besemangat ni~~ hue2, ckp sabah ja la.. klu xphm pn buat2 paham ja ahh... kikiki...

wah2~terharu ni... maka pada jm 3pm-7 april 09 di psz(Perpustakaan Sultanah Zanariah) <---rs mcm rajin pla p libry.. cheeehh =D... terciptalah blog ku yg xseberapa ni...... adoii... hujan lebat sudah ni.. cmna mok balik bilik?? sy d mna?? sy d sni.. tmpt yg ada psz... 1ja tmpt yg ada psz ni... hehehe..

sebenarnya tgh stress buat assignment elektromagnet.. yala.... kerja kna bg 2 bulan yg lalu... due date hari ni, bru mla buat hari ni.... huahuahua... bahagianya...l alalalala~~ klu xhntr hari ni, mmg otomatik 0 ni markahhh.... ooooo tiiidakkkkkkk....!!!

aduh.. baru2 ni penyakit sy keluar lagi.. ya, sy skit teruk ni.. dokter pn nggak bisa nyembuhan aku agi... huhuhu... keluar pla indon =D.... sakit2 ja... smpi xbleh belajar ni... masalah negara jua~~ ish3.. tu la sakit game.... main game, main game, main game....... adoooiiiiii... mamamia tolongin gue... gimana caranya lagi utk buang penyakit ini... tp klu stdy terus - main game = migrain@pening kepala la..... wahhhh... game itu penting banget sm gue.... hahaha.. DOTa, Mafia Wars.. Pet society.... smuanya mcm hidup sy.... wwuwuuwuwuuuu.....

ok2...smbg kerja..xsiap pla nnti..free2 dpt markah kosong..ok da...

p/s: kegembiraan di hati sgt la gembira sehingga xdpt dinyatakan dgn menulis...hahaha..bongo~
 
Just A Dream Blogger Template by Ipietoon Blogger Template